Week 19:

Mei maakt blij, maar het start wel als een koudere maand dit jaar. De temperaturen zijn fris te noemen, met buien en af en toe zelfs hagel. Maar dan krijgen we vast later weer beter weer toch… Dan straks eerst maar een andere jas, de winterjas naar de stomerij en weer naar de zolderkast. Om net zoals vroeger onze moeders schoonmaak en opruiming te houden. Maakt alles weer fris óók je hoofd, want het wordt weer overzichtelijk. Nu eerst moederdag, okeeej een beetje commercieel item wellicht, maar de gedachte erachter, om je moeder eens in het zonnetje te zetten , spreekt toch de meesten van ons wel aan. Of gewoon onszelf eens verwennen, je bent van harte welkom hoor. Op een aantal items van de eerste collecties hebben we nu korting kaartjes ( de collectie van januari) wie weet hangt je maat er nog bij. Maar er hangt zoveel moois, dat moet toch lukken! Fijne week.IMG_5500

Week 18:

Door omstandigheden even een week “overgeslagen” en dan hebben we de maand mei al weer in beeld. Een raar seizoen durf ik inmiddels te stellen, loop al heel wat jaartjes mee maar kan me een seizoen start zoals deze niet echt herinneren, niet dat ik nu alle details van de afgelopen 29 jaar allemaal nog weet. Maar de grote lijnen staan in de boeken en ja dan kun je het simpel weg vergelijken.

Maar dat maakt de uitdaging alleen nog maar weer groter, ik blijf geloven in het bestaan van een stenen winkel. Het echt op de winkelvloer ervaren en passen. Het gesprek(je) het contact, de wisselwerking, dat zal altijd blijven voorzien in een behoefte van gelukkig heel veel mensen. Daarom nu eerst de focus op de maand MEI. Voor mij persoonlijk altijd een mooie maand ( ben ik ooit geboren  smile) de natuur die dan al heel veel van haar pracht laat zien. Genieten van gewoon de huis tuin en keukenzaken, kortom van de kleine dingen. NU dus bijna Mei, Moederdag, wellicht óók jarig, of gewoon omdat je vindt dat je iets nieuws verdiend. Een winkel vol met mooie kleding, die klaar hangt om gedragen te gaan worden. En vrouwen wees niet te streng voor jezelf, dat rolletje of grijze glinstertje in je haar, die rimpels of dikkere knieën, het betekend dat we ook ouder mogen worden. Wat zonneschijn letterlijk en figuurlijk maakt de maand mei tot een lange 31 dagen tellende prachtmaand! Ja TOCH, he fijne week allemaal.

Enne regen…wij hebben waterdichte (regen) jassen ook in prachtig oranje!!IMG_4843

Week 16:

Pasen is in aantocht, de stille tijd vóór Pasen loopt al een aantal weken, summier omgaan met heel veel dingen of juist even helemaal niet. ( geen alcohol, of andere uitspattingen) Witte donderdag was voorheen niet erg bekend, maar door de uitzending van het leiden van Jezus in een groot televisie optreden, meer en meer tot overdenkings en bezinnings moment geworden. Heeft er voor gezorgd dat veel mensen ook deze tijd anders gaan zien. Hoe je het ook invult, af wat je ook voornemens bent te gaan doen. Hele fijne week gewenst.

Week 15:

Het gaat richting warmere temperaturen, de tijd van meerdere jassen op de kapstok. “s Ochtends en ’s avonds net te fris voor de zomerjas, dus de winterjas blijft nog even hangen. Maar overdag steeds aangenamer en in de luwte al helemaal een zomer gevoel. DE natuur gaat nu rap haar kleurenpracht tonen, allemaal heldere en frisse kleuren. Net als in onze winkel, dus kom gerust al eens even kijken en/of passen. Want daar begint het mee, graag totziens en een fijne week.IMG_4832

Week 14:

De laatste dag van deze maand, wat gaat het leven van alledag toch snel. Afgelopen week een online cursus gevolgd over de retail, erg leuk en inspirerend. Met tips en tricks weer kijken naar je eigen Onderneming. Af en toe is het heel goed om jezelf eens onder de loep te nemen, je blinde plekken te ontrafelen. Of de kennis die je wel had maar is weggezakt op te frissen. Het smaakt absoluut naar meer, het maakt je alert en raar maar echt waar, je krijgt ondanks dat het veel tijd neemt er energie voor terug.

Zal wellicht ook aan de ontluikende tijd van de LENTE liggen, de natuur om ons heen ontwaakt al behoorlijk, al dat frisse groen en geel. De winterjas wordt zoetjes aan te warm en het gevoel van “het komt eraan” begint wat te kriebelen. Mensen ik wens jullie ook ( veel) energie voor wat komen gaat en je weet langskomen voor kijken en een praatje mag altijd.

Nu maakte ik daar dus de afgelopen week hier en daar een grapje over, naar vaste klanten die zeiden even strúne hjer….want…dat was 1 van de opdrachten; van een bezoeker een klant maken, maak je conversie. Waarop het dus een aantal keren gekscherend bij de kassa was…ik zou nu niet meer zonder iets weg durven gaan haha. Met een glimlach elkaar een fijne dag toewensen dat geeft ook energie. Fijne week allemaal en graag oantsjenIMG_4826

Week 13:

De kalender datum van de lente is gepasseerd, 21 maart begint deze. En het gaat er op lijken dat het ook w.b de temperatuur die kant uit gaat. Maar het blijft een gegeven dat we dat gelukkig niet in de hand hebben. Dus het komt zoals het komt. En dat het komt is vast en zeker toch…

Wat ons betreft wel hoor, een winkel vol met vrolijke kleuren en de mooiste outfits en accessoires zoals tassen en wat te denken van deze vrolijke broches. Toe aan iets vrolijks maar het kan nog even niet…één of meerdere van deze vrolijke bloemetjes op je kleding én het oogt direct al heel anders én nieuw. Een fijne week en graag totziens.IMG_4728

Week 12:

Wat is er een regen gevallen, ongelooflijk, ik ga al zo lang ik de winkel heb voor het grootste deel op de fiets naar de winkel toe. Heel af en toe ( dat is met een op één hand te tellen hoeveelheid per jaar zijn) met de auto. Maar dit winterseizoen heb ik het toch wel heel erg vaak getroffen dat ik de regenbui op mijn “dak” kreeg. Lang leve de jas met capuchon en de paraplu. De regenjas was nog handiger geweest. En laten we die nu net voor het voorjaar wél hebben, in de klassieke kleur donkerblauw en voor de durfals onder ons in goed zichtbaar oranje. Regen en waterdicht, de naden zijn namelijk én gestikt én gelijmd. Weet u het even…gelukkig voor de mooi weer liefhebbers onder ons, gaat het wat betreft het weer wat meer richting de lente. Het lente gevoel ervaren doen we al wel, de vogeltjes fluiten hun hoogste lied. Wat een prachtig iets, het gevoel van verwachting, het komt, de natuur laat het ons weten. De ljip aaien zijn al gevonden, dus maak je maar klaar voor het ontluiken van het nieuwe seizoen. Fijne week.IMG_4232

Week 11:

De winkel is nu helemaal met nieuwe items gevuld, de laatste sale is naar “buiten” in de koopjes kast gegaan. ook daar is het de laatste dag/dagen van de koopjes van €5,- of € 10,- of € 15,- Want zoveel is er namelijk niet meer en de laatste restanten gaan in de doos voor het goede doel, dat goede doel is al jaren de stichting Precious hier in Damwoude. Zij organiseren dan middagen voor minder bedeelden welke met een uitnodiging hier gratis kleding én schoenen mogen halen. Altijd weer een dankbaar iets. Dus zo leest u er gaat niets verloren, alles komt goed terecht.

En wij hebben de winkel inmiddels dus helemaal naar het voorjaar omgetuned….mooooooi ook al zeg ik het dus zelf! Kom maar gezellig langs.

Enne dit blog is weer bijgewerkt, zo o.a weer bij modemusthaves, een andere spiegel en tips en weetjes, weer een beetje leesvoer erbij!IMG_4418

Week 10:

Daar gaan we de maand Maart in, vanaf nu hoop ik weer iedere week iets te posten. het seizoen begint en de voorjaarskriebels beginnen voelbaar te worden. Oké het weer is inmiddels wat regenachtig, maar dat is niet verkeerd, alle pollen in de lucht kunnen nu een beetje weg regenen, wel zo prettig voor de hooikoorts gevoeligen onder ons.

Inmiddels hebben we de Zotte Zaterdag achter de rug. Zeer geslaagde en gezellige dag, in een nutshell kon u een rondje Friesland bij ons in de winkel doen, terwijl er geen extra “milieu belastende”gassen verspreid werden. gezelligheid alom bij ons in het winkelcentrum. Zanger Jelmer deed zijn best ons in de tijd van weleer te doen vertoeven en ook de inwendige mens werd niet vergeten. U was er niet bij? reden te meer om de volgende Zotte Zaterdag wel effe langs te wippen, al was het alleen maar voor de koopjes.

Voor nu hangt de winkel weer vol met nieuwe voojaars items, zo mooooi, al zeg ik het zelf ( smile). graag totziens.IMG_4264 (1)

Week 7;

Ja we hebben weer een week over geslagen, druk met veranderen van de winkel, de echte zichtbare verandering hopen we deze week te gaan bewerkstelligen. Maar daar heb ik de handige hulp van mijn man bij nodig. Het schilder en bedenk werk kan ik zelf nog oplossen, maar alles met electriek en timmeren en zagen, dat is iets daar moet ik maar van afblijven. In mijn hoofd ziet het er straks allemaal echt weer even heel anders uit, zin in om de veranderingen door te voeren. Maar soms is een langzamere metamorfose wel zo handig…want gedurende het “maakproces” kun je dan nog eens wisselen van denkwijze. Zo hadden we bv al dingen besteld én geleverd  gekregen. Vonden we echt waar 2 dagen later de items welke daarvoor onvindbaar bleken.

Maar ook niet verkeerd, nu heb ik daar weer een leuke andere bestemming voor bedacht, waar ik ook heel happy van wordt. Zo is het soms zelf wel handig om “dingen even zoek te laten zijn” daar gaat het crea bea in mij dan vanzelf wel weer mee aan de slag. Ook zo benieuwd naar alles, kom maar gezellig langs, je bent altijd welkom ook voor alleen een praatje. Tot gauw.img_1250

 

Week 5:

Ja het wil nog niet helemaal lukken met mijn nieuwe ritme om te bloggen, dit doe ik nl altijd van achter de “grote computer” en ja daar moet ik dan echt achter gaan zitten. want die staat niet in onze alledaagse vertrekken. Effe snel een fb tje posten op de ipad gaat vanaf de bank of aan de keukentafel…. Maar dit blog wil alleen maar openen op de grote puter…, lastig.  Voornemens om dit op te gaan lossen.

Maar vooralsnog is het nog “ouderwets” in het computer kamertje.

Mensen de winkel wordt stilletjes aan al voller en voller met nieuwe collecties en leger en leger met SALE. Maar ook dat zou nog zo fijn zijn als daar nog even lekker in geruimd mag worden. Aan het weer zal het niet liggen, een lekker warm vest wil nog wel aan en een lange broek kan nog heel lang gedragen worden. Dus gek op SALE kom dan nog maar gauw langs. Kun je ook alvast sfeer proeven van al het nieuwe, prachtige kleuren, voor een ieder wat wils. he graag oant sjen dizze wike!IMG_2374

En dan zijn we inmiddels alweer bijna in het midden van de maand januari, de kop is er al weer af. Aan persoonlijke goede voornemens doe ik feitelijk nooit, want die kun je alle dagen van het jaar maken en bezigen. Wel heb je met het afsluiten van een jaar dat je dus letterlijk zakelijk de balans opmaakt. De balans van de winkel: wat is de werkelijke voorraad en hoe  sta je ervoor als ondernemer. Kengetallen als door verkoopcijfers  en omloopsnelheid zijn voor u acadabra… maar voor mij juist wel weer belangrijk.

