April:

Geregeld komen er vragen of issues betreffende het wassen en mooi blijven van kleding. Door alle geavanceerde machines zijn we ver van het oorspronkelijke oplossen en omgaan met wasgoed af komen te staan. We menen heel veel te weten, maar doen vaak wat ons het gemakkelijkst overkomt. Hup was in de machine en hup over in de droger… Met heel veel mooie kleding is het verstandig eens na te gaan wat het beste zou zijn, soms hebben we iets van horen zeggen enz. Zoals kleding binnenste buiten wassen bv. Welnu binnenste buiten op de waslijn JAAH, Maar binnenste buiten in de was…  NEE ! Het is veel beter uw mooie spullen in een grote waszak of kussensloop te doen, het wordt hierdoor beschermd tegen het onnodig langs schuren van andere materialen én bij het leeg halen van de machine is het niet verstrengeld om iets heen geraakt. Binnenste buiten kan er juist voor zorgen dat iets eerder “stuk” wordt gewassen,, immers een laag kraaltjes tegen een laag kraaltjes, opgelegde viltachtige structuren schuren juist binnenste buiten de andere zijde eraf. enz. En Google wastips, voor alles is er wel een hele bruikbare tip.IMG_9188

Maart:

Deel uw tips en of weetjes met ons, hoe….? Door deze te mailen naar tingeltje@live.nl   Door langs te komen én uw tip aldaar te vertellen. Of via een “ouderwets” briefje per post. Alle geplaatste inzendingen kunnen een aardigheidje verwachten.

Februari:

Vandaag hoorde ik een handige tip van een klant. Als u gewend bent de broekspijpen bij de laarsjes in te doen heeft deze soms de eigenzinnige neiging er weer “uit te willen”…. De oplossing is eenvoudig én simpel: van een oud of kapot panty kousje de voetjes afknippen, de rest doet u om de broekspijp in het laarsje!! Oké een sok zou ook volstaan ware het niet dat er best veel vrouwen zijn die géén sokken dragen vanwege te warme voeten (–) en ja dan is deze oplossing wél blote voeten maar geen weerbarstige broekspijp dé oplossing.

Januari:

Bij uitstek de maand om op heel veel fronten een pas op de plaats te houden. En w.b lichaamsbeweging juist ietsje meer. De restjes en kliekjes tips krijgen we via diverse media binnen. Dat is DE TIP van deze maand, ‘zuinigjes aan met alles’ om wat over te houden voor “later”. Recyclen en re kliekjes…alle laatste beetjes in een bakje in de vriezer om ouderwets één dag in de week kliekjes dag te hebben. Kan zo maar € 5,00 opleveren in de week, tel maar uit wat dat oplevert op termijn. Een heel leuk bedrag!! Succes.