Wijs op reis…

En ja dan sta je daar ineens….panne, pech….. malheur…  met je auto op de Franse snelweg bij een lekker hoge temperatuur… peentjes zweten…geen bereik met je mobieltje, geen weet van wat er aan de hand is….met een oranje veiligheidshesje achter de vangrail..Je eerste dag van de vakantie… het begin had beter gekund….

Via een praatpaal toch nog duidelijk weten te maken dat je pech hebt en niet verder kunt…

3 kwartier later met een sleepwagen naar een “prehistorisch” garagebedrijf gebracht, alwaar je nog steeds geen bereik hebt en ook niet mag bellen… wat is de reden van deze panne??? Wij weten het niet, kunnen alleen maar gissen, de monteur weet het ook niet en wil na het weekend weer verder kijken…  Stressen…. nee blijven lachen, het is maar een auto, heel vervelend maar het had erger gekund. Maar dan moeten we nu toch echt bellen!!  Dat is dan ineens geen probleem meer ( –) onze vertrouwde ANWB aan de lijn, die bezorgd is dat we géén bereik hebben, het register wordt opengetrokken en een dossier aangelegd… Maar dan ineens krijgt de monteur een inval… wil nog iets proberen….. Na 3 1/2 uur en een proefrit verder rijden we weer… opgelucht maar ook een beetje .,a;sl;a,m , een beste rekening armer , voelen we ons daarnaast toch ook een beetje “geknipt en geschoren”….  maar ook een hele ervaring rijker en wijzer…

breien sieraden vakantie2013 laarzen 016Vakantietijd.. tijd van bezinning, tijd van bezieling,

ook tijd voor elkaar en tijd met elkaar

want de tijd vliegt…

maar vakantietijd nooit

dat blijft altijd een zoete herinnering

aan een tijd die was, die is  en die komen gaat…

S. Arts kjid

winter 005Een tegeltjes wijsheid….

Rivieren en oceanen

Oceanen en rivieren

ongeacht hoe diep ze zijn

of hoe sterk ze stromen

ze delen allebei

de natuur van de ander

Loy ching-Yuen

*****************************************************************************************************************

IMG_4196Het glas halfvol of…….

Ben jij ook zo’n mopperkont….. die roept wat een vervelende kerel….. Die zich negatief uitlaat over een ander….. Die ( altijd) klaagt over alles…. Zeurend haar verhalen verteld, over een ieder die maar stom heeft gedaan… of doet ??

Het zijn vast herkenbare dingen… we zijn immers allemaal ( maar) mensen en mensen maken ook fouten…  Maar leuk is “dit alles”niet altijd, voor de klager niet maar voor de aanhoorder evenmin…  Relativeringsvermogen en humor kunnen dan sleutelwoorden zijn…    Want relativeren kun je gelukkig óók (weer) leren. want juist mensen die minder goed kunnen relativeren zijn kwetsbaarder en hebben veel meer last van stress.

Terwijl stress weer onzeker maakt en vaak ook negatief.  Negatief in grondhouding ( uitstraling) maar ook negatief in zijn/haar uitlatingen naar anderen toe en óver anderen ( roddelen!). Daarom is leren relativeren of juist het opnieuw activeren hiervan ook zo mooi. Want door te leren relativeren ga je je weer een prettiger mens voelen en voor je omgeving word je ook een fijnere persoon.

En bedenk; iets wat kan buigen ( veerkracht(iger) breekt veel minder snel. “breken”doe je de spanning…   en daar is een gezonde dosis humor én zelfspot onmisbaar voor.

wolken 007

én als je toch wilt mopperen….. vertel het de wolken….  Deze drijven weer voorbij..

=====================================================================

Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding. ( Foto gemaakt in Zandvoort)

IMG_4337

Als we het weer altijd door “die bril” zouden kunnen zien….  leven met de elementen van het weer….

——————————————————

Gelezen in de “Geandewei” :

Wilde deze graag met jullie delen, want dit verhaal   is “geen mens vreemd”. Hier volgt een oude wijsheid:

Iemand roddelt veel over andere mensen en heeft er spijt van gekregen. Hij vraagt aan een wijs iemand: “Hoe kan ik het weer goedmaken?” De wijze antwoord: “Leg een veertje voor de deur van de mensen waarover je geroddeld hebt”. De man doet dit. De volgende dag zegt de wijze : “Haal nu de veertjes weer op. Maar dat lukt niet, want alle veertjes zijn door de wind meegenomen en verdwenen. “Net zo”, zegt de wijze, kun je roddel nooit meer helemaal goedmaken. De roddel wordt meegenomen op de adem van de mensen en waaiert steeds verder uit. Roddel daarom nooit weer, want je beschadigt mensen daar blijvend mee.

IMG_4910

———————————————————————————————————

De wind waaide lekker vanmorgen, de was wapperde in recordtempo droog, reden genoeg om nog maar wat “wassen”te draaien. Dat bracht mij in gedachten ook weer op mijn “stokpaardje”het milieu…. immers…..

Als nu iedere vrouw hier in Nederland tenminste 1 machine vol wasgoed één keer in de week aan de waslijn zou hangen, ipv in de droger…. wat zou dat al een enorme besparing opleveren. Tel daarnaast nog de “winst”voor onze kinderen, ook zij willen graag nog een leefbare wereld… dan is 1 en 1  gauw 2. Vaak wordt er achteloos met energie omgesprongen, ik denk vaak niet eens uit onwil maar veelal uit onwetendheid. ja het is uiteraard ook heel gemakkelijk, van de ene trommel

naar de andere trommel… en als je dat altijd al zo hebt gedaan…jurkjes 002

Maar fantaseer nu eens met mij mee…. Onze oma’s en moeders ( oké naar die tijd verlangen we niet terug…) maar aan de lijn hoefden ze feitelijk niet te doen, alle werk in huis hield hun slank. Nu zijn heel veel vrouwen continue op dieet…. de sportschool of anders… Terwijl een gratis workout: die bewuste was ophangen… heel simpel maar wel doeltreffend is, één voor één, elk stukje wasgoed… door de knieën, oppakken en omhoog, aan de lijn knijperen en weer door de knieën ( klinkt net als Olga Commandeur) Goed voor de bovenbeen spieren, en strekken maar, goed voor de rug… knijperen, rekken enz, enz.

Goed voor ons “welbeiing”de eerste stap naar anders denken en doen… het kost je alleen wat inspanning… zullen we…