12 juli:   Een meedenker en een doordenker…..

Samen is één plus één, maar samen is ook méér dan twee. Immers samen  staan we sterk kan ook  een heel team zijn..IMG_7826Samen is dan met zijn allen…dat we sámen met zijn állen er staan voor de één die alleen staat… Dan is óók alleen…. samen….

17 juni:IMG_7864Ieder mens heeft talenten, soms meerdere soms maar één. Desalnietemin er is altijd een karaktertrek of talent om in te lijsten., dat geldt voor ieder mens, als je deze maar wilt zien.

26 mei :

De schoonheid van de natuur…kijk om je heen en geniet van de stilte, het gezoem van de insecten, het getjilp van de vogels, loeien van de koeien enz.IMG_7726 ( moeder merel in het midden van de foto..)IMG_7704Elk in zijn eigen habitat… IMG_7705 Soms kan dat ook wel eens een beetje mis gaan….zo ook met onze jonge merel. Ik noemde haar plagend al een schijtlijstertje, lett en fig , haar broer en zus waren al gevlogen, maar zij scheen nog niet te durven…totdat ik in de gaten kreeg waarom.  Merel zat vast…IMG_7707…het mee gevlochten visdraad was met het groter groeien om haar pootje en klauwtje vast komen te zitten. Ze had nooit en te nimmer zelfstandig het nest kunnen verlaten. Ons schijtlijstertje wilde haar pa en ma achterna toen deze haar weer van wat wormpjes hadden voorzien… maar ze maakte in plaats van vliegen…een soort snoekduik want ze zat vast. Zo vond ik haar al bungelend aan haar pootje. De hulptroepen verzameld….. en merel en haar pootje bevrijd….IMG_7715 IMG_7719 IMG_7720 Met een stijf pootje hupte ze in het gras, waar ze gelukkig bij ons in de bosjes een veilig onderkomen wist te vinden. Pa merel op een tak in de buurt en ma verscholen in de bosjes….Zorgzaam houden ze merel in de gaten, met vallen en opstaan zal dit jonge mereltje haar weg moeten zien te vinden. Enigszins gehandicapt start zij aan een uitdagende klus van groot en zelfstandig worden. Zal ze de bedreigingen die op de loer liggen weten te overleven??? De tijd zal het leren…nu nog beschut door de luwte en gevoed door pa en ma merel en wij als mensen die mee een oogje in het zeil houden… Tja dat is het leven én de natuur…wat zijn er veel raakvlakken..IMG_7721 IMG_7724 IMG_7725

12 mei:

De SELFIE ,  het modewoord van 2013…. concreet betekent het een foto van jezelf maken en deze op social media posten. Volgens sommigen is dit het “failliet” van onze samenleving…. Want blijkbaar kunnen we alleen nog maar met “onszelf” bezig zijn, met hoe we eruit zien, hoe we overkomen op de ander, of we wel hip en trendy ons image op facebook posten….. daar tegenover staat  juist  egoloos, een vorm van zorgeloos, het klinkt bijna mooi en spiritueel. (– ) je hebt dan immers  geen last van je ego, en je bent daarentegen ook niet snel zo gekwetst , boos of teleurgesteld, je bent zelfs bijna niet uit je hum(eur) te krijgen, ook wel eens handig …IMG_7180

Tja… voor alles is wat te zeggen ….en toch een beetje ego heb je juist ook weer nodig, om  niet over je heen te laten lopen, of om op de juiste wijze voor jezelf op te kunnen komen. En is ook wel handig om iets te bereiken in deze wereld.

Best een tricky onderwerp….Want er is zoveel ego… en er zijn ook veel ego’s…. (–)  Ego  is verder óók een gebrék aan zelfvertrouwen, verlegenheid, faalangst, jezelf ziektes inbeelden… alleen dan noem je het een ego tóbber. Dan ben je n.l bezig met jezelf op een négatieve manier, men  dit noem je ook wel verborgen narcisme, (niet te verwarren met narcisme). Verborgen narcisme houdt in dat deze mensen vaak veel geruststelling zoeken zoals b.v  is deze broek wel goed, staat dit me wel, doe ik het wel goed, vinden ze me wel aardig, e.d. Of ik heb het fout gedaan, het is mijn schuld….  Maar let op niemand is volmaakt, we hebben allemaal onze fouten en eigenaardigheden. Maar gelukkig kun je wel proberen zelfbewuster in het leven te leren staan, want  zelfbewustere mensen bezitten n.l veel meer  het vermogen om  los te laten. Een vervelende gebeurtenis mee gemaakt… leer ervan, en probeer het daarna los te laten. Een ruzie met vrienden, buren…, spreek het uit en laat het daarna los. Blijf niet tobben over het negatieve maar buig het om naar positieve zaken.

Streven naar perfectie is een ideaal, maar accepteer ook je onvolkomenheden, die kilo meer of minder…. het ouder worden zonder botox…( plaats eens een selfie met die onflatteuze rode neus..) Want als je jezelf met humor  en mildheid weet te accepteren in al je onafheid en kwetsbaarheid, kun je het leven accepteren zoals het komt, zonder te kniezen of te piekeren. En het belangrijkst dan kun je je medemensen accepteren en mensen  liefhebben ondanks al hun onhandigheden  en onhebbelijkheden.   (vrij vertaald en ingekort uit de happinezz)