Oktober:

Het is nog niet direct een tip die een lange toetsings periode achter de rug heeft ( knipoog) maar tot nu toe wel eentje die persoonlijk goed werkt. Heb je een broek aan, doorgaans een lager exemplaar, alias heup model. die bij het dragen en bezig zijn de neiging heeft om te zakken, waardoor je gaat hijsen aan de broek…..??

Welnu, daar zijn verschillende theorieën over, allereerst de broek is toch te strak gekocht ( okee met de gedachte deze wordt toch wel wijder, dus…) immers gaat  wel mee rekken door de hoeveelheid elastine ( rek) helaas heeft deze rek/elastine  geen eeuwigheids waarde…, de rek verliest haar elasticiteit, de stevigheid gaat eruit!!. Dus dat is o.a een reden van afzakken. Koop de juiste maat om de elastine en pasvorm beter te behouden. EN…. was de broek niet te heet!! 30 a 40 gr is heet genoeg, want de elastine  gaat onder meer kapot door te warm wassen en te heet drogen ( droger).

Maar de persoonlijke ondervinding de afgelopen week was wel de volgende; draag een “stroef” hemd en doe dit bij je  grotere stroeve onderbroek in! De broek blijft op de één of andere manier “vast zitten” aan dit ondergoed. heb al dagen niet hoeven hijsen….met een laag model broek. Probeer het eens, wie weet!IMG_1928

September::

Tja en dan kom je terug van vakantie en heb je wellicht een royale vakantie achter de rug en veel via de credetcard betaald? Tja balen……

Heb het al eens vaker aangegeven, op diezelfde card kun je ook sparen! Dus begin deze maand met iedere maand een vast bedrag over te boeken, bv € 50,- dan heb je vlgd jaar al fijn € 600,- gespaard. Dat is de tip van deze maand, een vakantie spaarpotje maken voor 2018! Succes!!   En gaat het net zoals bij ons…( we hadden door omstandigheden een wat kortere vakantie) dan houdt je zelfs nog een tegoed en daar kunnen we minstens een aantal keren met ons hele gezin van uit eten, leukkk.

Juli:

Ga al vast wat vakantie dingen regelen of kopen, niet op het laatste moment. Het scheelt een hoop stress én je hebt nu al de voorpret. Dus nog meer plezier van je naderende vakantie. Veel plezier.

 

Juni:

Met het oog op de naderende vakanties, de kleding kreukvrij de koffer uit, hoe krijgt een ander dat voor elkaar. Ja er zijn meerdere manieren mogelijk. 1. De strijkbout mee (-) 2. de kleding oprollen ipv opvouwen.  3. De kleding in plastic oprollen. Probeer het maar eens, het scheelt echt aanzienlijk. Of je neemt alleen kreukvrije items mee, of juist de nieuwe trend alleen maar gekreukte kleding!

mei:

Wist je dat het advies zoals deze veel wordt gegeven, om de broek maar een maat of meer kleiner te kopen niet echt een goeie is??? De broek waar tegenwoordig veel elastine in zit, inderdaad voor de rek, rekt vrijwel meteen bij het dragen behoorlijk uit, want, deze is immers kleiner gekocht en moet dus wel gaan rekken als je er in gaat zitten. Gevolg: de elastine rekt in die mate uit dat deze zich niet  goed meer kan herstellen, het elastiek/elastine laat het “zitten”. Waardoor de broek haar pasvorm niet meer kan behouden én daardoor eigenlijk nog meer het idee geeft van zakken/lubberen..

Bovendien wordt de stof toch wel op spanning gehouden waardoor de kans op scheuren eerder aanwezig is. De tip is dus toch koop de maat volgens de maattabel zoals je deze met centimeters meet en waar op google je maat bij te vinden is. ( helaas het is voor menige vrouw een beetje schrikken…vaak toch een wat grotere maat) maar raar maar waar, doorgaans oog je slanker in een goed zittende broek ipv een te strakke. Succes met meten, want dat is weten!!

April:

De trend van nu, gekreukte broeken/jeans. Na het dragen deze in een rommeltje houden en eventueel door de pijpen een koord halen om de kreuk annex rimpel extra aan te trekken. Zie foto, simpeler kan het niet.

IMG_1488

Maart:

Heb het wel vaker aangegeven, op pimpen van iets , of juist net even anders maken, pittiger zo je wilt. Met een nieuwe knoop ( knopen) in een afwijkende kleur bovenop de oude knoop naaien, maak je een verrassend leuke nieuwe look. Nu ingetogen met wit en blauw, maar wat te denken van gif groen of uitdagend rood. Succes verzekerd.IMG_1463

februari:

Mooie flesjes kunnen heel goed als windvangers dienen. Hang ze aan een mooi dun touw koord naast elkaar, de wind speelt met de flesjes door ze heen en weer te zwaaien, vul je ze een beetje met water op verschillende hoogte dan maken ze ook nog eens muziek. Maar je kunt ze uiteraard ook heel gezellig als sier object in huis plaatsen.

IMG_8469