In een veranderende wereld waarin we zo zoetjes aan heel veel tijd online doorbrengen, al was het alleen maar met je naasten op de app, moet je wel meegaan ook al  is het niet helemaal je ding ( als ondernemer). Maar ook ik heb me laten overtuigen van de noodzaak van geregeld iets op facebook (of JAWEL ik zit nu ook op INSTAGRAM) te posten. Mijn eigen motto, ze zitten niet altijd op mij te wachten of mijn eigen insteek dat wil je toch niet altijd.. gaat voor de zakelijke kant juist wel op. Mij werd daarin uitgelegd, dat het  maar net is wat voor soort content je plaatst. Dus als het leuke en gezellige of juist leerzame of toch grappige info is, naar gelang je doelgroep uiteraard. Dan zit men er WEL op te wachten.

Dus mensen, als u mij dit jaar wat vaker op facebook en instagram voorbij ziet komen, dat is dus mijn “opdracht” voor 2019. Wat het jaar verder gaat brengen is voor een deel een verrassing, voor het deel van de winkel is dat heel veel leuke en verrassende mode. Prachtige nieuwe tassen, wat gadgets (?? verrassing) en hier en daar wat veranderingen en schilderklusjes. Heb er zin in, u ook? Heel graag totziens in de fysieke winkel.img_0894

2018

Week 51/52:

De laatste weken van het jaar, druk met van alles en nog wat. Thuis versieren, voorbereidingen treffen voor de feestdagen. Maar ook de winkel gaat gewoon door, ook daar moet het licht branden en de verkoop in de juiste “banen” geleidt. M.a.w de sale…. want ja die wordt elk jaar vroeger. De retail is maar een raar wereldje soms, steeds vroeger wordt de gang naar het seizoen wat nog moet komen ingezet. Als we er niet om denken hebben we al meer dan een maand de voorjaars collectie al in huis. En ja om die met de kerst al in te hangen? Nee dus, want waar blijft dan het december gevoel, het gevoel van vrij, winter, gezelligheid. Dat voorjaar gevoel is er straks in no time wel, mede dankzij “ons” de retail. Want ook wij hebben al nieuwe voorjaars spullen, alleen nog “verstopt” in het magazijn. Eerst deze maand maar eens finishen, met de gezellige kerstversiering en al. Mensen hele fijne december dagen en graag totziens, nu nog voor de eindejaars sale en anders in 2019 bij ons in ’t Ingeltje.

 

img_1037

Week 50:

De donkere dagen voor Kerst en toch vind ik dat persoonlijk nog best meevallen. Voor mijn gevoel was het vroeger zo dat het gewoon maar niet licht wilde worden….maar ja alles veranderd naarmate je ouder wordt ( smile) Je hele waarneming en je perspectief op het leven verandert met je leeftijd mee blijkbaar. Een jaar voelt nog maar als een half jaar…..Maar goed de Kerstboom deze week maar weer eens optuigen, het lichtjes feest brengt zoveel sfeer. Als je alleen al door de dorpjes rijd ( op de klei) de versierde en vol verlichte kleine kerken, de linten van rijen  kerstbomen juist in de kleine plaatsjes, vol met lichtjes zouden je bijna altijd naar deze tijd doen verlangen…

Maar de realiteit is gewoon anders en ook dat is maar weer goed. Pluk de dag en leef naar wat binnen je reikweidte ligt.Bij ons in het centrum ook volop versiering én verlichting, kom gezellig je boodschappen doen en ook bij ons staat de deur altijd open. We hebben toch nog steeds een paar keer per week kleien plukjes nieuwe spullen, we kunnen het niet laten. En op alle andere kleding én schoenen leuke kortingen. Fijne week en graag totziens.IMG_2363

Week 49:

De kerstbomen staan overal al weer te koop, dit jaar heb ik gevoel dat ze ook weer meer “geuren”, dat harsachtige, dennengeurtje. Of bent u meer van de namaak? in de winkel ga ik ook voor namaak, maar dat heeft meer met het aflaten op de kleding te maken, dus puur praktisch. Bovendien ook nog heel erg duurzaam. Elk jaar is het weer opnieuw te gebruiken. Nu kun je dat uiteraard ook met je : echte” kerstboom doen, na de kerst direct weer in de volle grond en het jaar erop weer binnen met lichtjes en ballen. Totdat ie te groot wordt en het risico van nog weer aanslaan aan de orde wordt. Nog 4 weken en we roetsen het jaar weer uit, deze week wellicht nog even Sinterklaas vieren en dan hoppa de Kerstboom er weer in. Nadenken over wat gaan we doen met de feestdagen enz enz.. We maken het u gemakkelijk, alles mag en bij ons helemaal. De korting staat op het artikel, alleen misschien de (lees) bril nog gewenst. Fijne week en graag totziens.IMG_2367

Week 48:

Je mag het nu met recht (guur) herfstweer gaan noemen, weer waar ik persoonlijk wel van hou. Nu ben ik fan van alle seizoenen hoor, daarom ook best in mijn nopjes met weer eens een echt seizoens gevoel w.b het weer. De associatie met de december maand is dan ook zo gelegd, de korte dagen, gauw donker en ’s ochtends wil het maar niet echt licht worden. Maar ook de wetenschap dat het dan ook zo weer januari is en dan is er al weer een jaar voorbij.

Hebt u de schoen al mogen zetten, of is dat soort humor niet aan u besteed? Toch altijd weer leuk hoor om de ander te verrassen/laten schrikken als deze de schoenen aantrekt en ineens iets “voelt”. Blijft leuk. Mensen alvast een fijne week gewenst, bij ons dus de strikjes korting, voor als u het nog niet wist, rode strik op een artikel betekend korting, graag totziens.IMG_2372

Week 47:

En dan is het zover, Sinterklaas in in het land, laten we het over zijn binnenkomst maar niet hebben. Liever de aandacht op positieve zaken, zoals de rode strikken op veel artikelen bij ons in de winkel. Deze staan namelijk voor korting op dat desbetreffende kledingstuk of schoeisel. En dat is weer een voordeeltje voor als je de beste man ook nog een beetje moet helpen met zijn Sinterklaas inkopen. Leuke binnenkomer toch, daarnaast voelen we nu de winter naderen, dat de sjaals waren niet aan te slepen. Hopen morgen nog weer nieuwe binnen te krijgen, want ja zonder sjaal buiten zijn….dan kom je van goede huize, brrrr lekker fris om ‘e snút  ( lekker fris om de neus). Bij ons brand de kachel, alhoewel…door ons zo goed geïsoleerde vernieuwde centrum heb ik deze nog niet eens echt hoeven aan te doen. het zal er nu wel wat van gaan komen…Heerlijk winterweer. Graag totziens en een fijne week!IMG_2366

Week 46:

Zal het dan toch eindelijk iets kouder gaan worden? Het is echt waar, de afgelopen week had ik nog een mevrouw in de winkel welke een blote teen en blote hak schoen droeg. Heel eerlijk het was een heel apart gezicht, Wel een winterjas aan….maar met blote “zomerschoenen”, beetje van slag zullen we maar denken.

En toch wordt het zo zoetjes aan tijd, tijd voor de eerste ronde. de eerste ronde kortingen. Daarom  gaan we vanaf vandaag van start met op alle items met een rode strik 20 % korting aan te bieden. Houdt u mooi weer wat over voor de Sinterklaas, want ja die is inmiddels ook onderweg van Spanje en zal naar verluidt a.s zaterdag zijn intrede doen. De ene heilige is de afgelopen zaterdag in beeld geweest ( St Maarten) en nu dus eerdaags de andere goedheiligman. Fijne week allemaal.

Hier een prachtige retro blouse met fijnbrei kobalt vest, heerlijk voor als het (eindelijk) wat frisser wordt. IMG_2368

Week 45:

Zomaar een week overgeslagen, niet eens erg in gehad. Teken aan de wand ( te druk….) maar daar zijn we weer hoor. Inmiddels dus november, maar het voelt helemaal niet alsof we al in de voorlaatste maand van het jaar zitten. Met recht kunnen we stellen dat het jaar 2018 wat betreft het weer geschiedenis schrijft. Niets is wat het voelt ( qua temperatuur) zelfs de natuur oogt bij lange na niet november. We komen op onze wandelingen nog best wat bomen tegen met groen gebladerte. Daar waar we er toch bijna stellig van overtuigd waren dat het dit jaar wel eens vroeg herfst kon worden wat betreft de uitstraling van de natuur. Maar zelfs de natuur neemt ons in het ootje….

Het dilemma wat moeten we aan…wordt het frisser, of toch weer voorjaarstemperaturen? Maakt het er in ons hoofd ook niet gemakkelijker op, ‘elke dei mar even yn it waar sjen” om maar met 1 van onze weervoorspellers te spreken. Een winkel vol met najaarskleding,dus ook warmere kleding…de zomer op haar kop en nu het najaar idem dito, mensen volg gewoon maar je hart en je lichaamstemperatuur, dan komt het vanzelf goed. Voordeel is dat de kachel nog nauwelijks hoeft te branden en dat levert weer energie besparing op. Maar mooi en kleurrijk is het bij ons absoluut! En ja dichte schoenen die horen inmiddels wel in je garderobe aanwezig te zijn.Graag totziens.IMG_2373

 

Week 43:

Herfstvakantie een fijne break in het seizoen voor heel veel kinderen , maar vast ook voor menig volwassen persoon. Voor sommigen telt het jaar van break/vakantie naar de volgende, ja soms kan het leven best eens moeizaam gaan en dan kan een vakantie even ruimte geven. Kinderen genieten doorgaans van deze week vrij, útfanhûs naar familie of misschien zelfs even weg met vakantie. Nou wij zijn “gewoon” open hoor, dus als u ons als de fijne “break” ervaart, helemaal goed. Het is natuurlijk ook heel erg “kleurrijk naar de herfstbegrippen” bij ons in de winkel. En wilt u toch iets exotischer, ook wij hebben rode kreeften “in huis”, dus ook daarin kunnen wij voorzien. Kom maar gauw weer even buurten. Maar luipaard achtigen de trend dit najaar, ook dat hebben we in “abstracte” vormen in huis. Mooi heIMG_2355

Week 42:

Zomer in de herfst, ja het gebeurt af en toe, het voelt aan de ene kant heerlijk, nog even de warmte van de zon. Maar ik hoor ook andere geluiden, mensen die nu zoetjes aan wel een weer een frisse snoet willen halen als ze naar buiten gaan. Onze biologische klok raakt door deze buitensporige zomer een beetje van slag blijkbaar. En toch is het maar goed dat het weer komt zoals het zich aandient, want als we dat zouden kunnen sturen… Sturen kunnen we gelukkig wel een beetje de binnenkomende stroom met goederen, een beetje… want ja de uitleverdata’s staan voor een groot deel vast, het komt wanneer het klaar is en de order op verschepen staat, of met de vrachtwagens. Een groot deel wordt al in de buurt gemaakt. Zoals Turkije, Italië, maar net zo goed ver weg hoor. India, China de Oekraïne enz. Mensen als u van warmte houdt geniet dan nog maar even, bent u ook van iets meer frisheid zo zoetjes aan…ja dan is het bij de koeling zitten nog een optie. Fijne week en graag totziens, wij zitten al wel in het Herfstgevoel met onze najaarsmode, zo moooooi.IMG_2347

Week 41:

Afgelopen zaterdag de tweede food&fashion event gehad, wat ons betreft wederom zeer geslaagd. We hadden 4 modellen op de catwalk lopen die een inpressie gaven van wat we voor het najaar in petto hebben. Nu voelde het zaterdag wellicht (nog) geen najaar, want het was immers prachtig weer. De herfst en de winter gaan ons echt niet voorbij, de dagen korten al rap en ’s ochtends en ’s avonds voelt het toch beduidend frisser. En we kregen ook alweer de folders voor het december festijn door de brievenbus. Dus ook al willen we er nog niet echt aan, de tijd haalt ons straks vanzelf in….

En verder…YES ons prachtige tassenmerk HI-di-hi en NOI NOI is binnen!!! Zo mooiii en fairly made, een echte eyecatcher voor leuke prijzen. En anders toch leuk op het december verlanglijstje! Fijne week gewenst.IMG_2341

Week 40:

Morgen allereerst achter de levering van ons te leuke tassenmerk aan, we willen het toch zo super graag nog voor het food&fashion event a.s zaterdag in huis hebben! Spannend…Maar het is vast onderweg, het is immers inmiddels de maand oktober geworden. Tijd voor een nieuwe najaarstas toch!

