September 2015 : Inmiddels een grote trouwe schare lezers op mijn blog, het gaat nu met rasse sprongen. Er is uiteraard zo zoetjes aan ook heel wat te lezen. Meer dan 300 verhalen/blogs met daarnaast de blog onderdelen, waar ook weer het nodige te bekijken en lezen valt.

Wie had dat kunnen bedenken toen ik begon met “bloggen””.

Van oorsprong ben ik psychiatrisch verpleegkundige, juist ja de hulpverlening in de breedste zin van het woord. Heb altijd al een voorliefde gehad voor het “zorgen” , iemand goed laten voelen, iemand een weg wijzen… Want soms kun je je zo verdwaald voelen in deze grote wereld waar individualisme en roddel hoogtij viert, de tijd van internet en smartphone. Waar men maar meent dat alles gezegd en gedaan mag worden. Of juist zich anders voordoet dan….het its all appearance, de schone schijn ophouden….En wanneer zwemmen dan erg moeilijk is is het erg fijn dat er dan een klein bootje langszij komt…..

En zo is het Ingeltje  vaak genoeg een aanlegplaats voor even “op het droge” even de drijf kurken ervaren om daarna zonder perse iets gekocht te hebben weer verder te kunnen. Ja dat is óók winkelen, winkelen zonder draagtasjes…misschien wel het mooiste winkelen. Elkaar iets laten beleven om vervolgens  “lichter” maar daarnaast ook “gevulder” weer verder te kunnen. Elkaar “mooier maken” als mens, de beste modetip!

Mei 2013 :Siepy

’t Ingeltje een engeltje? Vast….

Via mijn Blog wil ik u graag op de hoogte houden van alles wat maar met mode, breimode, schoenmode, accessoires zoals tassen, sjaals sieraden enz. enz.  te maken heeft. Met hier en daar een “kwinkslag”naar iets anders. Ik zou het erg leuk vinden om uw reacties te vernemen. Dus “feel free to react and we will interact at the best possible way”. Met een frequentie van ongeveer 1 a 2  Blogs per week , iedere week een update bij  “iedere week” en maandelijks bij tips en weetjes en het onderdeel een andere spiegel.

W.b de engeltjes van de beginpagina, deze  zitten heel gezellig samen in een nisje boven de deur , een soort van leuke beschermengeltjes . Maar de naam ’t Ingeltje is in beginsel  de Friese aanduiding van een lieveheersbeestje.

Mijn naam is Siepy Dijkstra op de bijgevoegde foto ben ik 12 jaar oud. Vermenigvuldig dit getal met 4 komma 3 en u weet hoe lang ik inmiddels op deze aardbodem rond huppel. U rekent; juist ja… genoeg om mij een “levenservaringsdeskundige” te mogen noemen dunkt me. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen, inmiddels allemaal bijna jong volwassenen. ’t Ingeltje mijn winkel; is door de jaren heen met me mee gegroeid van stoffen en cadeautjeswinkel tot de damesmodewinkel van nu.

Met een mix van leuke modemerken, accessoires zoals sjaals,sieraden, tassen, horloges. en leuk geprijsde schoenmode en uiteraard “onze snoephoek” (allemaal leuke  kleuren en soorten; vandaar deze benaming ) met de prachtige brei en haakgarens van o.a Katia en Scheepjeswol. Kortom een winkel anders dan gewoon, maar ja wat is anders en wat noem je gewoon. om dat te kunnen duiden zou je eerst een definitie van deze begrippen moeten geven, maar dan nog is het iets persoonlijks. ’t Ingeltje moet je ervaren, dus kom gewoon eens langs om ideeën op te doen, je te laten adviseren of gewoon om sfeer te proeven. U raakt niet snel uitgekeken in ’t Ingeltje. En hebt u tips of weetjes of wilt u iets anders meedelen of vragen:  tingeltje@live.nl  Stuur ons gerust een berichtje  De fysieke winkel staat in het overdekte winkelcentrum in Damwoude, aan de Hoofdweg grenzend, u komt  bij ons langs als u dwars door ons dorp heen rijdt. Kan bijna niet missen!! Graag totziens.

2019:

De tijd gaat door, maar inmiddels wel meer dan 440 verhalen, dus je bent beslist even zoet. Maar inmiddels ben ik iets minder vaak aan het bloggen en juist iets meer op onze facebook pagina: tingeltje Damwoude  en sinds kort ook middels Instagram : tingeltje1  te vinden. Ook de winkel heeft  weer veranderingen ondergaan, ja ook wij proberen steeds bij te blijven en te verrassen. De breihoek is er niet meer, dus voor de breigaren fans, helaas dat hoofdstuk is afgesloten. Maar genoeg nieuwe leuke en verrassende items om ons te blijven ervaren als gezellig én uitnodigend. Dus heel graag oant sjen.

2020:

Het jaar van de grote “ turbulentie” mogen we wel stellen, mijn 30 jarig jubileum én later de aankondiging van mijn stoppen met de winkel is daar niets bij….
Covid 19 heeft voorgoed de wereld op haar kop gezet. Mijn stoppen heeft daar evenwel niets mee te maken, mijn voornemen om in 2020 mijn laatste seizoen in te gaan was in 2019 al genomen. Het voelt “ goed” nog 1 keer een nieuwe uitdaging, in de zin van een baan, niet meer als zelfstandig ondernemer, maar juist weer meer tijd voor heel veel wat me dierbaar en lief is te realiseren.
De spanningsboog veranderen, hoe leuk, ondenemend, onderhoudend en uitdagend deze ook was. Tijd voor nog 1 keer dus een verandering.

Mensen blijf nieuwsgierig, nieuwsgierig naar de mensen om je heen, naar de essentie van het leven. Durf inderdaad af en toe nog in het diepe te springen, zo weet je dat je nog goed kunt zwemmen. Wees een warmtebron voor anderen, dan krijgj je ook warmte terug.

Heel veel liefs

Siepy

ons mail adres blijft in de lucht, dus wil je iets mailen : tingeltje@live.nl