In de winkel krijg je dagelijks heel wat klanten over de vloer, gesprekjes ( kort en lang) worden er dus veel gevoerd. Zo  worden er ook heel wat problemen ( groot en klein) over heel diverse onderwerpen voorgelegd. Of wij ook een oplossing weten. Of er wordt gewoon iets geconstateerd, waarop een andere klant dan met een zeer bruikbare tip aankomt zetten. Daarom tips en weetjes:

2019:

Als je een volger bent weet je zo zoetjes aan mijn voorliefde voor het milieu. Dus je raad het al een tip die zowel voor ons milieu als voor jezelf een besparing oplevert.

Als je je haar wast terwijl je onder de douche staat, draai dan eens de kraan dicht. Ja inderdaad de kraan dicht, immers als je de shampoo in masseert, sta je toch niet onder de straal met je hoofd, want dan zou je de shampoo er direct al weer uitspoelen. En ach dat lijf kan best even zonder warme straal hoor. Je bespaart zo op jaarbasis heel wat gasverbruik én water. En je lijf dat reageert alleen maar goed op die koelere lucht, zet je doorbloeding op gang. PROBEREN, Als iedereen in je omgeving dit voorbeeld zou volgen wat levert dat al een besparing op!

3F4FDA4E-E19D-4566-A1B3-B5F68B72ABE9

De panty, een veelbesproken item in dit blog onderdeel. Logisch want ze willen soms maar een heel kort leven beschoren zijn, soms bij het aantrekken immers trek je er al een gat of een ladder in. Oh wat is dat balen….Of je hebt toch net wat een te scherpe nagel, die binnen de kortste keren voor een gat bij je teen zorgt, nu kun je dat doorgaans met een likje nagellak vaak nog wel een beetje herstellen, zodat de panty nog even aan kan.

Maar de levensduur van de panty echt verlengen is heel eenvoudig met het aantrekken van een kort sokje te bewerkstelligen. Oké het werkt niet als je een pump aanhebt, maar dan zou een teensokje nog uitkomst brengen. Probeer het maar eens, eerst het kleine sokje en dan met NATTE handen de panty aantrekken. Succes verzekerd én je houdt je panty ook nog frisser, want de sok absorbeert…..

IMG_4606

2018:

De regenton:

Heb je er eentje? Of zelfs twee, tja dat zijn nog eens handige en duurzame dingen. Na de verbouwing was de onze in de “uitleen” gegaan, want er was nog geen plek waar de ton middels een buis aan de dakgoot gezet kon worden, vandaar dat deze even middels bruikleen een ander heeft “gediend”. Maar diegene ging verhuizen en zodoende kwam de ton weer “thuis”. Nog steeds niet echt bedacht waar deze geplaatst moest worden. En zo gingen er maanden voorbij. Totdat we een paar weken terug een ontkalkings apparaat kregen ( nou ja aangeschaft hebben) En degenen die mij een beetje kennen weten dat ik verspilling zonde vindt. Dus het goudschone en nu zelfs ontkalkte douche water (wat eerst een tijdje te koud is,)  door het riool laten vloeien? Ruim 1000 kostbare liters op jaarbasis nee dat is toch van de zotte! Dus dat schone water wordt nu door manlief en mij opgevangen om vervolgens in de ton te belanden waar we straks heel goed de auto mee kunnen wassen of de ramen mee kunnen spoelen. Het is even een klusje, maar als het eenmaal in je systeem zit geeft het een voldaan gevoel. En zeg nou zelf….dik 1000 liter goud schoon water… welke een goede eindbestemming krijgt, fijn gevoel toch, ideetje???