Enne zet maar op de kalender, a.s zaterdag FOOD&FASHION event bij ons in het winkelcentrum, 2 modeshows verdeeld over de dag met heel veel verrassende mode. En verder heel lekkere proeverijen van de aanwezige winkeliers. Dat wordt vast weer heel gezellig, en hoe het weer ook uitpakt, regen en wind kunnen ons niet deren. U komt toch ook, al was het alleen maar vanwege de gezelligheid.IMG_4004

Week 39:

Het gaat al enigszins herfstig aanvoelen, de regen maakt dat de temperatuur rap naar beneden gaat. Vanmorgen zelfs al weer eens een echte sjaal om gehad. gelukkig hoefde deze vanmiddag niet meer om voor de warmte maar meer voor de “leuk”. Als het goed is krijgen we één dezer dagen ons nieuwe tassenmerk binnen. Volgens de firma feitelijk vandaag al, maar er zit altijd nog een bezorger tussen, dus we houden het op eerdaags. Oh dat wordt echt “smullen” en watertanden zo mooi. Kom maar gauw langs om dit prachtige fairly made label te bewonderen. met heel veel vakjes voor al onze spulletjes, om ze overzichtelijk “weg” te stoppen en ook de prijzen zijn zeer prettig! Kom maar gauw langs.IMG_2335

Week 38:

De feestweken rondom én in Damwoude zijn weer achter de rug, we mogen gerust stellen dat het op alle fronten weer geslaagd was. Zelfs het weer was optimaal, niet te warm niet te koud, voor ieder wel wat wils, kortom op naar de vlgde editie. Nu eerst nog na”herfsten/zomeren”. Wat trouwens opvalt is dat de natuur blijkbaar toch heel goed hersteld is na de gortdroge en warme zomer, want het valt nog heel erg mee met de herfst aanblik van de bossen. Alles oogt nog behoorlijk groen.

Wilt u toch graag al herfstkleuren kijken en bewonderen/ Onze winkel hangt nu helemaal vol met najaars kleding, in de meest mooie herfstkleuren. Beslist voor alle kleur paletten is er iets te vinden. Deze week ook de start van onze kassa bonnen actie. Vul uw naam en telefoonnr  op de kassa bon en doe deze in de daarvoor aangewezen ton en maak iedere week kans op één van de vele waardebonnen. In totaal echt waar duizenden euro’s aan waardebonnen. Graag oantsjen.

Week 37:

Najaarsjassen u mag ze ook winterjassen noemen, gingen als zoete broodjes de afgelopen week. Raar fenomeen, Men loopt soms nog met de slippers aan in zomer dracht een winterjas te passen. Maar ja je zult idd je jas het jaar daarvoor maar in de zak van Max hebben gedaan! Ja dan is de aanschaf wel een must. Gelukkig komen er nog wel wat nieuwe jassen binnen, maar niet meer dezelfde die we hebben gehad. Op=op.

Deze week feestweek in Damwoude, dus vast weer mooi versierde straten en vrijdag optocht, vast weer gezellig. mensen een fijne week en van harte welkom.IMG_4004

Week 36:

De scholen zijn weer begonnen, het dagelijkse leven vangt daarmee voor de meesten ook weer aan. Evenals de maand september, ja het gaat al weer rap met het verstrijken van het jaar. Maar wat mogen we terugzien op een fantastische zomer, voor degenen die wat meer van de herfst houden, daar kan het genieten dan nu voor beginnen. Bij ons in de winkel verandert de uitstraling alle dagen, want alle dagen worden er nieuwe dozen met spullen uitgepakt. En het moet gezegd, moooooi, kom maar gauw langs.

p.s Eerdaags ook weer nieuwe schoenmode verwacht!!IMG_4003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Week 35:

Daar zijn we weer, inmiddels alweer een kleine week in bedrijf, maar nog even nagenieten van de vakantie, vandaar nog even offline w.b dit blog. Maar inmiddels is alles goed ingedaald en voelt het ook weer heel fijn om vol aan de bak. De winkel hangt al behoorlijk vol met prachtige najaarsmode, waar het overgrote deel van de klanten al heel goed op reageert. Een enkeling vind het nog wat te vroeg, maar kijken mag gerust het verplicht tot niets ( smile). Dus kom gerust voor proeven, dan thuis kast inspectie en uiteraard de zomerkleding erbij integreren, want heel veel kleding kan met een kleine ingreep heel goed tot ver in de herfst ddor gedragen worden. Dus zin in het ietsje koelere weer en liefhebber van herfst(tinten) want die komen vol aan bod dit najaar. Mensen een hele fijne week en graag oantsjen..

p.s raar fenomeen toch, dat de winter/najaarsjassen altijd zo rap weer verkopen.IMG_2337

Week 31:

Het blijft raar aanvoelen, week 31 noteren en nog steeds “geen” vakantie en daarmee bedoel ik uiteraard “weg” met vakantie. Want het vakantie GEVOEL is er al zolang het zonnetje zo uitbundig schijnt, veel meer buiten vertoeven, fietsen, met de bloemetjes buiten in de weer ( heerlijk ontspannend). Maar het zit er nu bijna aan te komen. En dit jaar voor het eerst, de winkel DICHT.

JAAH, de deur van de winkel blijft even gesloten, 10 dagen zijn we DICHT. Deze week nog tot en met vrijdag OPEN hoor. En het moet gezegd het blijft nog steeds heel erg gezellig én lekker druk! Kan ook bijna niet anders haha met zoveel mooie spullen én uiteraard nog steeds kleine aanvoer van nieuwe dingen.

Maar vanaf zaterdag aanstaande 4 augustus tot en met maandag 13 augustus zijn we GESLOTEN. Daarna openen we onze deur(en) weer met ons welbekende vakantie rooster qua open zijn. ( dinsdag t/m zaterdag 10.00 tot 12.00  en  13.00 tot 17.00, vrijdagavond gesloten) Mensen vanaf hier ook een welverdiende noflike vakantie(tijd) en graag oantsjen.

 

p.s hier nog een foto van ons verwachte nieuwe tassen merk en ja ook dit exemplaar hebben we ingekocht! Mooi héIMG_2340

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Week 30:

De SCHOOLvakanties zijn begonnen, als laatste in Nederland start de Noordelijke vakantie. Volgend jaar gaan we weer een weekje naar voren en het jaar daarop zitten we weer 2 keer achter elkaar vroeg. Persoonlijk heeft dat mijn voorkeur, maar het is zoals het is en daar doen we het dus mee.

Even voor de huishoudelijke orde, nu begint ook een beetje onze vakantie modus. Dus persoonlijk veel op inkoop, personeel al deels vakantie, dus de openingstijden zijn per dag een beetje aangepast. helemaal nu het ook nog tropisch warm gaat worden. Nu moet het gezegd, het is wellicht bij ons in het winkelcentrum dan nog wel zo aangenaam, met overal airco en koelvitrines in de supermarkten. Eindelijk een lange zwoele zomer, of iedereen daar zo blij mee is laten we in het midden, want ook dat is een gegeven waar we het mee hebben te doen!  Dus mensen deze week kan het zijn dat we even pauzeren tussen de middag, of juist om 17.00u de deuren sluiten, op voorhand onze excuses, maar dit hebben we wél zelf in de hand.

Nog lekker even SALE shoppen of toch iets nieuws, want ja de hele lange zomer in hetzelfde ( smile) dat willen wij vrouwen ook liever niet. Nog ÉÉN weekblog voordat we er even 3 weken mee “stoppen”, dan moet u het even zonder ons doen. Is te doen toch…. Deze week gaan we vast nog wat meer korting geven en helemaal op de LANGE broeken. Zelfs op de basis waar normaal geen korting op zit. he maar een fijne vakantie of toch nog op voorhand oantsjen.

 

Ps  Mooi hé ons nieuwe tassen merk, komt in september of zoiets binnen. Dit is een pittig kleiner tasje.IMG_2337

Week 29:

Wat een zomerrrrr, okee het is niet voor iedereen zo mooi als het lijkt, de boeren kunnen immers geen gras “maken” de toeleverings bedrijven kunnen daardoor weer geen producten aan de boeren verkopen en zo gaat de cirkel nog weer verder. Maar nog geen zaken om ons zorgen te maken, het is (nog) niet structureel zo’n prachtige zomer, het zal vast incidenteel blijven dit geweldige uitgepakte jaar 2018 gaat vast de boeken in als…de langste, de aangenaamste..want ’s avonds koelt het nog steeds weer lekker af. Dus laten we voorlopig maar heerlijk van dit weer genieten. ( die lange broeken, lange mouw items en vesten bij ons in de winkel….ik snap helemaal dat we die nog even NIET aan willen hoor, maar ik heb ze voor het geval u er toch eentje of zo (smile) wilt aanschaffen nog wel hangen hoor in de winkel) GENIET!!

P.S Deze week de NIjmeegse, diep respect voor de lopers!IMG_2253

Week 28:

Hempjessss, ja we lopen er nu allemaal “hoogzomers” bij, de camping, lees vakantie dracht heeft zijn/haar plekje verovert. was het andere jaren alleen voorbehouden voor op de camping of alleen in de vakantie. Dit jaar en dat komt vast door het prachtige aanhoudende mooie weer, loopt bijna iedereen er bloter bij. Dus we hebben nog maar weer wat hempjes ingekocht. Komen eerdaags binnen, helaas de voorraad is beperkt, de prijs…leukkk, € 24,95. En verder natuurlijk SALE in de winkel. geniet van het weer en graag totziens.IMG_2331

Week 27:

Zoals u van ons gewend bent, toch steeds weer iets nieuws in de winkel. Deze week een nieuw merk erbij, heerlijk zomers linnen, linnen tuniekjes en linnen blouses, de ene dag besteld anderdaags in huis. Kwam er dinsdag een “oudgediende” binnen lopen, een vertegenwoordiger van de tijd dat ik nog kinderkleding verkocht, zijn naam sprong me direct te binnen, wat me zelf bijna verraste ( hem trouwens ook ha ha). Was weer de handel ingegaan en ja wie ga je dan o.a opzoeken, je “ouwe”klanten, voorzover die er nog waren. En aldus Wim waren er inmiddels toch al heel wat mee gestopt…….

Nou wij gaan nog wel even door hoor, nu dus eerst met leuk geprijsde nieuwe items en de andere voorraad dus in de Sale. mensen het belooft weer een prachtige zomerse week te worden, ’s avonds koelt het aangenaam af, zodat het lekker blijft. Overdag maar een fiets tochtje en doe gerust ons centrum even aan, graag oantsen.

Week 26,

We zitten op de overgang van de helft van het jaar, nou hoe cryptisch wil je em hebben. Dus SALE meer hoeven we niet te zeggen toch, graag oantsjen.IMG_2330

Week 25:

Regen, de tuintjes vinden het heerlijk, die willen wel graag een buitje over de droge grassprietjes en droge aarde en verder frist de boel er ook lekker van op. Sommige mensen vinden de geur van juist die regenbuien zo heerlijk. Nu valt daar over te twisten maar dat doen we dus maar niet. Wellicht even tijd voor een andere look, want met regenweer is een langere broek ook wel weer fijn en laten we daar best nog een leuke keus in hebben én voor SALE prijzen uiteraard! Toch liever een shorter model, juist daar hebben we de afgelopen week weer nieuwe van binnen gekregen. Een jogging-achtige stof in jeans look en een light bleujeans capri model, want ja het is bijna zomer en dan willen we eigenlijk ook “zomerse” kleding aan, toch….

