Een beetje leuk oud worden..

Geplaatst in: Blog 't Ingeltje | 0

Een beetje leuk oud worden, tja hoe doe je dat. Als twintiger op naar de dertig vind je de overschrijding van die fase in beginsel al een hele grote. Dus de overgang van de dertig naar de veertig enzovoort zou dat dan in overtreffende zin moeten zijn. Gelukkig is het een langzaam gaand maar ook voortschrijdend proces wat iedereen in principe overkomt. Dus een paar handvaten van hoe leuk “oud” te worden zou erg mooi zijn…toch..

Nu kun je uiteraard naar de botox spuit grijpen, de plastische chirurg is daarentegen nog een stap verder, maar we ontkomen niet aan het gegeven dat we ouder wordt. Dus laten we er dan maar het beste van maken. Anders wordt het ook zo zielig. Want ja doen alsof je nog “een veertiger” bent terwijl je in werkelijkheid al op de tweede helft van de 50 zit is toch vrij sneu. Doen zoals onze ouders/grootouders, de situatie gewoon accepteren, de boel de boel laten, wijde kleding gaan dragen, onder uitgezakt voor de tv, is helaas voor de generatie van nu niet aan de orde, dat is not done. We sporten ons immers gek, bezoeken de sportschool wekelijks zo niet dagelijks. En velen gaan zelfs voor de healthy food gekte, zaden en noten die je jong en energiek zouden houden.. maar.het blijkt gewoon vogeltjes voer.

Tja wat is dan wijsheid, hoe houden we het appetijtelijk. Want ja we zullen wel wat moeten doen om gezond en fit te blijven, we moeten immers zo zoetjes aan tot “bijna” ons 70e levensjaar werken voor dat we aan de pensioen fase mogen beginnen. Dus er is beslist “werk aan de winkel”.

Dat dat feitelijk heel erg basic is ja dus! ¬†Geniet van de dingen die je doet, geniet van de dingen die je eet, geniet van de mensen om je heen. Dan is de eerste slag al gewonnen. Want respecteren van wat een ander doet, zegt , vindt maakt het leven draaglijker, lichter, positiever. En juist die gegevens zorgen voor een optimistischer wereldbeeld, wat weer een “jonger” en opener uitstraling geeft. Accepteer het ouder worden met gratie, niet teveel kunstgrepen laten uitvoeren. Een potje verf voor de haarkleur, alla, wat kleur op de lippen en eventueel boven de ogen, mooi. Kleding die bij je uitstraling past helemaal mooi, de artistieke persoonlijkheid van 60 plus kan dan nog met een ultra kort rokje aankomen, juist omdat haar persoonlijkheid dat kan hebben. De meeste 50 en 60 plus vrouwen kunnen daar beter verre van blijven of het moet al in de beslotenheid van je thuis zijn (–). De allermooiste en feitelijk goedkoopste beauty tip is wellicht wel onze lach, glimlach. Altijd bij de hand, dus als je gemoedstoestand het toelaat, doe het veel en met plezier.

De endorfinen die je daar weer mee aanmaakt zijn de allerbeste make up/over!foto (12)