IMG_0955

Augustus:

De vakantie maand, in mijn geval inderdaad  weg met vakantie, maar vaak ook aldaar ( naast het fietsen, wandelen en zwemmen) stapels boeken lezen, welke ik het hele jaar door verzameld heb. Van thrillers en detectives tot aan meer spirituele boeken, afwisselend worden ze gelezen. Wie dit onderdeel van mijn blog volgt weet zo onderhand wel een beetje mijn insteek en gedachten wereld. Ook nu vond ik de bevestiging van die gedachten gang.

Het verleden is immers niet meer te wijzigen, de toekomst is er nog niet m.a.w vergeet niet te leven  in het heden, in het NU, want daar lopen we vaak aan voorbij, plannen maken is uiteraard heel goed, maar vergeet niet dat vandaag bijdraagt aan hoe je je morgen voelt. Én morgen is morgen toch weer vandaag….

Eckhard Tolle geeft in zijn boek de nieuwe wereld, drie uitgangspunten om naar te leven: aanvaarding, plezier en enthousiasme. Uiteraard zijn de dingen die slecht voor je zijn geen zaken die je moet aanvaarden, maar veelal is aanvaarden van dingen die je MOET doen , fijner want het levert je dan geen agitatie op maar rust of neutraliteit. Plezier spreekt voor zich, als je plezier hebt in de dag en wat je doet, gaat alles gemakkelijker en prettiger en wordt je naarmate je dat beter in de hand hebt vanzelf enthousiast. En dat straal je uit, waardoor je benaderbaar(der) bent, “lichter” en gaat het dagelijkse leven aangenamer. En zoals de “wijzen” zeggen is dat voor een ieder haalbaar!

Juli:

De zomermaand dit jaar bij uitstek, de maand dat het vakantie gevoel begint. halve ‘stammen” Hollanders trekken erop uit, de caravan of tent of nog luxer de camper mee. En even de boel de boel, “vreemde” oorden opzoeken, nieuwe indrukken opdoen. Niks moet heel veel mag, lange avonden, of heerlijk thuis genieten van elkaar, een goed boek of het uitzicht vanaf je balkon. Dat de vakantie jullie de welverdiende rust mag brengen wens ik jullie toe. Even “een time out” …….

Juni:

Mooie spreuken, dit is ook weer eentje die zo waar is en als je deze in de positieve zin toepast zoveel moois oplevert.IMG_2320

Mei:

Geluk ervaren,  genieten, je fijn voelen, zit vaak in de kleine soms onverwachte momenten. Het in je achtertuin zittend, uitkijkend over de weilanden, de rust en de stilte ervaren en dan doemen er plotseling 2 reeën op. Het lijkt alsof ze je aan kijken, een blik, roerloos, zo prachtig. En dan is er ineens wellicht het besef van gevaar…weg zijn ze weer, de boom wallen in….

April:

Soms zijn er momenten waarbij wat extra wijsheid of inzicht je goed van pas zou komen. Omdat je soms  zo plotseling overmand kunt voelen door dingen om je heen,  welke je overrompelen en  waardoor je je soms uit het veld geslagen voelt.  Het bezit van de mannelijke ratio zou dan af en toe  “een uitkomst”  zijn, maar ja als vrouw steek je doorgaans net even anders in elkaar….. Je voelt je best goed in je vel zitten en toch gebeurt er  iets en dat blijft maar in je hoofd malen en boemmm je “voelt” je weer “prut”.

De 5 Tolteekse inzichten kunnen dan wellicht een houvast voor je zijn.

* Zeg alleen wat je meent             * Ga niet uit van veronderstellingen ( te vaak verneem ik dat veel vrouwen in hun hoofd uitgaan van allemaal aannames, zoals ze zullen wel denken, ze kijken naar mij  enz,  je wéét niet wat ze denken dat is je eigen invulling NIET DOEN)           * Vat niets persoonlijk op     ( heel belangrijk!!)          * Doe altijd je best             * Heb jezelf lief

Probeer deze 5 stellingen je eigen te maken en je zult ervaren dat het leven veel meer fijne dingen in petto heeft dan stekelige..IMG_2011

Maart:

IMG_2226

Februari:

Een mooie spreuk van moeder Theresa;

Some people came into your live as blessings. Some came into your live as lessons….IMG_2012