Of een lekker stoer vest in kaki kleur met army look broek…. We staan de hele week weer graag voor u klaar, dus oantsjen!IMG_2253

 

Week 24:

Ietsje koeler was het nu niet direct, onze weerprofeten zitten er ook wel eens naast, oké de zondag en de maandag wel minder zonuren, maar de rest mocht toch weer mooi wat capaciteit opslaan als je zonnepanelen hebt. De maand juni de zomermaand bij uitstek en toch is het officieel nog geen zomer, maar wat beleven we toch al zomerse dagen. En of ze straks wel of niet “op” zijn, dat is iets wat we gelukkig niet in de hand hebben. Laten we dan nu in ieder geval genieten van deze prachtige zomertijd. Want die hebben we vast in the pocket en pakt niemand ons meer af. De bloembakken bij mij achterhuis staan in vol ornaat te pronken, de aardbeien prachtig rood, dat alleen is al genieten.

Genieten is het ook bij ons in de winkel, de schappen worden al ietsje minder vol, een goed teken, maar nog volop keus hoor. Natuurlijk kijken we steeds “naar nieuwe items” en zijn we op zoek naar nieuwe merken. Zo krijgen we in het najaar een prachtig nieuw fair made tassen merk erbij en ook een aantal nieuwe kleding labels. O.a nr 18 by Arts Kjid en IZ NAIZ, en hebben we al geruime tijd leuk geprijsde sjaals van Stras4you,  door de leuke prijsjes van 5,95 en €7,95 vliegen deze weg. Zelfs de vertegenwoordiger is verbaasd hoe snel ze gaan. Nou en snel gaat de tijd ook al weer, nog even en we zitten alweer voor de vakantietijd, maar ho nog even pas op de plaats hoor, die zomer…is nog lang niet voorbij. He graag totziens.IMG_2257

Week 23:

Juni is begonnen en dan hebben we al sinds jaar en dag de Sale start van de schoenmode. Dus als u nog leuke zomerschoenen nodig bent, of juist een paar wilt vervangen, sla dan nu uw slag. Want ALLE Fabs shoes nu €34,95 en de bloemetjes schoen slechts €24,95. Als dat nu geen leuke prijzen zijn, houdt u ook nog wat over om een ijsje te eten of een terrasje te pakken.

Verder hebben we op veel kleding en dan uiteraard met name de eerste collecties, ( dus met langere of 3 kwart mouwen, lange broeken en jasjes in de Sale prijzen) En ja het weer wordt ietsje koeler zeggen de weermannen en vrouwen, dus best wel kleding die deze zomer nog heerlijk gedragen kunnen worden. Advies nodig of een speciale gelegenheid, wij helpen u graag. Maar langs komen voor de gezelligheid mag ook altijd hoor! Een fijne ietsje koelere week, maar beslist niet verkeerd met temp zo rond de 20-22 gr. Graag oantsjen.

Onze poppen laten een deel van de SALE zien, prachtig mooi toch!!IMG_2238

Week 22:

Het houdt maar lekker aan, heerlijk weer voor jurkjes of capri broeken. Kom gezellig langs, de temperatuur zal u verrassen. het is eigenlijk fijner binnen dan buiten. maar het is natuurlijk maar net wat u verkiesd. uiteraard blijft warmte ook nog heel persoonlijk. je kunt het met 20 gr al warm hebben of pas bij 30 wat van slag raken. Nou mensen geniet, want het is HOLLAND, je weet niet hoe het komt, dus het mooie weer is er nu!

Nog iets nodig, kom gerust even kijken, deze week ( morgen) nog wat capri’s verwacht. hartelijke groet.

Week 21:

Wat hebben we een prachtig zomers weertje, niet te warm, echt mooi “doe” weer, zoals wandelen,fietsen, in de tuin. Of zoals ik al mocht vernemen, fijn met vakantie in de caravan of nog luxer camper. Heerlijk, wat de zon toch kan bewerkstelligen. Nu is en blijft het Holland, dus echt tropische zomers dat zie ik er persoonlijk niet direct van komen, dus een langere broek een shirt met een mouwtje, een vestje, een shawl zal vaak nodig blijven. Al was het voor de ochtend en avond uren en laten we daar toch genoeg van hebben hangen/liggen. De eerste “knyntsjedagen”  (Pinksteren) is weer voorbij, dus het hoofd weer in de werken modus. Mensen een fijne week en graag totziens.

 

P.s  We hebben ook erg leuke schoenmode hoor en naar verluidt en naar eigen ondervinding, ze lopen ook nog eens prima. En dat voor zo’n zacht prijsje! Zullen we daar “blote tenen” korting op zetten van 20%!!IMG_2292

Week 20:

De week in de aanloop naar Pinksteren, alweer extra dagen ‘vrij”, het weer lijkt best redelijk te blijven. Dus voor de 11 steden fietsers ook fijn om te weten, nu houden de meeste mensen de weerapp nauw gezet in de gaten, dus een overbodige vermelding wellicht. Maar goed voor de trouwlustige stelletjes, een lekker lang weekend immers als je voor Pinkster trouwt, is het toch fijn voor het maken van foto’s dat het weer wat mee werkt (smile). Bij ons in de winkel ook volop smile, door de prachtige nieuwe jurkjes welke de afgelopen week weer zijn binnen gekomen. En voor de mensen die van korting houden, ook dat is op de eerste collecties van toepassing. En besteed u voor minimaal € 50,- dan krijgt u een  klinkende korting van € 12,50. ( geld niet op de nieuwste collectie van verleden week!) mensen graag totziens.IMG_2285

Week 19:

De komende zondag is weer de 2 e zondag van de maand, dus MOEDERDAG, wellicht een reden om toch nog even een nieuwe outfit te gaan halen.We merken trouwens dat er nog best veel vrouwen zijn welke nog niet zijn gaan shoppen. Eerst blijkbaar de familie of er was nog steeds geen tijd of aanleiding om wat anders te “moeten” halen. Nou de eerste teint zit vast al op onze velletjes, want alleen al door het buiten zijn kun je al best “verbranden”, de eerste zon schijnt blijkbaar fel. En vergeet niet te genieten van het buiten kunnen zijn, wandelen, fietsen of lekker in de tuin bezig. Graag totziens en de witte kaartjes betekenen korting, want dat zijn de eerste collecties van dit jaar en die mogen gerust plaats maken voor wat recentere collecties, ’t is maar dat u het weet ( smile)

cadeau tip: cadeaubon voor leuke nieuwe gympen…
IMG_2294

 

 

 

 

Op de valreep naar een volgende maand, de meimaand. de maand van de beloftes. Laten wij er dan direct maar eentje maken, korting op de eerste collectie. Dat houdt concreet in op de zomerjassen en alle in januari en daarvoor  geleverde collecties/kleding. Voor het gemak hebben we de prijs er alvast opgezet, of er hangt een wit blanco kaartje aan. Het moet gezegd, het gaat helaas om de laatste maten, het is immers de EERSTE collectie, dus al “even” bezig in de verkoop, dus doorgaans bijna op. Voor ons als winkel is het dan ook wel zo handig dat het dan ook helemaal op raakt. Het vragen naar hebt u deze nog, of is deze nog bij te bestellen moet helaas al met Nee niet meer mogelijk beantwoord worden. Dus OP= dan ook maar OP nietwaar.

Resumé; jassen met korting en alle items uit de EERSTE collectie, mooi mee genomen, helemaal als de maat er nog bij zit. Fijne week gewenst.IMG_2264

Week 17

Deze week Koningsdag, voor de goede orde, wij zijn die dag gesloten en vieren het feestje van “een vrije dag” mee. De andere dagen staan we u graag met raad en advies bij. De afgelopen week weer een aantal nieuwe items binnen gekregen, helemaal fijn met het oog op warmer weer. Okee de temperatuur gaat weer ietsje naar meer april stand, maar dat hebben we liever dan dat het straks in de zomer weer “op” is toch..! De winterjas zal hooguit vroeg in de ochtend wellicht nog eens aan moeten, maar met een extra hemd komen we er ook. De bloembakken al gevuld? Pas toch nog maar op met de dalende nacht temp. zo jammer als de bloemetjes het loodje leggen.

Maar wat was het al genieten en wat zijn er al een “zon gebruinde’ mensen, het moet gezegd, je ziet er met ietsje pietsje kleur toch vaak net even gezonder uit, of het ook daadwerkelijk zo is, is andere koek. Maar mensen het weer is “los” dus kom gerust iets zonnigs kopen. Afgelopen week kwam er één van de vele  klanten binnen die niet echt van plan waren, maar voor een ander iets langs kwamen. Toch aan het jurkje passen raakte en het moet gezegd, ze stonden allemaal even mooi ( welke we hadden uitgezocht) tja dan niet moeilijk doen aldus de klant en hup alle 4 mee, want ja anders krijg je later spijt!!

Het hoeft niet bij hoeveelheden hoor, het begint bij passen, een ruimere maat oogt doorgaans net even slanker, dus probeer het maar eens. Fijne week en graag totziens.IMG_2286

Week 16:

Jurkjes en rokjes weer oftewel de blote benen mogen eerdaags weer in beeld, hier en daar zal er nog wel wat bruining ( wees voorzichtig en met mate)moeten plaats vinden, maar het lijkt erop dat het er eindelijk van gaat komen. Dat mooie weer. na een zeer lange periode van griep, verkoudheden , nog eens de griep en algehele malaise, zo broodnodig voor menigeen. De zon zorgt ervoor dat er endorfines worden aangemaakt, waardoor veel mensen beter in hun vel komen te zitten.

Lekker genieten van dat vooruitzicht, fietsen, wandelen, in de tuin bezig of alleen maar zitten….. én eindelijk de winterjas uit beeld. Kortom tijd voor andere kleding, u weet ons te vinden. Graach oant sjen.IMG_2287

Week 15:

Het warme gevoel van voorjaar mochten we de afgelopen dagen al een beetje ervaren, lekker buiten zitten op een beschut plekje. En in de steden waren de terrassen al aardig bezet, een mooie binnenkomer voor de maand april. Kom ook gerust bij ons binnen, zelfs de capri broeken hebben al weer hun weg richting consument gevonden de afgelopen dagen, maar wellicht hebt u eerst nog iets meer trek in een langere variant, ook dat is heel goed mogelijk hoor, de pijpen oprollen en u varieert zelf naar gelang uw stemming én het weer. Een fijne week gewenst.IMG_2246

Week 14:

April doet haar intrede en met de start van deze maand ook Patricia onze nieuwe medewerkster. Zij gaat de plaats innemen van Jennie waar we helaas afscheid van hebben genomen, met veel plezier hebben we samen mogen werken, maar Jennie gaat in een andere  tak van sport aan de slag. Wij wensen haar heel veel plezier met haar rol als oppasbeppe en uiteraard heel graag totziens voor een gezellig praatje op de “noflik”.

Patricia is een “oudgediende”, voor sommigen moet zij vast nog een bekend gezicht zijn ook al is het jaren geleden. Namelijk als stagiare toen we nog kindermode en stoffenwinkel waren, Net als Jennie handig en creatief, hartelijk welkom in ons team Patricia. En verder april doet wat ze wil, welnu we hopen dat het lente gevoel wat al voorzichtig de kop opsteekt zoetjes aan meer “warmte” gaat brengen. We hoeven niet te wachten hoor dat deden velen de afgelopen weken ook niet, ze kwamen al gezellig langs en voorjaar shoppen. Het is lente!!IMG_2235

Week 13:

We hebben Pasen voor de boeg, met uiteraard het idee van er op je paasbest uit willen zien. Althans daar komt de uitdrukking vandaan, de nieuwe kleren voor het nieuwe seizoen mochten vaak met Pasen voor de eerste keer aan. Of je wel of niet met blote benen ( lees kniekousen) mocht hing een beetje van de kalendertijd van Pasen af en uiteraard het weer. W.b dat laatste is er niets nieuws onder de zon, het weer komt zoals het zich voordoet en dat is maar goed ook.

