Onder deze rubriek vind u een overzicht van alle patronen welke gratis op dit blog te vinden zijn : 

Let wel, dit is géén interactieve pagina!!!  De datum voor het gehandwerkte item geeft aan waar het patroon op dit blog gevonden kan worden!! De laatste maanden staat  de beschrijving bij dit blog onderdeel .      Of ga naar BLog en klik dit aan!!

Sorry, dit onderdeel zal voorlopig niet meer worden aangevuld, het handwerken, nifeljen, is momenteel een beetje “bezwaarlijk”. Wellicht over een poosje, nu staat er uiteraard wel “wat” op…

Bijna April:

Onze andere medewerkster, de jongste van het stel is ook al zo’n crea bea, heel veel nifelje,, haken en breien. Lekker voor mij,, hoef ik het niet altijd zelf meer te doen of te bedenken.

Zo is deze gezellige slinger van Froukje haar hand, het patroon komt uit een handwerk boekje bij ons in de winkel. De echte “doe it yoor selvers”( ha ha) kunnen het patroon zo lezen en tellen door naar het voorbeeld te kijken. Voor de iets minder “handigen” het patroon is uitgeschreven” geen tel patroon helaas, dus het bevat voor het simpele patroontje te veel ruimte om hier weer te geven.  Uiteraard hebben we het boekje te koop in de winkel.IMG_1485 (2)

Maart;

Onze nieuwe medewerkster is een crea bea, ze heeft schattige paaskuikentjes gemaakt, het patroon is bij ons in de winkel verkrijgbaar, het garen uiteraard ook.IMG_1373

Januari:

Eerdaags weer een fris nieuw voorjaarsitem van onze platte “ronde” bollen. Maar kijk ook even bij november ( hieronder) IMG_1240

 

December:

De wisselwerking met klanten, zo leukkk. Afgelopen week weer een hele leuke dingen gezien, een heel kek kort ribbel gebreid vestje van stoer garen en een hele brede fel gekleurde sjaal. De col door een andere klant ga ik eerdaags maken en volgt zsm op deze pagina.

Benodigdheden; 1 bol mooie wol, wij hebben de INCA van Katia gebruikt. Haak een streng lossen van ongeveer 70cm. Zet dit aan elkaar, haak vervolgens op deze cirkel steeds bogen van 5 lossen vastzetten met een vaste, doorgaan tot het garen op is.  Draden mooi wegwerken en klaar is je colletje. Staat prachtig bij de nieuwe ijsblauwe tinten, maar ook bij cognac kleuren en naturel.IMG_1255

November:

Houd je niet van te dikke sjaals en stola’s, of je wilt al vroeg met een luchtiger stola variant aan de slag…? Nou dan is dit prachtige degradé garen van Katia net iets voor jou. Dit garen hebben we  in 7 verschillende kleurstellingen. 1 bol is één product!  ( ook een leuk Sint cadeautje) patroon v e omslagdoek vindt u elders bij dit blog onderdeel. Maar bij aanschaf van een bol krijgt u er gratis een patroon bij van de gebreide variant. Grote bol los getwijnd garen kost bij ons € 12,95  enne uit één grote bol maakt u dus een volledig item!!

Het patroon ( soortgelijk) van deze mini stola kun je vinden in 2015 in de maand februari de 24 e naar ik meen…img_1028

Oktober 2016;

Korte sjaal van de katia Ethnic en Love wool plus. Van beide soorten 1 bol. nld 15. gebruikte st. recht en luiewijfesteek.

Opzetten met de Ethnic 18 st. brei hierop ongeveer 20 cm hoogte, varieer daarna afwisselend met beide garens. Van de love wool brei je minder uit, dus brei in dit stuk 1 a 2 keer de luiewijfesteek, daardoor breit het garen meer uit en verkrijg je lengte. 4 a 5 tussenstukjes van de love wool. De tip naai met een naald en draad steeds de andere draad bij de wisseling aan elkaar. Je krijgt op deze manier de draad heel mooi weggewerkt en hebt géén uitstekende draadjes later. Brei het garen helemaal op rekening houdend met dat je nog moet afkanten. Ook het laatste draadje wegwerken met naald en draad. Zet één uiteinde vast of gebruik een scarvelet ( piepklein bandje met drukknoop) om één uiteinde te sluiten. Je verkrijgt zo een opening waardoor je de andere uiteinde kunt halen om de sjaal mooi “vast te maken”. Succes verzekerd, garen is er nu nog in beperkte voorraad in 7 verschillende kleurcombi’s.img_0970