Even van de radar geweest, maar nu toch een prachtige tip. De winter was nat en koud, de droger stond daardoor wellicht iets vaker aan dan doorgaans. Welnu een mooie energie bespaartip. De droger aan? Doe bij de natte was een droge theedoek of handdoek, je zult ervaren dat de was korter nodig heeft om dezelfde hoeveelheid te drogen dan zonder de droge doek erbij. Probeer het maar, ja nog liever straks weer lekker buiten aan de waslijn, maar ik ben niet roomser dan… dus af en toe een uitkomst, die droger.

2017

December:

De maand van het aan tafel klaar maken van eten ( gourmetten e.d) zet een pan met een liter SCHOONMAAK azijn op het vuur en hier en daar in het vertrek een schaaltje met deze azijn. het absorbeert de geuren en zal een stuk schelen in nare luchtjes de volgende dag! Fijne dagen gewenst!

November:

Driekwart mouwen, soms kan het wat frisjes zijn, knip van een oud(er) shirt de mouwen af, mits deze nog goed zijn. En draag deze als “fake” mouwtjes onder je kortere mouwtjes vandaan. het lijkt net alsof het zo hoort..

Met het oog op feestkleding, koop panty kousjes en knip de teen eruit, de transparante zwarte kous zal net een crepe shirt/mouwtje lijken.

Oktober:

Het is nog niet direct een tip die een lange toetsings periode achter de rug heeft ( knipoog) maar tot nu toe wel eentje die persoonlijk goed werkt. Heb je een broek aan, doorgaans een lager exemplaar, alias heup model. die bij het dragen en bezig zijn de neiging heeft om te zakken, waardoor je gaat hijsen aan de broek…..??

Welnu, daar zijn verschillende theorieën over, allereerst de broek is toch te strak gekocht ( okee met de gedachte deze wordt toch wel wijder, dus…) immers gaat  wel mee rekken door de hoeveelheid elastine ( rek) helaas heeft deze rek/elastine  geen eeuwigheids waarde…, de rek verliest haar elasticiteit, de stevigheid gaat eruit!!. Dus dat is o.a een reden van afzakken. Koop de juiste maat om de elastine en pasvorm beter te behouden. EN…. was de broek niet te heet!! 30 a 40 gr is heet genoeg, want de elastine  gaat onder meer kapot door te warm wassen en te heet drogen ( droger).

Maar de persoonlijke ondervinding de afgelopen week was wel de volgende; draag een “stroef” hemd en doe dit bij je  grotere stroeve onderbroek in! De broek blijft op de één of andere manier “vast zitten” aan dit ondergoed. heb al dagen niet hoeven hijsen….met een laag model broek. Probeer het eens, wie weet!IMG_1928

September::

Tja en dan kom je terug van vakantie en heb je wellicht een royale vakantie achter de rug en veel via de credetcard betaald? Tja balen……

Heb het al eens vaker aangegeven, op diezelfde card kun je ook sparen! Dus begin deze maand met iedere maand een vast bedrag over te boeken, bv € 50,- dan heb je vlgd jaar al fijn € 600,- gespaard. Dat is de tip van deze maand, een vakantie spaarpotje maken voor 2018! Succes!!   En gaat het net zoals bij ons…( we hadden door omstandigheden een wat kortere vakantie) dan houdt je zelfs nog een tegoed en daar kunnen we minstens een aantal keren met ons hele gezin van uit eten, leukkk.

Juli:

Ga al vast wat vakantie dingen regelen of kopen, niet op het laatste moment. Het scheelt een hoop stress én je hebt nu al de voorpret. Dus nog meer plezier van je naderende vakantie. Veel plezier.