We zien wel dat de vogeltjes druk in de weer zijn en hun mooiste ochtend liedjes zingen bij het krieken van de dag. Een voorbode van de mooie tijd die er aan komt, een prachtig vooruitzicht, langere avonden, weer meer buiten zijn, wellicht in de tuin  bezig. En mocht het erop je paasbest uit willen zien ook nu nog opgaan, we hebben de winkel vol met “paasbeste kleding” , maar ook voor erna hoor…IMG_2208

 

Week 12:

Deze week staat de 21 e op de kalender, de datum waarop we de LENTE inluiden. Wij willen dat ook doen in de winkel, alle SALE eruit en starten met het frisse voorjaar. De laatste stuiptrekken van de griep moeten dan maar eens afgelopen zijn. De getroffen mensen en wat waren het er veel dit jaar hebben echt zin in verbetering “opknappen” om maar even een friese uitdrukking te bezigen. Mensen beterschap, dat virus gaat nu vast rap vertrekken… een bloemetje voor de zieke.IMG_2224

Week 11:

We zitten er wat tussenin, we willen wel voorjaar maar de connectie in ons hoofd klopt nog niet. Winterkleren mét dikke sjaal en “moffen oan” en dan voorjaarsmode passen….? het blijft een raar iets, maar de leveranciers van de kleding sturen de nieuwe mode steeds eerder én vroeger af. En hebben we dan al voorjaar geproefd compleet met narcissen en krokussen dan gaat ons hoofd wel mee, maar is het zoals dit jaar lekker winter compleet met ijs en kou, ja dan zitten we met een heel ander beeld in ons hoofd. Een beetje zoals “eartiids”, eerst moet moeders of beppe de grote schoonmaak bezigen én dan was daarna de kledingkast aan de beurt. Een blotere en zomerser look met kniekousen en rokjes… Weet u het nog?

Ach die lente, dat gevoel het komt heus wel, voor ons als retail wellicht wat “later”, maar het komt toch zoals het komt. Laten we daar juist van genieten, even kijken en zien wat er hangt, thuis nog even kleding kast inspectie en dan wellicht eens iets nieuws passen en kopen, kom gerust vrijblijvend langs. Oant sjen.IMG_1373

Week 10;

 

De dubbele cijfers w.b de week in het jaar. Zoals ik al aangaf/ hoopte in de vorige week een zéér geslaagde ZOTTE Zaterdag. Bij heel veel mede Ondernemers een vrolijk uitgedoste boel, met lekkers, aanbiedingen , muziek en volop gezelligheid. We mogen ook deze tweede editie weer zeer geslaagd noemen. De mensen waren erg enthousiast over het gebodene bij ons in het winkelcentrum.  Wij hadden de Zotte 11 stedentocht uitgezet in de winkel, met alle Friese 11 steden, zelfs het keerpunt Bartlehiem en de Bonkefeart  zaten in  de route. Enige min puntje waren de wakken onderweg ( smile) maar gelukkig was er een koek en zopie voor de warme chocolademelk met wat lekkers erbij. Nu is het helaas weer gedaan met de kou, de lente komt eraan, zullen we dat gegeven honoreren met wat korting bij uw aankoop?

Daarom deze week bij aankoop van minimaal € 25,-  geven wij 10% korting en zullen we daar dan óók gewoon de zegels maar bij doen!! Graag oant sjenIMG_2174

Week 9:

ZOTTE ZATERDAG , weet u het nog, in de laatste week van augustus 2017 hadden we onze eerste zotte zaterdag als Winkelcentrum. En nu dus de tweede editie aankomende zaterdag 3 maart. Wat kunt u en mag u verwachten; allereerst overal de SALE restanten voor leuke prijsjes, lekkers, muziek, AANBIEDINGEN, apart uitgedoste winkeliers!! Kortom als het net als de eerste editie mag worden, een zeer gezellige ZOTTE ZATERDAG met rondom gezelligheid. U bent van harte welkom, houd u niet zo van drukte, u bent uiteraard  de andere dagen ook zeer welkom, graag zelfs anders wordt het wel heel erg rustig ( smile).

Schoenen en laarsjes voor een koopje, nu op de koopjestafel op het plein, helaas niet alle maten meer voorradig. En in de koopjeskast alle kleding voor de helft van de helft…

Week 8:

Week 8 het is eigenlijk niet te geloven, we duiken alweer de 8e week van het jaar 2018 in. Zo sta je nog aan het begin en lijkt alles nog ver weg en zo zitten we alweer in de tweede deel van de maand februari. Valentijn ligt weer achter ons en als ik puur vanuit mijn eigen omgeving iets mag constateren is het wel dat valentijn stilletjes aan mijn omgeving voorbij is gegaan. Soms voelt het toch iets te “buitenlands” blijkbaar.

Buitenlands is wel veel van onze mode en dan doel ik op de Scandinavische landen, maar ook doen veel van mijn merken inspiratie op in Italië, maar ook Engeland komt in een grotere belangstelling te staan.. Wat wel een gegeven is dat de retro trend die al enkele jaren in de woonbranche is ingezet ook haar opmars doet in de mode. De hoofd doekjes mode zoals een klant het afgelopen zaterdag zo mooi benoemde. Onze moeders die een mooie sjaal om het haar bonden  om deze tegen de wind te beschermen. En uiteraard als mode item in die tijd. Voor sommigen is het wennen en voor de ander voelt het direct goed. Feit blijft dat de mode van tegenwoordig geen dicterende mode is, het mag maar niets moet, het blijft uiteindelijk een kwestie van smaak. Hopelijk hebben we uw smaak weer een beetje goed weten in te kopen, we zijn er klaar voor dus u bent van harte welkom.

Week 7:

Vorige week repte ik over schaatsplezier, nou en wat een schaatsplezier hebben we het afgelopen weekend al gehad, ja (schaats)spanning kun je het bijna wel noemen. Wat een prachtige prestaties van onze olympische ploeg en wat een kanjer die Sven. Dat wordt ook deze week weer ouderwets gezellig “kastje” kijken met af en toe een vlucht naar de keuken als het me te spannend gaat worden.

Spannend is het bij ons in de winkel beslist niet, want de mooie voorjaars collecties doen je al een beetje verlangen naar de lente. Voor alles zijn haar tijd, maar mocht je niks voor koning winter voelen en al heel graag de lente ervaren. Nou dan ben je beslist aan het goede adres, afgelopen donderdag en vrijdag weer een stuk of 40 dozen binnen gekregen. Alles past nog niet eens in de winkel, we zijn ruimte nodig en een deel is toch net iets te zomers. maar ga je naar een warme en ver weg bestemming…vraag er gerust naar, we hebben het zo in beeld. Fijne week met de olympische winterspelen gewenst!IMG_2142

Week 6:

Vrieskou om de neus, lekker gezond weer en wie weet nog schaats plezier. Okee voor de nieuwe voorjaars handel niet direct het mooiste scenario, maar ach dat is dan maar weer van een latere orde. Een beetje goed winter is toch wel heel erg goed voor onze Hollandse inborst. Even goed winteren geeft een gezonde boost aan alles, goed voor mens en natuur. Dus laten we het maar lekker over ons “heen komen”, nu zit ik persoonlijk niet op al te veel spekgladde wegen te wachten, maar allee, maar goed dat we dat ook niet in de hand hebben. Geen zin in winterse kou? Kom dan maar bij ons in de winkel, op een rij SALE voor in de winkel na is de rest van de winkel al helemaal VOORJAAR. Jo moatte mar sjen…. wér ’t jo foarkar nei útgiet….IMG_2151

Week 5:

We hebben inmiddels al een hele mooie frisse voorjaarswinkel, de voorste rij bij het raam is nog SALE. Beslist de moeite waard om nog even tussen te neuzen, de maat is het enige struikelblok, want ja in de Sale gaat het natuurlijk om de laatste maten of maat. Op alle schoenmode van FABS is het deze week half geld, maar ook daarin geld, de laatste maten. Het donkere weer te deprimerend, lees grauw, kom dan beslist naar het overdekte en altijd “lichte” winkelcentrum. Altijd wel iemand voor een praatje op het plein, cappuchino bij het eethuisje en af en toe even rondstruinen in alle winkels op zoek naar koopjes of juist iets nieuws. Graag totziens!

Week 4:

Vanmorgen de eretitel van mijn huidige bestaan weer in de praktijk mogen brengen, oppassen op ons eerste kleinkind, genieten met HOOFDLETTERS. vandaar dat dit blog onderdeel ietsje later is. Op de mail mocht ik ondertussen de factuur van de onderweg zijnde zending van het merk Yest ontvangen. Dus het is of vandaag of morgen BINGO…… dozen en nog eens dozen vol met nieuwe aanvoer dus, en met die volle dozen dus ook heel veel uitpakken én verlekkeren van al het moois wat er besteld is. Dus kom beslist weer even neuzen deze week van onze veranderende winkel. Fijne week gewenst!IMG_2140

week 3:

Zoals een klant zo mooi verwoorde, we zitten al weer in de dubbele cijfers, ja 14 januari zegt de kalender, al bijna op de helft van de maand. De maand waarin we ons weer gaan voor verlekkeren op de zomer vakantie, folders bekijken, naar de vakantie beurs of komende week naar de caravana, het zomer gevoel “opzoeken”, ervaren. Om de kille januarimaand te compenseren, wat mooi dat we dat met de nieuwe media allemaal mogelijk kunnen maken.

Mijn man heeft al de mooiste campings opgezocht en met google maps al bijna de route op de camping gelopen…en ja we hebben geboekt. Voor ons  kan de voorpret al beginnen. Want zo werkt dat bij ons, eerst het zoeken, bedenken, fantaseren, dan het boeken en de voorpret, dan de reis en het genieten om tot slot weer te mogen nagenieten van het “genoten en ervaren vakantie gevoel”. Wat een waar voor je geld ( smile). Welnu we hopen dat u dat ook mag ervaren, ook met het aankopen van uw voorjaars en zomer garderobe. Wat een plezierige momenten mag dat opleveren.

Wij genieten nu al van al het moois, zowel in de winkel ( ook van de sale prijzen..) als van het vooruitzicht van de zomermaanden.IMG_2138

 

We zijn los, het jaar is alweer echt begonnen. De 2 e week staat al weer op de kalender, vandaag een prachtige winters aanvoelende dag, het zonnetje maakt dat het er aangenaam uitziet, de wind daarentegen is best fris om’e  snút, maar ja dat noemen we winter en we zitten in dat jaar getijde. Kom  anders maar lekker opwarmen bij ons in de winkel, want daar hebben we al een hele mooie én frisse kleding collectie ingehangen. Altijd zo mooi om na de ook weer gezellige feestdagen, de boel weer op te frissen én een nieuwe lijn mag presenteren. We hebben er weer zin!IMG_2132

 

2017

week 52:

De laatste week van het jaar, een veel bewogen jaar wellicht. Naarmate we ouder worden, krijgen we meer van ” van alles” op ons bordje. Veel dingen  hebben we al heel vaak beleeft of mee gemaakt, al zovele Kerstdagen al heel veel jaarwisselingen. Van knallend met familie en vrienden tot aan het werk in de zorg, dus druk aan de zorg en niet specifiek aftellend naar het nieuwe jaar. Dus niks “nieuws” zou je zo zeggen…Goede voornemens die mag je en kun je alle dagen van het jaar immers oppakken, dus ja het wordt wat “sleets”?? Maar dat is aan u, aan welke beleving u aan al deze dagen toe wilt kennen, meedoen aan de druk van social media ( kijk mij toch eens spetterend oud en nieuw vieren…) of gewoon je eigen gevoel volgen en je eigen realiteit.

Mensen bij ons in ieder geval eerst nog SALE, zoals het al jaren sale is rond deze tijd, geen sneeuw maar wel nattigheid, zoals dat ook al vele jaren “gewoon” is, nog een aantal dagen en dan duiken we zoals dat al jaren “gewoon” is het jaar erop in. Met inderdaad SALE, maar ook alweer heel veel NIEUW.

Humor is een groot goed, dat “verzacht” veel, dat 2018 u  mag brengen wat u nodig bent met lieve mensen om u heen, die humor en plezier met u delen. Graag totziens!IMG_2012

week 50/51:

De week voor kerst, het jaar bijna “uit”, wellicht tijd om terug te kijken of toch liever maar vooruit. Het is inderdaad waar dat terugkijken dubbel is, je kunt er niets meer aan veranderen, maar soms nog wel fijn op terug kijken. Het kan evenwel ook heel verdrietig zijn, daarom week 51 is ook een gewone week waarin het leven doorgaat in het ritme van alledag. De scholen zijn nog bezig met de laatste lessen en ga zo maar door.

