Ook nog even haken…

Geplaatst in: Blog 't Ingeltje | 1

Druk met uitpakken maar gelukkig ook nog even haken tussen de bedrijven door. Uiteraard met het oog op duurzaam en toekomst proof, Vanaf 1 januari 2016 plastic tasjes “vrij” dus nemen we zelf een tasje mee. Maar je kunt er ook eentje of meer maken door heel simpel lussenboogjes te haken. En met de bandjes van een laarsje ( duurzaam) één kek draagbandje en één gehaakt bandje een heel leuk exemplaar al zeg ik het zelf (-).Het is echt zeer eenvoudig te maken en snel klaar. En houd je nu ook nog rekening met je kleding qua kleur, dan loop je er tip top en toekomst proof bij.

Garen nodig 2 bol verkrijgbaar in diverse kleurtjes.

Patroon zie onder de foto:IMG_0370

Benodigdheden 2 bol cotton cord of 2 bol new cancun maar met de laatste werkt u met een dubbele draad!!

Opzetten 62 lossen met haaknld 6, deze aan elkaar zetten. Hierop 2 toeren vasten haken. Vervolgens verder haken met lossen bogen van 5 lossen, 4 vasten overslaan, lossen boog  haken enz.. In de toer erop de lossen boog midden in het vorige boogje vastzetten met een halve vaste. U haakt 15 toeren van deze lossen bogen. Dan begint de mindering. haak nu een lossen boog van 4 lossen, vlgde toer lossen boog van 3 lossen, vlgde toer lossen boog van 2 lossen. Daarop 3 toeren vasten haken. Het werk binnenstebuiten keren en aan de onderkant de beide randen in één keer aan elkaar haken. U hebt nu de bodem gesloten.

Haak een handvat van 30 cm lossen hierop nog een toer stokjes haken, zet deze band aan de bovenkant van de tas. Maak een kek handvat van een riempje of ander bandje door deze met de naaimachine aan de andere zijde te naaien. Klaar is uw boodschappen net.

Een Reactie