 

Juni:

Met het oog op de naderende vakanties, de kleding kreukvrij de koffer uit, hoe krijgt een ander dat voor elkaar. Ja er zijn meerdere manieren mogelijk. 1. De strijkbout mee (-) 2. de kleding oprollen ipv opvouwen.  3. De kleding in plastic oprollen. Probeer het maar eens, het scheelt echt aanzienlijk. Of je neemt alleen kreukvrije items mee, of juist de nieuwe trend alleen maar gekreukte kleding!

mei:

Wist je dat het advies zoals deze veel wordt gegeven, om de broek maar een maat of meer kleiner te kopen niet echt een goeie is??? De broek waar tegenwoordig veel elastine in zit, inderdaad voor de rek, rekt vrijwel meteen bij het dragen behoorlijk uit, want, deze is immers kleiner gekocht en moet dus wel gaan rekken als je er in gaat zitten. Gevolg: de elastine rekt in die mate uit dat deze zich niet  goed meer kan herstellen, het elastiek/elastine laat het “zitten”. Waardoor de broek haar pasvorm niet meer kan behouden én daardoor eigenlijk nog meer het idee geeft van zakken/lubberen..

Bovendien wordt de stof toch wel op spanning gehouden waardoor de kans op scheuren eerder aanwezig is. De tip is dus toch koop de maat volgens de maattabel zoals je deze met centimeters meet en waar op google je maat bij te vinden is. ( helaas het is voor menige vrouw een beetje schrikken…vaak toch een wat grotere maat) maar raar maar waar, doorgaans oog je slanker in een goed zittende broek ipv een te strakke. Succes met meten, want dat is weten!!

April:

De trend van nu, gekreukte broeken/jeans. Na het dragen deze in een rommeltje houden en eventueel door de pijpen een koord halen om de kreuk annex rimpel extra aan te trekken. Zie foto, simpeler kan het niet.

IMG_1488

Maart:

Heb het wel vaker aangegeven, op pimpen van iets , of juist net even anders maken, pittiger zo je wilt. Met een nieuwe knoop ( knopen) in een afwijkende kleur bovenop de oude knoop naaien, maak je een verrassend leuke nieuwe look. Nu ingetogen met wit en blauw, maar wat te denken van gif groen of uitdagend rood. Succes verzekerd.IMG_1463

februari:

Mooie flesjes kunnen heel goed als windvangers dienen. Hang ze aan een mooi dun touw koord naast elkaar, de wind speelt met de flesjes door ze heen en weer te zwaaien, vul je ze een beetje met water op verschillende hoogte dan maken ze ook nog eens muziek. Maar je kunt ze uiteraard ook heel gezellig als sier object in huis plaatsen.

IMG_8469

Januari:

Ook een fan van de airfryer…? Wist u dat u heel snel wat broodjes kunt afbakken in de airfryer…veel sneller dan in de oven, deze moet nl eerst nog weer worden voorverwarmd. probeer het maar eens. Doe dan direct wat beleg ertussen, een beetje het tosti idee, lekkerr!  Eet smakelijk!

December:

De tijd van gourmetten is weer aangebroken, gezellig maar oh die luchtjes van al die gebakken en lichtelijk aangebrande lapjes vlees….  de tip: zet bijna gelijktijdig een pannetje met azijn op het vuur, de verdamping van de azijn zorgt voor veel minder geuroverlast….( in een ander vertrek dan de keuken…op een theelichtbrander het pannetje met azijn verwarmen….) hele gezellige gourmetdagen gewenst…

November:

Heb je dat ook wel eens, vooral nu het wat frisser wordt, dat de halsuitsnijding van je shirt wat aan de lage kant is. Althans dat ervaar je zo, want in de zomermaanden vind je dat helemaal geen punt. Maar die hoge turtle neck is daarentegen net weer te veel van het goede. Hoe simpel kan iets zijn, draag het hempje achterste voren en de hals lijn valt mooi discreet, het lijkt zelfs wat op een boothals lijn. Vergeet uiteraard niet om de etiketjes eruit te  knippen, dat oogt een beetje raar….( smiley) img_0988

Oktober:

Al ruim 10 maanden geleden dat het draagtasjes “verbod” is ingegaan, we bedoelen uiteraard het gratis meegeven van dit item. EVEN WENNEN was het voor iedereen, maar nu zijn we er doorgaans al helemaal mee “gewoon”. Persoonlijk vind ik het jammer dat we toch weer zijn “meegegaan” in het “produceren” van nieuw/ander verpakkings materiaal. Nu kan ik het best begrijpen hoor, je hebt als detaillist ook de neiging om het de consument “eenvoudig” te maken en we willen graag pleasen. Maar nu brengen we weer “tassen in omloop, terwijl het milieu er feitelijk niet door ontlast wordt.