Wij als retail roepen wellicht van alles over u heen, doch het gaat erom wat u zelf wilt. Nog een kar vol met lekkers voor de feestdagen of toch gewoon lekkere boerenkool stamppot met de kerst. Toch nog een nieuwe outfit of alleen een nieuw sjaaltje. het is wat u denkt nodig te zijn. Wij zijn er deze week nog “gewoon” alle dagen, ook alleen voor een praatje of luisterend oor.IMG_2125

Graag totziens.

Week 49:

Wat was het bere-gezellig afgelopen zaterdag, bij onze allereerste food en fashion experiënce in het winkelcentrum. Samen met alle ondernemers kunnen we terug kijken op een geslaagde dag. ( okee, hier en daar zijn er altijd nog wel wat verbeterpunten maar dat voor de volgende keer) Met 3 modeshow blokken verdeeld over de dag en bij heel veel van de food detaillisten lekkere hapjes om te proeven. De Sinterklaas kon zijn pieten nog even aan het werk zetten, dus voor een ieder wat wils.

Nog 2 dagen voor de beste man en dan is het weer tijd voor de “donkere”dagen voor Kerst, waarin de sfeer van kleine lichtjes, kerstgroen en versiering weer voor het licht komt. Ook een gezellige tijd, kortom bij ons in het overdekte centrum is het aangenaam verpozen. Gaar oant sjen.DSC_1251

Week 48:

Sinterklaas is in het land, aankomend weekend is het dan nog wel geen 5 december, maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat het wel echt een Sinterklaas weekend gaat worden. Met pakjes avond op zaterdag. Dus moeten er nog aankopen gebeuren, ook in de kleine cadeau’s kunnen we voorzien of wat te denken van een cadeau bon. Maar ook de FASHION cheque kan bij ons verzilverd worden, die moet u dan nog wel eerst bij de primera kopen. Geen pakjes avond of dag, gewoon gezellig langs komen is ook altijd mogelijk hoor. Fijne dagen en wat het weer betreft, lekker droog en vlakbij parkeren!IMG_2110

Week 47:

Op ons prive facebook account schreef ik dat we er een nieuwe titel bij hebben, een eretitel nog wel, namelijk die van pake en beppe. Want de afgelopen week mochten we ons die titel aan gaan meten, we zijn grootouders geworden van een prachtig mooi meisje.

Daarom was het ook beschuit met muisjes én roze ballonnen bij ons in de winkel, immers als trotse beppe wil je dat ook weten ( smile). En dan nu weer “neerdalen” naar de orde van de dag…niet echt, want we zijn nu immers een generatie opgeschoven en ja dat wordt nooit meer anders gelukkig. Gekscherend zei ik al, nog net geen knoetje en een kunstgebit, maar “oud” en beppe zijn we al wel!

Kortom geniet van het goede en het mooie en probeer minder te mopperen op zaken waar je toch niets aan kunt veranderen. En mopper helemaal niet om het mopperen alleen, dat maakt zuur en chagrijnig én dáár wordt je juist oud van ( smile). Kom gerust al voor de Sint cadeautjes scoren, want ook in de kleinere zaken kunnen we u  goed bedienen, wat te denken van een keur aan armbandjes. Graag oantsjen!IMG_2098

Week 46:

Sint Maarten is al weer geweest, dit jaar niet zo veel zanglijstertjes bij de deur gehad. Of het was te regenachtig, of het was de zaterdagavond…wie zal het zeggen, veel lekkers is dus niet uitgedeeld, dus dat zelf smikkelen. Smikkelen hebben we de afgelopen week ook gedaan bij de nieuwe winkel in ons centrum. De KAASKOPERIJ, heerlijke noten vers gebrand en lekkere geitekaasjes,, maar ook de rode wijn viel wel in de smaak. Kortom een aanwinst voor ons centrum. En de aanwinst prive…we wachten geduldig af ( beetje cryptisch hé) Graag totziens en een fijne week gewenst.

p.s op onze laatste jassen geven we nu korting, helaas de maten zijn beperkt of niet meer allemaal aanwezig.IMG_1959

Week 45:

Poehh het wordt ’s ochtends en ’s avonds al lekker fris om é snút, kans op nachtvorst dichtbij de grond dat zegt genoeg. Heerlijk fris najaarsweer, met overdag het zonnetje erbij, dat vind ik persoonlijk zo fijn met onze jaargetijden. Daar kun je uiteraard iets anders van vinden, maar het blijft op en top Hollands weer.

Misschien de handschoenen al een beetje in beeld, dikke truien iets minder, want ja wie heeft het nu nog koud binnenshuis. Waar in het algemeen de verwarming via de computer geregeld wordt, of de vloerverwarming nooit meer koude voeten oplevert, of zelfs de houtkachel de hele dag brandt. Nou dan heb je het niet echt koud meer. Maar voor het gevoel is zo’n lekker behaaglijk vest of trui wel echt iets voor het najaar. Welnu wij hebben volop keus hoor én in alle prijs categorieën. Dus ook zin in het “herfst/winter gevoel kom maar gauw langs. Ook warme maillots verkrijgbaar voor als de panty te frisjes wordt.IMG_1944

Week 44:

De herfstvakantie is weer voorbij, was dat andere jaren nog wel eens een ietsje rustiger week, (juist vanwege de vakantie, immers de kinderen of de kleinkinderen over de vloer.) Dit jaar een drukke week én een gezellige week. En zo gaan we zoetjes aan richting donkere dagen. Afgelopen weekend de klok weer “normaal” en ja dan is het ’s avonds ineens vroeg donker. raar hé, dat je dan ook zomaar ineens gevoelsmatig in een andere “tijd” zit. Sinterklaas weer ter sprake komt…enz.

Maar eerst nog maar even de november maand met straks st Maarten, de broer van de man in de rode tabbert. enne we hebben ongelooflijk veel nieuwe spullen binnen gekregen de afgelopen week, dus reden genoeg om weer even langs te wippen. Totziens en een fijne week.IMG_2034

Week 43:

De sjaal komt in beeld, een warmer exemplaar wel te verstaan. Misschien niet direct voor de warmte maar wel voor de looks, mag weer wat groter en groffer wb materiaal keus. En laat ons nu de afgelopen week weer van alles binnen hebben gekregen.

Een leuke tip van een klant, de sjaal als plaid over een stoeltje of bank, want het lijkt inderdaad best wel op een plaid, maar dan een mini exemplaar. En verder heel veel broeken en broeken én broeken dus kom maar gauw weer eens buurten.IMG_2028

Week 42:

Gaf ik in week 41 aan dat het toch al wel sokken weer begon te worden, het lijkt nu wel op lente, met zomerse temperaturen. Hoe wil je het hebben en toch is dat echt niet vreemd. Ik kan me nog een herfst vakantie herinneren van jaren en jaren geleden, onze kinderen waren nog kleuters en basisscholieren. Een schitterend mooie herfst week met zomerse warmte, het komt af en toe weer voorbij, je kan het ook Hollands weer noemen, van alle markten thuis.

Nou dat zijn wij dan nog net niet, maar we helpen u graag naar aller tevredenheid, ook al kunnen we het niet bieden. Een hele fijne “warme” herfstweek toe gewenst.IMG_1936

Week 41:

‘k Weet niet hoe of het u vergaat, maar af en toe heb ik het toch al een beetje koud, op blote voeten of mét blote benen kan echt niet meer zo zoetjes aan. De sokken én panty’s moeten weer in zicht, dan bedoel ik dus het sokkenmandje thuis. De hele lente en zomer nauwelijks sokken gedragen, dus ook geen “zoek geraakte” sokken na het draaien van een was, want ook dat is zo’n vreemd fenomeen, dat je er toch echt 2 in stopt, maar er af en toe toch maar ééntje weer terug vind na het wassen. Wie het weet mag het zeggen…….

Welnu sokken genoeg bij ons in we winkel en ook prachtige najaarsmode, de afgelopen week weer heel veel spullen binnen gekregen. Nog druk bezig met het inhangen ervan, voorzover het komt te hangen want diverse jurkjes en andere items vonden direct bij binnenkomst alweer aftrek. Dus kom maar gezellig langs, ook alleen voor een praatje of advies bent u altijd van harte welkom.IMG_1942

Week 40:

We duiken de tweede maand met een R in, de maand oktober staat niet meer voor de deur maar is inmiddels begonnen. ‘T Is een cliche maar wat gaat de tijd snel, afgelopen week ( maandag) op schoenen inkoop geweest, feitelijk nog niet eens een week geleden, maar het voelt aan alsof het al 14 dagen terug heeft plaats gevonden. Het zal allemaal wel met een “te volle” agenda te maken hebben én de leeftijd dat alles zo snel gaat.

Maar goed, genieten proberen we daarom absoluut, prive met het vooruitzicht van ons eerste kleinkind en in de winkel van alle moois en alle fijne klantcontacten. Want het is echt geen paaijerij, het is gewoon zo, alle dagen weer een plezier om in de winkel aan het werk te zijn. En dat onderschrijven de “meiwurksters” Jenny en Froukje ook, de laatste inmiddels “gepromoveerd” tot mijn weekend dochter. De vraag is dat jo dochter komt geregeld voorbij, zodat we afgelopen weekend maar zeiden ja hoor dat is mijn weekend dochter.. Prachtige uitroepen en uitspraken welke we allemaal willen onthouden, helaas lukt dat met het onthouden dus niet allemaal meer. Maar de volgende wil ik u toch niet onthouden: ik had mijn horloge niet om en die van mijn man was de batterij leeg en ja dan heb je geen benul van tijd…. Wybe Bosch maakte toen de prachtige opmerking…en ja dat wurd it ek nooit koffie tiid no…

Welnu bij ons is het nu zoetjes aan tijd voor een najaarsachtiger outfit en laat ons nu de winkel vol hebben hangen. En ook prachtige én betaalbare schoenmode!! Graag totziens!

Foto onder: Retro dessin van een heel leuk Lien & Giel jurkje.    Nog zo’n mooie uitroep: Een andere klant zei: ik ben niet oud maar ik ben retroIMG_1967

Week 39:

De week van de mode, door de Nederlandse dagbladen in het leven geroepen. gaat de 7e editie worden. Een dag waarin de dagbladen en regionale kranten de mode onder de aandacht brengen, wat wordt  de mode  zoal, wat mag/moet/kan enz enz. voor jong en oud en ik zou zeggen man en vrouw (-) ja dat doe ik ook, met alle respect voor gender neutraal. Bij ons in de winkel heb ik altijd al aangegeven dat je moet dragen waar je je prettig bij én in voelt/ ( en ja dat is leeftijd en kan geslachtloos zijn….) Kom deze week dus gezellig langs en de laatste dag van de week zaterdag dus dag van de MODE.  Graag oantsjen.

Prachtige dessins, maar evenzo goed neutrale en basis items.IMG_1970

Week 38:

‘k Weet niet hoe het met u ging deze week, maar blote voeten was bijna al weer te fris, persoonlijk heb ik de sokken weer opgezocht. ja een heel andere maand dan 2016, toen liepen we aan het eind van september nog in hempjes rond. Nu vind ik dat ook weer niet helemaal bij de deze najaarsmaand passen, maar sokken, ja het voelt nog zo lekker blote voeten.

Maar goed dat we hele leuke beenmode hebben ingekocht, de sok kan beslist het daglicht verdragen, is een onderdeel van de mode geworden. het mag apart en in het oog springen als je durft. Emoji’s poedels, muzieknoten, stippen, poezekoppies. Dus ben je toe aan nieuwe sokken voor warme en in het oogspringende voeten, wij hebben ze hangen hoor. naast heel veel ander moois. Een fijne week gewenst.IMG_1965

Week 37:

Wat een enthousiasme, heel fijn om te ervaren, want dan weten we dat we weer goed hebben ingekocht. En zo gezellig, mensen die elkaar spontaan adviseren, de interactie  doordat de winkelvloer niet te groot is een dagelijks fenomeen. Het vaste klant zei, je hebt hier altijd van die gezellige klanten. En dat gegeven maakt het winkelgebeuren voor ons én u ook zo leuk!

