Daar waar winkelen weer beleving wordt…

Geplaatst in: Blog 't Ingeltje | 0

De slogan die we al weer ruim een jaar boven aan ons blog voeren.

Beleving, een woord met een groot scala aan betekenissen, althans koppelingen. Want het hangt van de koppeling af welke waarde het woord krijgt. Beleven, beleving, de een zet de toon negatief neer terwijl de ander altijd het positieve weet te vinden in exact dezelfde beleving. Dat duidt idd op 2 kanten van een verhaal en elk verteld vanuit de eigen visie  “de waarheid”, zijn/haar beleving. Is het daarom dat er zoveel verdriet en depressies zijn, het niet “gehoord”gekend voelen. Het opgaan in de grote massa, waar je veel sneller “ondergesneeuwd dreigt te worden”.

Want beleving kun je koppelen aan betrokkenheid, het echt pure contact. Dat kan vluchtig zijn maar daarom niet minder oprecht. De groet in het voorbijgaan, het dag zeggen bij het verlaten. hele kleine gebaren maar met een warm hart uitgesproken, iets wat de dag van een ander juist weer positief weet te kleuren.

Want echt veel heeft de mensheid niet nodig, we schijnen best lang zonder eten te kunnen, kleding is uiteraard ook “een luxe”, want we hebben best wel genoeg… vocht is weer een ander verhaal. Evenzo contact, want juist dat laatste is van levensbelang. Voor de een is een heel klein beetje al genoeg, terwijl de ander een veelvoud nodig heeft. Alles in de juiste dosering, maar oprecht én betrokken maakt dat we er met zijn allen het verschil kunnen maken. De belevingswereld van de ander positief inkleuren, mag dat een wens voor 2016 zijn.dorpsbelang-en-sjaals-106-e1449221366653