In de winkel krijg je dagelijks heel wat klanten over de vloer, gesprekjes ( kort en lang) worden er dus veel gevoerd. Zo  worden er ook heel wat problemen ( groot en klein) over heel diverse onderwerpen voorgelegd. Of wij ook een oplossing weten. Of er wordt gewoon iets geconstateerd, waarop een andere klant dan met een zeer bruikbare tip aankomt zetten. Daarom tips en weetjes:

2019:

Nationale truiendag, ergens in de koudere tijd, een leuk bedenksel. De kachel ietsje lager en jezelf dikker inpakken. Niks mis mee en het levert je én besparing op én je bent bewust bezig met “ minderen” en denken om moeder aarde en de generaties na ons.
Of lekker bezig gaan, word je persoonlijke thermostaat ook door opgewarmd, dan is zelfs die dikkere trui zelfs aan de warme kant. B1494B29-DCD4-4F2B-823D-C53E42835DFD

Als je een volger bent weet je zo zoetjes aan mijn voorliefde voor het milieu. Dus je raad het al een tip die zowel voor ons milieu als voor jezelf een besparing oplevert.

Als je je haar wast terwijl je onder de douche staat, draai dan eens de kraan dicht. Ja inderdaad de kraan dicht, immers als je de shampoo in masseert, sta je toch niet onder de straal met je hoofd, want dan zou je de shampoo er direct al weer uitspoelen. En ach dat lijf kan best even zonder warme straal hoor. Je bespaart zo op jaarbasis heel wat gasverbruik én water. En je lijf dat reageert alleen maar goed op die koelere lucht, zet je doorbloeding op gang. PROBEREN, Als iedereen in je omgeving dit voorbeeld zou volgen wat levert dat al een besparing op!

3F4FDA4E-E19D-4566-A1B3-B5F68B72ABE9

De panty, een veelbesproken item in dit blog onderdeel. Logisch want ze willen soms maar een heel kort leven beschoren zijn, soms bij het aantrekken immers trek je er al een gat of een ladder in. Oh wat is dat balen….Of je hebt toch net wat een te scherpe nagel, die binnen de kortste keren voor een gat bij je teen zorgt, nu kun je dat doorgaans met een likje nagellak vaak nog wel een beetje herstellen, zodat de panty nog even aan kan.

Maar de levensduur van de panty echt verlengen is heel eenvoudig met het aantrekken van een kort sokje te bewerkstelligen. Oké het werkt niet als je een pump aanhebt, maar dan zou een teensokje nog uitkomst brengen. Probeer het maar eens, eerst het kleine sokje en dan met NATTE handen de panty aantrekken. Succes verzekerd én je houdt je panty ook nog frisser, want de sok absorbeert…..

IMG_4606

2018:

De regenton:

Heb je er eentje? Of zelfs twee, tja dat zijn nog eens handige en duurzame dingen. Na de verbouwing was de onze in de “uitleen” gegaan, want er was nog geen plek waar de ton middels een buis aan de dakgoot gezet kon worden, vandaar dat deze even middels bruikleen een ander heeft “gediend”. Maar diegene ging verhuizen en zodoende kwam de ton weer “thuis”. Nog steeds niet echt bedacht waar deze geplaatst moest worden. En zo gingen er maanden voorbij. Totdat we een paar weken terug een ontkalkings apparaat kregen ( nou ja aangeschaft hebben) En degenen die mij een beetje kennen weten dat ik verspilling zonde vindt. Dus het goudschone en nu zelfs ontkalkte douche water (wat eerst een tijdje te koud is,)  door het riool laten vloeien? Ruim 1000 kostbare liters op jaarbasis nee dat is toch van de zotte! Dus dat schone water wordt nu door manlief en mij opgevangen om vervolgens in de ton te belanden waar we straks heel goed de auto mee kunnen wassen of de ramen mee kunnen spoelen. Het is even een klusje, maar als het eenmaal in je systeem zit geeft het een voldaan gevoel. En zeg nou zelf….dik 1000 liter goud schoon water… welke een goede eindbestemming krijgt, fijn gevoel toch, ideetje???

Even van de radar geweest, maar nu toch een prachtige tip. De winter was nat en koud, de droger stond daardoor wellicht iets vaker aan dan doorgaans. Welnu een mooie energie bespaartip. De droger aan? Doe bij de natte was een droge theedoek of handdoek, je zult ervaren dat de was korter nodig heeft om dezelfde hoeveelheid te drogen dan zonder de droge doek erbij. Probeer het maar, ja nog liever straks weer lekker buiten aan de waslijn, maar ik ben niet roomser dan… dus af en toe een uitkomst, die droger.

2017

December:

De maand van het aan tafel klaar maken van eten ( gourmetten e.d) zet een pan met een liter SCHOONMAAK azijn op het vuur en hier en daar in het vertrek een schaaltje met deze azijn. het absorbeert de geuren en zal een stuk schelen in nare luchtjes de volgende dag! Fijne dagen gewenst!

November:

Driekwart mouwen, soms kan het wat frisjes zijn, knip van een oud(er) shirt de mouwen af, mits deze nog goed zijn. En draag deze als “fake” mouwtjes onder je kortere mouwtjes vandaan. het lijkt net alsof het zo hoort..

Met het oog op feestkleding, koop panty kousjes en knip de teen eruit, de transparante zwarte kous zal net een crepe shirt/mouwtje lijken.