Dus behoefte aan een praatje, een indruk op willen doen van wat het najaar brengt, of toch al toe aan iets nieuws, u bent van harte welkom. Tot gauw!IMG_1934

Volgens mij gaan we week 36 in, de vakantie periode is weer voorbij. De scholen, in ieder geval de basis scholen beginnen weer, het “dagelijkse leven” vangt weer aan. Hoe uw vakantie periode is geweest kan variëren van heel fijn, leuk, rustig tot de uitersten van geluk en verdriet. Want ook dat laatste, iets waar je “gewoon” niet zo bij stil staat in deze tijd van het jaar, is toch iets wat óók iets van alle dag is, overlijden door ouderdom, maar helaas ook door ziekte of anders. En dan ziet een vakantie periode er ineens heel anders uit, niet altijd verkeerd, want ook dat is iets wat men ervaart in het leven. Niet alle dagen zijn himmelhochjauchend. Hoe de draad weer wordt opgepakt, dat is soms wel eens zwaar en moeilijk. Dat we dan óók mogen omkijken naar elkaar!

Voor nu wil ik een ieder een goede start toewensen, ook wij zijn in de winkel al weer druk met het inhangen van de najaars collectie, nog een enkele rij SALE en dan is dat ook OP!  Fijne week en graag totziens.IMG_1935 (2)

Week 32 en 33:

Allereerst in week 34 zijn we een aantal dagen extra dicht, dit ivm de vakantie. De “meiden” zijn dan met vakantie en wij zijn dan nog een paar daagjes weg.

Maar dat is nu nog niet aan de orde. De winkel is al aardig ingehangen met NIEUW, kleding voor straks maar net zo goed voor direct. Jurkjes, broeken, rokjes tops en mooie tussen in jassen, lekkere jas vesten, erg mooi en prima geprijsd.

Verder willen we u allemaal een goede vakantie tijd toewensen, waar u ook bent. Thuis of met vakantie, rustig relaxen met een goed boek of juist een fijne actieve vakantie. Onze omgeving is inderdaad erg mooi en leent zich goed voor een aangename fiets tocht. En Damwoude wordt ook prachtig, ja je moet even door de “overlast” maar ja feit blijft dat niets zonder verandering plaats kan vinden. Dus even omrijden, eens een andere kijk op onze omgeving en u komt bij het winkelcentrum uit. Graag totziens in week 34, Froukje neemt nu de honneurs waar.

WEEK 31:

Wat ruimt het al heerlijk op, gelukkig al nieuwe dingen kunnen inhangen. Anders was het zo zoetjes aan wel een erg lege winkel aan het worden. Maar wel een heel fijn gevoel dat het zo lekker opruimt en wat we nog hebben, okee het is even de maat, maten die we dus maar beperkt meer kunnen bieden, maar het is beslist nog heel mooi spul wat er hangt. Dus wil je voor een voordelig prijsje nog wat leuks voor de vakantie of gewoon omdat je er zin in hebt. Kom dan beslist nog even shoppen, voor HALF GELD is dat heel goed te doen toch…

Toch liever iets nieuws, ook dat is er hoor, de verkoop in onze pittige tussenin jas alias regencoat is ook al lekker op dreef, of wat te denken van een wollig vest, of de jeans onmisbaar in je garderobe. He goede week gewenst.IMG_1901

Week 30:

Afgelopen week weer op inkoop geweest voor volgend jaar zomer, 2018 dus. Prachtige dingen gezien én ingekocht een heel goed gevoel bij. Dat is ook wel eens anders hoor, dat ik bij het weer terug naar Friesland rijden me overdenk of ik toch wel goede inkopen heb gedaan. Gelukkig wordt dat proces steeds meer een ding van, heb ik er niets mee, dan doe ik niet, ook al koopt heel Nederland de items in.

Dat is net zo met de shirts met de schoudergaten, alle merken bieden ze aan, je ziet het rondom in het straat beeld van heel jong tot ver in de 60…Sorry mensen maar persoonlijk heb ik helemaal niets met dat kledingstuk, heb er totaal de foute associatie bij, dus nee niet ingekocht, ook al zou het als een tierelier gaan scoren. Zo werkt dat nu eenmaal bij mij in de winkel…

Maarrrr we hebben al weer hele goede broeken van ZIZO binnen, prachtige dark denim met en zonder piping, de najaars variant van de zeer goed scorende voorjaarsvariant. Nieuwsgierig??/ kom maar gauw langs, het duurt nog 2 week voor de bouwvk losbarst…

Week 29:

SALE SALE SALE, útferkeap oftewel opruiming. met al een plukje nieuwe X press collectie. dat laatste betekend zoveel als een collectie tussen iets in. Tussen de zomer en het najaar in dit geval, voor het weer in Nederland wat er ook heel vaak tussen in zit. En toch heb ik persoonlijk het gevoel dat we het best goed treffen wat betreft het weer. Zon afgewisseld met toch groeizame regenbuien, het ideale zomer weer toch.

Nou om nog even op de winkel terug te komen, het kort rap in, afgezien van de hoeveelheid lege hangers ( wat ik altijd erg leuk vind zo naar de vakantie maand toe) en de manco’s in de maten is er nog heel veel moois én tegen zeer aantrekkelijke prijzen te vinden. Zelfs het zomergaren is in de SALE én neemt u alles mee van een soort of kleur, nou dan willen we ook nog wel een extra korting erop zetten. Weg is immers op en behoeft niet te overwinteren ( zomergaren gaat niet door in de winter, maar wordt vervangen door de wintergarens). Een fijne week gewenst, persoonlijk een drukke week met inkoop reizen voor volgend zomerseizoen.IMG_1876

Week 28:

Bent u ook al bezig met de naderende vakantie?? De tentspullen allemaal nakijken op eventuele manco’s, of aanvullingen voor de caravan, de anwb onze nationale hulpcentrale nog even bellen. Van dat laatste weten we alles af, erg blij met deze organisatie. je zult maar pech hebben onderweg en al helemaal in het buitenland. En ja daar kunnen we van meepraten. En ja dan is het heel erg fijn dat je deze rotsvaste organisatie achter de hand hebt.

Helemaal geen vakantie beslommeringen, “gewoon” lekker weg in eigen huis, lekker slapen in het vertrouwde bed. En uiteraard ons als winkel vlak om de hoek…Kortom de vrije weken komen eraan. Nu eerst de JULI maand nog, de UITVERKOOP SALE maand bij uitstek. En ja hoor bij ons uiteraard ook OPROEMING!!  Kom maar gauw langs!!

Op al onze broeken mooie prijzen, fris wit shirt, klaar. is het wat frisser, wat te denken van dit fijne blauwe vest, ja hoor ook sale prijzen.IMG_1837

Week 27:

Ja we zitten inmiddels alweer in de tweede helft van het jaar, de vakantie maand nadert alras. De scholen moeten nog een paar weken, daar waar het voortgezet al vrij is. De zomer is bijna  begonnen, voor het gemak laten we de kalender zomer even buiten beschouwing, dat gevoel is er vaak als de vakantie begint. En ja dat kan begin juli zijn, maar dus ook begin augustus. Gelukkig hebben ook nog zoveel als de voorpret, het vooruitzicht van vrij zijn van werk/school/anders. Of wel van weg met de tent, caravan of juist het gemak van een hotel, het is allemaal mogelijk

Maar eerst hebben we als winkel nog een week of 5 te gaan, daarna begint voor ons ook het vakantie rooster, maw vrijdag avond gesloten evenals de maandag. verder iedere dag 10 uur open en 17.00u dicht. maar NU NOG NIET hoor!! Nu nog iedere week een plukje nieuwe aanvoer, mooie basis vestjes in d blauw, idem blauwe tops. Jurkjes, deze week weer nieuwe aanvoer, leuke prijsjes van €34,95 en € 39,95 makkelijke tricot jurkjes. Kom deze week maar weer eens binnen “waaien”.

Week 26:

We komen op de helft van het jaar, de maand juni maakt haar laatste week vol. Velen zijn inmiddels met vakantie, of gaan eerdaags, maar evenzovele moeten nog even geduld hebben voor het zover is. We hebben immers erg laat schoolvakanties dit jaar, dus alles wordt dan ietsje later, de bouwvak is pas in augustus zo rond de 5 e van die maand. Maar de afwisseling van temperatuur houdt het ook nu levendig. De opmerking van een klant  (het weer als gespreksonderwerp numero uno!!) welke vertelde dat een medewerker van de Poietz te kennen gaf het toch zo verfrissend te vinden dat ALLE klanten hem vertelden hoe het weer buiten was en hoe aangenaam zij het toch binnen hadden…. geeft wel aan hoe “hoog” we het weer hebben zitten ( smile) met recht gespreksonderwerp numero UNO.

Numero uno zijn wij dan wel niet, maar zet ons gerust nog even op het vakantie lijstje, voor nog iets nieuws ( want ja iedere week komt er nog wel wat nieuws binnen, okee niet meer in grote hoeveelheden, maar als aanvulling én als lokkertje). Of gewoon om gedag te zeggen voor als u vertrekt. Advies vragen mag immers ook vrijblijvend, dus langskomen maf altijd!!IMG_1842

Week 25:

Een mooie jeans mét een mooie kont ( zak) wie wil dat nou niet. Welnu met de jeans broeken van Buena vista heb je en krijg je dat absoluut wél!! Hier de allernieuwste lichte variant van de juni levering. Heb je liever de capri of nog net ietsje korter, ook die hebben we in de winkel voorradig!! En zullen we deze laatste 2 varianten de komende week in de aanbieding doen, geen sale maar slechts deze week net als in de reclamefolders een AANBIEDING!! De hele week 25 met 20% korting, kun je daar minstens een hoeveelheid ijsjes voor halen:)

IMG_1836

week 24:

SALE SALE SALE, de sale op de eerste collecties is begonnen. Op heel veel artikelen staat een nieuwe prijs! Een afgeprijsde variant van de oorspronkelijke prijs, mooi mee genomen. Al duurt het wellicht nog een poosje voor je met vakantie gaat, een beetje vooruit denken kan geen kwaad. Een nieuwe kortere broek ( capri of bermuda) of toch nog iets warmers voor de oer HOLLANDSE dagen. Kom maar rondneuzen en passen, graag oantsjen.

Week 23:

Wat is het een prachtig mooi weekend geweest, mooi zonnig weer, de harde wind was voor de fietsers nog wel een krachttoer wellicht. Maar verder een fijn weekend om op terug te zien. en een kortere week voor de boeg.

Het voelt wellicht als een maandag, maar er staat toch echt dinsdag op de kalender, de kop is er al weer af…. Wat brengt de week, dat kunnen zovele verrassingen zijn, bij ons in ieder geval weer een frisse week. Afgelopen zaterdag ( ja ook dan hebben we leveringen!) weer een aantal nieuwe jurkjes binnen gekregen, leuk geprijsde jurkjes, er is al weer in verkocht, dat geeft aan dat het weer een goede keus is geweest. Deze week verder de start van de voorjaars sale. Overal om ons heen is men al begonnen, dus we gaan mee met de flow, kom maar gezellig langs, oant sjen.  Stippen en strepen en bricks, het kan en mag allemaal bij elkaar!!IMG_1561

Week 22:

De week in de aanloop naar Pinksteren, een lang weekend in het vooruitzicht ( en dat schrijven we terwijl het nog weekend is…), of een sportief weekend voor de boeg, immers op Pinkstermaandag is de alom bekende elfsteden fietstocht, maar ook voor de motoren  is het aantreden. wat u ook verkiest, eerst hebben we de week nog voor de boeg een week met mooi weer, eindelijk zomers.En dat hebben we mogen ervaren, wat een drukte, de jurkjes en andere zomerse outfits wilden wel weg. En wat hangt er dan een gezellige sfeer, mensen die elkaar spontaan de hand schudden, omdat ze hetzelfde omkeer jurkje aan hebben van 2016, elkaar oprecht een goed advies geven en elkaar daarna heel veel plezier toewensen. Dat is toch echt de charme van een kleine winkel, het overzichtelijke en toch ook anders dan doorsnee van onze collecties. Soms heb je het idee, moet ik commerciëler, maar juist dit soort weken geeft me weer de bevestiging dat het juist gaat om het anders dan anders zijn. Dus we blijven mooi op deze wijze “winkel voeren” uiteraard met een luisterend oor naar wat u wenst en vraagt, maar niet met de massa mee.

