sorry

Geplaatst in: Blog 't Ingeltje | 0

Ja onze excuses, voor het gegeven dat we u niet een glanzend en glossy draagtasje meegeven bij uw aankoop. Oh zeker wij zijn ook bezig geweest met het aanvragen van offertes en het bekijken van prachtig NIEUW tassen materiaal.  Echt ronduit schitterende stoffen en papieren tassen zijn er te koop. Maarrrr……

We zijn dit jaar toch wel tot de conclusie gekomen dat het best een heel goed initiatief was om de (plastic) tasjes “in de ban” te doen. We brengen met zijn allen al heel veel afval in omloop. En was het nu ook echt altijd “omloop” hergebruik, tja dan was het nog tot daar aan toe. Het meeste verpakkingsmateriaal gaat vrij vlot na aankoop in de kliko of bij het oud papier.

Vanaf 1 januari van dit jaar werden we ons ervan bewust dat het ook best anders kan. Tot nu toe kan ik me geen klant herinneren die ontstemd was dat we de spullen op een andere wijze verpakten dan men gewoon was. We verpakken het nl in gerecycled papier of juist in afval verpakkingsmateriaal. ( alle spullen die wij als retail binnen krijgen wordt per stuk verpakt (-), feitelijk absurd….)  Dus wij hebben maar gedacht om juist dat verpakkingsmateriaal weer in omloop te brengen, hergebruik zogezegd. Daarnaast maken we van oude tijdschriften leuke nieuwe verpakkings zakjes. Kortom proberen duurzaam te zijn op dat gebied, met oog voor onze planeet AARDE. Down to earth een indrukwekkende film over verantwoord omgaan met elkaar én moeder aarde is niet de aanzet geweest, maar wel een eye opener bewuster om te gaan met alles .

Tot slot nog: de plastic tasjes werden/worden juist heel vaak weer gebruikt, gemiddeld soms wel 10 tot 15 keer. Opgevouwen mee in de tas enz. mee naar school voor de werkjes, de gym spullen. Papier is doorgaans direct na het krijgen gedoemd om bij het oud papier te belanden. Niet in meegaan aldus een oud Onderneemster, dit is een prima initiatief aldus deze mevrouw. Ik heb dit als een compliment geaccepteerd. Maar daarom dus nog wel onze excuses ( smiley) want ook jullie mindset moet misschien nog even gereset….

Een mooie tekst welke nu dient als zakje,, leuk toch. Enne een tasje kopen voor het goede doel is ook altijd nog mogelijk hoor!
IMG_0382