Feit blijft dat het aloude plastic draagtasje een hergebruikt leven inging. Het tasje werd wekelijks voor de gymspullen gebruikt, voor het natte zwemgoed, voor boodschappen, de vuilnis. Kortom VOOR het echt wegging in de KLIKO was het al aardig in omloop geweest. Het papieren tasje is dat leven helaas niet toebedeeld. Het wil minder goed klein worden, kan geen nat goed verdragen… Tja…

We waren het al een beetje gewend om onze eigen tas/tasje mee te nemen en nu gaan we weer pamperen… Jammer… vind ik persoonlijk.  Daarom doen we bij ons in de winkel aan hergebruik, onze oprechte EXCUSES voor het gegeven dat we dus hergebruikt verpakkingsmateriaal aanbieden en dus geen nieuwe vilten of papieren tassen hebben laten maken. Nogmaals SORRY. Dat is onze milieu tic, daar waar het kan, hergebruiken. Doet u mee….IMG_0309

Augustus/september:

wasmachines leven langer met…calgon. Dat zal beslist een feit zijn. Maar als je nogal wat wassen te draaien hebt ben je binnen 14 dagen door een pak heen, nou en dat tikt aardig aan als je alles op zou tellen. De iets goedkopere variant is de gewone natuurazijn uit het keukenkastje, een fles voor 0,49ct is te koop. Doe bij elke wasbeurt een flinke scheut in het waspoederbakje en je hebt dezelfde uitwerking tegen vieze geurtjes en kalkaanslag in je wasmachine.

Juli: Voor het op pimpen van de vakantie garderobe is de knopen doos en bandjes en kantjes nodig. Naai op de bovenrand een aantal leuke knoopjes en op de zij naden een leuke bies, wederom een heel gemakkelijk uitvoerbare tip. Succes verzekerd!!

 Juni:

De volgende tip vond ik van een eenvoud, maar zo goed en bruikbaar. Tip van een klant; soms is een kledingstuk net iets aan de ruime kant, andere maat is er niet (meer) of het was een aanbieding. Trek het shirt, jurkje, of top binnenstebuiten aan, je kunt nu heel eenvoudig op het lijf laten afspelden hoeveel het kledingstuk moet worden ingenomen. Uiteraard met de nodige voorzichtigheid het kledingstuk weer uittrekken. En klaar om onder de naaimachine te halen, tailermade…

Mei:

In mei leggen alle vogeltjes een ei, een zegje wat we vroeger op school al leerden maar zo is het wel. Heel erg leuk die nestelende vogeltjes, ze vliegen eerst af en aan met takjes, stro en wat al niet meer om een nestje te bouwen. Erg kunstig allemaal, zelfs op de meest onwaarschijnlijke plekjes. Wij hebben momenteel twee nestjes, waarvan ééntje in het gat waar we een lichtpunt in het plafond ( buitendeel hok) zouden maken. Tja dat is nu even uitgesteld…want moeder natuur ga je natuurlijk niet “verjagen” om zo’n futiliteit als een lichtpuntje..

het is immers al een groot “lichtpunt” dat je nestelende en broedende vogels bij huis hebt. Straks bij het uitkomen van de eieren een af en aan vliegen van voederende ouders een prachtig gezicht. Wat de tip dan is…?  ja als je dus zoiets NIET wenst, maak dan alle gaten en gaatjes dicht!  Of als je het juist ook leuk vind, hang wat nest kastjes op zodat je de vogels gelegenheid biedt. Wellicht hebt u net zoveel plezier van de natuur zo dicht bij huis als ons.  ( wellicht dat er nog een foto lukt van een aanvliegende pa en/of ma merel).IMG_7198

