Bijous oftewel sieraden..

Geplaatst in: Blog 't Ingeltje | 0

Zo lang ik de winkel heb, verkoop ik al bijous, vroeger had je daar ook nog heeeel veel oorbellen bij. Maandelijks tufte ik naar Utrecht om daar zelf nieuwe voorraden sjaals en oorbellen uit te zoeken. Zoals we nu heel veel sjaals hebben als vrouw, had je in de 90 er jaren heel veel oorbellen. Bij elke outfit een andere kleur of vorm….. Dat was ook de eerste kennismaking voor mij met het dievengilde. Ja dat was een rare gewaarwording, zo heb je ze net allemaal weer gerangschikt op prijs, formaat, kleur ( m.a.w stylen)ging ik mijn winkeltje ( toen nog de kleinere..) stofzuigen en daarna was ik er een heleboel kwijt. En ja helaas geen heterdaad(je), maar ik wist wel wie er als klant waren geweest. Dus ik was daarna veel meer op mijn hoede. Niet leuk, want je gaat in eerste instantie iedereen toch wat wantrouwender “volgen”. Gelukkig ebde dat “vervelende” weer weg. Ook al blijft het een fenomeen wat altijd op de hoede ligt, maar je hebt er door de jaren heen iets meer oog voor gekregen. En helemaal met de camera’s die 9 jaar geleden hun intreden deden, je kunt heel nauw gezet het gedrag van de dief volgen en daar leren wij als retailers het allermeeste van. En het is doorgaans niet het “schorrie morrie”volk hoor…

Maar om op de bijous terug te komen, we hebben weer een leuke keus én uiteraard bijpassende kleding haha.IMG_4829