 

September:

Mooie grote sjaal van 3 a 4 bol Azteca of de nieuwste variant Inca   Patroonbeschrijving: benodigdheden 4 bol Inca lengte sjaal is 2.50 m  opzetten 40 st. gebruikte st = recht. brei tot de lengte om vervolgens lange franjes aan te zetten, franje lengte is 50 cm, dubbel gevouwen blijft daar dus 25cm van “hangen”  veel plezier ermee..img_0876

Juni:

Het is een sjaal geworden of bijna dan, nog niet helemaal af. Patroon beschrijving vind je bij 12 juni 2016.IMG_0792

Mei/Juni 2016:

Voor de handige handwerksters onder ons is dit fotootje voldoende om mee aan de slag  te kunnen. Wat gaat het worden…of wat zou het kunnen worden, het is een veelzijdig patroon, zou een sprei kunnen worden, maar even zo goed een hes of vest, een hele grote zomer stola of een kleinere zomersjaal. fantaseer maar verder… eerdaags zal het item getoond worden.IMG_0772

Mei:

Bij afname van meer dan 4 bollen brei en of haakgaren 25 % korting!! Dat is nog eens leuk en op het plein in de kubus stelling ligt altijd garen in de aanbieding. Uiteraard zolang de voorraad strekt.

Ben bezig met een nieuw haakwerk het schort alleen wat aan de tijd, maar houd het maar in de gaten.

April:

Zomersjaal: nodig 2 bolletjes Bari a 50 gr draadjes garen van Katia. Opzetten met nld 8:  32 st.  De eerste 3 nld 2 re 2 averecht breien. vervolgens 1 nld recht 1 nld averecht. Tot het garen bijna op is . afsluiten met wederom 2 nld 2 re 2 av. en afkanten eveneens met 2 re 2 av. Draden mooi weg werken, Klaar!IMG_0661 (2)

Maart/ April: 

Een hoesjes haken voor een krukje, ook wel oppimpen genoemd.

Gemaakt van het mooie lintengaren van Katia, Nodig 2 bol. Tahiti beach.  Haaknld 5 of 6,  een uurtje van je tijd.  Begin met een rondje haken van 6 lussen. Rondje sluiten. In dit rondje haak je 13 vasten. .vlgde toer, hierop haak je 26 stokjes. vlgde toer in het derde st. steeds 2 st. in de nadere st. 1 st bovenop het st. haken. Vlde toer in het 4e st. steeds 2 st haken enz. iedere volgende toer een verder dus de 5 e , de 6 e  de 7 e daarna in ieder st. één st. haken. het  werk moet mooi plat blijven.

Bij de gewenste diameter ( meten is weten) nog één toer verder haken om vervolgens de mindering in te zetten ( heb je een brede rand houdt hier dan rekening mee) mindering: is omgekkerd als meerd. dus. Om de 8 st. één st. overslaan. Nog 2 toeren door haken. Klaar. Haal met een haaknld een lang koord door de stokjes om de hoes onderaan het krukje te fixeren. Aantrekken en een lus/knoop maken. Het gehaakte hoesje zit mooi vast.

Desgewenst kunt u de poten van het krukje nog met garen omwinden, of omhaken. Uiteraard bent u dan iets meer garen nodig. IMG_0603

Februari.maart 2016: Een gehaakt mutsje a la de hippie tijd. Patroon beschrijving bij blog  op 3 maart.IMG_0473

 

Januari/februari: Geen plastic tasjes meer, maar een grappig zelf gehaakt exemplaar. De beschrijving is te vinden op 27 januari bij het BLog.

benodigdheden 2 bollen Katia BIg ribbon.IMG_0370

Januari:  Op 14 januari vind u bij het blog onderdeel de patroons beschrijving van deze mouwsjaal.  benodigdheden 2 bol Azteca fine ( 270 meter p bol) van Katia.foto (11)