April:

We hebben allemaal zo onze sterke punten én punten waar we wellicht niet helemaal happy mee zijn. Maar gelukkig kunnen we ook heel veel “verdoezelen’, door juist de nadruk op onze sterke punten te leggen. Helaas staat de buik/maag voor veel vrouwen ( ook mannen hoor…) op numero uno. Nu kun je dat best wat “uit beeld” houden door hele grote tenten te gaan dragen ( smiley)  Maar juist ook door het ietsje strakker te trekken (–) Ja dus, raar hé je doet dat als volgt door de blouse /shirt ietsje aan de zijkant van de band of de steekzakken te stoppen.

Maar wat een heel mooi effect geeft is juist de blouse /shirt in de kontzak te schuiven. De voorkant trekt dan wat “strakker” wat de buik op de een of andere manier “platter” lijkt te maken. Probeer het maar eens. Enige kant tekening is dat je van de achterkant dus wel een iets langer kleding stuk nodig bent. Zoals een vest of blazertje.

p.s nu heeft onze pop uiteraard maatje perfect…IMG_0502

Maart:

Groene aanslag door te weinig droge lucht én zon. Overal om je heen zie je de alg vorming tot stand komen. Helemaal na een natte en sombere winter periode. Sommige mensen vinden dit wel enige charme hebben. De uitstraling krijgt iets verweerds. Maar de meesten onder ons hebben toch liever een algen vrij stoepje en terras voor de deur. Een borstel/boender, emmer warm water met daardoor heen een beste hoeveelheid schoonmaak azijn en even poetsen/boenen en je hebt weer een frisse en schone stoep,dit karweitje het liefst op een zonnige dag laten gebeuren. Want dan hen je het snelste een mooi resultaat. Waar je als het een beetje meezit de hele zomer plezier van hebt. Succes!!  ( de groene flessen bij de schoonmaakartikelen in de supermarkt)

Februari:

Jubeltenen of gewoon lastige nagels waar een pedicure ook niks aan kan verbeteren? Vervelend  als je een regelmatige panty draagster bent. De tenen maken in rap tempo gaatjes die weer willen ladderen. Gelukkig heb ik er zelf geen last van. Maar de tip is wel een hele goeie. Van (oude) sokken knip je de voet af, ongeveer 10 cm. Dit voetje doe je over je blote tenen/voet om daarna de panty hier over heen aan te trekken. Het staat ook nog grappig, het “voetje”blijft goed zitten omdat het “in”de panty gedragen wordt. En uiteraard houd je je panty HEEL. Succes ermee.

Januari 2016:

Vanmorgen een leuk klant gesprekje gehad over lekkere dingen, ja ook dat is in een winkel aan de orde hoor. We hadden het o.a over “beskute taart’ ook wel oorlogstaart genoemd, oh zo lekker. Maar heb deze in een hele tijd al niet meer gemaakt, want de springvorm die ik voor dit “taartebakken” altijd gebruikte is niet meer. Is door roestvorming in de kliko beland. En ja tegenwoordig zijn het grotendeels siliconen vormen waar mee gebakken wordt. Nu vertelde deze klant dat ze de taart “gewoon” in een grote 4kante tupperware doos maakt. Het uitscheppen is dan wel even een handigheidje maar schijnt door de stijve pudding geen probleem te zijn. Heerlijk een lekker vooruitzicht voor volgende week..( eerst dus de benodigdheden kopen..) En tupperware, een kelder vol, een mooie vorm van hergebruik.

En hier een smakelijke foto van de zeer geslaagde beskúte taart! H ij was heerlijk, wel goed koud serveren mét echte slagroom!taart