Kom maar gauw eens gezellig langs, maar vergeet niet van het fijne weer te genieten.IMG_1569

Week 21:

Overal om ons heen begint men met korting, ja dan kunnen we niet meer achterblijven. Daarom ook bij ons korting op alle lange ( 32 inch) broeken met uitzondering van basis) op alle SCHOENMODE én op alle kleding uit de eerste collecties ( pre spring en spring) Dat is leuk mee genomen, helemaal nu het mooie weer is gearriveerd. het voelt zomer en dat is voor de meeste mensen toch genieten. genieten van het buiten kunnen zijn, wandelen, fietsen, relaxen. Dus kom maar snel langs om nu toch maar eens die zomer outfit te scoren…( ja heus waar, we zagen nog winterjassen “lopen”). Zullen we die nu maar na een was beurt naar de zolder of zo u die niet heeft “winterkast” verbannen? Graag oant sjen!!IMG_1826 (2)

Week 20:

Nog verwend met lieve gebaren op Moederdag? Want ja dat is eigenlijk het mooiste, niet de grootte van de cadeaus maar de gedachte dat er even als moeder aan je gedacht wordt. Een dikke krûp dy t mient is, zegt zoveel meer dan een duur cadeau.

Nu eerst een “gewone” week voor de boeg met mooi weer zeggen de weermannen en vrouwen, dus we mogen zoetjes aan wat meer “bloot” laten zien. Kom maar gauw langs als je kast dat niet meer heeft…IMG_1564

Week 19:

We mogen terug kijken op een prachtige dag, het was genieten van begin tot het eind en de dag erop nog wakker worden in het hotel, met daarna nog ontbijten met onze beide  families en nog wat bruiloft gasten. Een dag om nooit te vergeten, heel speciaal en wat hadden we ook heerlijk zonnig weer. Allemaal zaken om heel dankbaar voor te zijn.

Onze mooie dochter Esther, had van te voren al heel veel creatieve “versieringen” gemaakt om alles nog specialer te maken. Zodra zij foto’s heeft gepubliceerd zal ik deze delen, maar dat is nu nog niet aan mij. Maar  komt beslist en ze was prachtigggg!

Verder kijken we deze week alweer richting moeder dag, tja ik weet het is een commercieel gebeuren, maar voor het geval u toch denkt, ik wil nog graag wat nieuws, ivm of juist omdat het mooi weer gaat worden. Kom gerust gezellig langs.

IMG_2944

Week 18:

Deze week mogen wij privé een prachtig feest gaan vieren, de trouwdag van onze dochter en wel op zaterdag 6 mei a.s. Door omstandigheden heeft het burgerlijk huwelijk reeds plaats gevonden, maar nu mogen we het nog eens prachtig overdoen en wel in de kerk en daarna het feest met al onze dierbaren. Een dag om naar uit te kijken en van te genieten.

Daarom willen we dat gevoel de hele week al een beetje gaan pakken, daarom een fijne start van de maand mei met ( zegt de weerman) mooi weer en prachtige vooruitzichten. Komt u ook mee genieten.IMG_1485 (2)

Week 17:

Een gebroken week, deze week, althans bij ons in het winkelcentrum. Op de beide supermarkten na zijn we Koningsdag gesloten. ’t Is dat u het even weet, ook wij vieren die dag een beetje Koningsdag en om het oranje gevoel ook in de winkel mee te laten tellen, geven we u de dag voorafgaande de verjaardag van onze Koning koningskorting, Willem Alexander wordt niet ieder jaar 50 immers. De hoogte van de korting?? Die mag u zelf trekken, als in een grabbelton, altijd prijs.

Velen hebben een beetje vakantie, de meivakantie is begonnen, beetje raar misschien zo in april ( smile) maar ja what’s in a name. Ik zal weer op inkoop, de eerste afspraken voor de collectie van voorjaar en zomer 2018 staan alweer in de agenda, vandaag is nog voor de winterrrr. Moet ik nu nog niet aan denken, eerst heerlijk het voorjaar en de zomer. Aan onze collectie zal het niet liggen. Graag oantsjen en een fijne week.IMG_9319

Week 16:

Vond je de Passion ook zo mooi afgelopen donderdag? Met een prachtige Maria en een even zo indrukwekkende Jezus, het Paasverhaal verteld in eigentijdse liedjes. Maar desondanks kwam het lijdens verhaal van Jezus oprecht binnen bij de meeste toehoorders. Want ja zoals dat bij alles is en gaat zijn er voor en tegenstanders, ook over dit gebeuren zijn er “verdeeld en anders denkenden”. Laat het zijn zoals je het zelf hebt mogen ervaren, we krijgen de mogelijkheid voor een nieuwe start, een nieuw begin, dat is wat het Paas verhaal ons verteld.

Een nieuw begin is ook de lente, het voelt nog niet echt als aangenaam. En dan hebben we het dus over de temperatuur, goed fris om e snút was het vandaag. Maar zoals ik wel vaker heb aangegeven, daar heb je bij ons in het winkelcentrum niet zo veel last van. De hagelbuien deren ons niet, we kunnen onze “buitenpresentatie” mooi laten staan, regen en wind hebben binnen geen bereik. Dus kom maar gezellig langs, want JA er is weer nieuwe handel binnen. Graag oant sjen

Mooie stoere schoen van San Miguel uit Mexico, zowel bij je winter als je nieuwe outfit zeer goed draagbaar, lopen vanwege de elastische stof heel erg fijn, ondersteund heel goed en je bent verzekerd van veel reacties alias complimenten.IMG_1505

Week 15:

Wat was het een prachtige zondag, de zon scheen dat het een lieve lust was. Een heel mooi begin van het voorjaar, het voelde zelfs al zomer. We hebben genoeg endorfines mogen aanmaken dunkt me én vast al een kleurtje. Veel fietsers onderweg mét of zonder hulp van de elektriciteit ( smile) lekker fietsen in het zonnetje.

Vandaag weer een beetje een “gewone” voorjaarsdag, de temperatuur lager, dus de jas zal weer aan moeten. Maar ja dat is Holland met een variëteit aan weertypen, altijd verrassend toch. Verrassend hopen wij ook voor jullie te zijn, met steeds leuke en mooie items. Enne laat je niet afschrikken door de borden, wij zijn als centrum PRIMA bereikbaar hoor!!

 

Detail vd broek, leuke schuine knoopsluiting.IMG_1492

Week 14:

April is in the house, het gaat zoetjes aan echt voorjaar worden. De winterjassen en winterschoenen gaan langzaam aan “te veel ” winters aanvoelen, tijd voor een andere outfit dus. Maar uiteraard eerst thuis even kast inspectie houden, wellicht even een pas sessie om te kijken wat nog wel en wat niet meer kan of gewenst is. De één kan jaren en jaren met iets toe terwijl een ander na een enkel seizoen iets totaal beu is. De diversiteit van de mens en gelukkig maar, dat houdt het leven verrassend anders. Alhoewel je soms zou wensen dat het een recht paadje zou lopen, maar ook dat hoort bij het leven.

Mensen geniet daarom van de momenten, en maak mooie herinneringen aan, al is het (maar) dat kopje koffie met je vriendin, de narcissen die overal hun gele kopjes openen, enjoy. Wij lopen  niet weg!IMG_1316

Week 13:

Allereerst wat een geweldige Dag van de Mode hebben we mogen beleven, het was de hele dag druk, erg druk en nog eens heel gezellig druk. Hadden we allemaal het voorjaar in onze bol, wilden we toch de dag van de mode mee maken of….ja wie zal het zeggen. Vast en zeker hebben we allemaal zin in het voorjaars weer. De winterkleding heeft nu lang genoeg vooraan gehangen, het mag zoetjes aan wat lichter en luchtiger, heerlijk vooruitzicht.

Juist ja zomertijd, nu zal niet iedereen de ingang van dit fenomeen toejuichen, er schijnen aldus de krant steeds meer tegenstanders te zijn…Persoonlijk nog nooit geen last gehad van dat uurtje eraf, gewoon ’s avonds net even eerder erin en ’s ochtends ben je nog maar een fractie tijd “kwijt” om de dag erop niet beter meer te weten. Of zijn wij hier thuis uitzonderingen?? Vast niet, vaar luitjes geniet van de langere avonden dat het licht is, van het naderende mooie weer én van leuke dingen. Uiteraard horen wij ook in dat rijtje thuis, toch…( knipoog) In ieder geval heel graag oantsjen bij ons in ’t Ingeltje.

P.s iets te snoepen hebben we altijd, deze “hoeveelheid” uiteraard niet altijd hoor…  ( lekkers van de bakker, chocolade eitjes en alcoholvrije fluutjes drank..)IMG_1484

Week 12:

Wat hebben we al fijn mogen proeven van het zonnetje en in de luwte was het al goed toeven. Oké de regen valt nu weer gestaag uit de lucht, maar dat is Holland en hoort er óók bij. Wil je geen last van de wisselende weertypes, kom dan gewoon gezellig naar ons overdekte winkelcentrum. Daar kijk je altijd naar het licht én is het altijd droog én gezellig.

De komende week is het de (week) dag van de mode, wellicht bent u de posters hier en daar al tegen gekomen, of in de krant een advertorial gelezen. Welnu a.s vrijdag en vast ook in de huis aan huis kranten modeaanbiedingen, knip de bon uit en kom deze gerust bij ons verzilveren. Graag totziens dus!

Week 11:

Al weer 2 weken in de dubbele cijfers, week 11 doet haar intrede. De winkels hangen zo zoetjes aan vol met  nieuwe voorjaarsmode. Ook al hangt de winterjas vast nog wel een poosje aan de kapstok, langzaam aan verruilen we de warme jas voor een iets lichter exemplaar. Maar ook het jas/vest doet haar intrede in combi met een lichter gekleurde en qua materiaal zomerse sjaal wordt de toon naar voorjaar stiekem  gezet.

Kom gerust langs om inspiratie op te doen, mag ook gerust in combinatie met wat u nog heeft, opnieuw af stylen, duurzaam winkelen. Doen we graag aan mee!!IMG_1320

Week 10:

Maart de lentemaand, de maand van jonge lammetjes, het eerste kievitsei, de aanloop naar Pasen. Een maand waarin we weer meer naar het licht toegaan, voor velen een fijner(e) tijd, waarin meer “warmte” wordt ervaren. Maar ook  een tijd van meer buiten kunnen zijn en weer een aanvang mogen maken met het tuinseizoen. Met wellicht kast opruimen, of je hoofd “opruimen”, van nu eindelijk maar eens de voornemens uit gaan voeren of toch nog even “uitstellen”…wat voor tijd het ook mag zijn of gaan worden dat u mag ervaren waar deze lente maand symbool voor staat; hoop, liefde en warmte.IMG_1373

Week 9:

Nog een paar dagen en de maand maart doet haar intrede, de lente maand bij uitstek. Een maand waarin de natuur weer tot wasdom gaat komen, krokus velden, narcissen, knoppen aan de bomen, ontluikend lentegroen. Fris van kleur, wat in ons hoofd een goed gevoel teweeg brengt ( endorfine= geluks hormoon).Zo ook onze winkel, al helemaal ingericht en klaar voor het voorjaar. Ondertussen even een  paaseitje snoepen, even een praatje bij de sta tafel, gezelligheid alom, want kopen mag uiteraard maar als kijker bent u net zo welkom. Want het begint bij kijken…maar de verleiding ligt op de loer…dat hebben we de afgelopen week weer mogen ervaren. Altijd fijn om te horen dat de collecties in de smaak vallen toch….IMG_1322

Week 8;

Krokus vakantie, misschien even weg, op wintersport, langlaufen….of juist lekker aan het werk. In ieder geval alweer de 8e week van het jaar, de laatste volle week van de maand februari. De dagen lengen al rap, meer zon en licht. Heerlijk de lente gaat kriebelen, hier en daar al wat knoppen van de voorjaarsboden in zicht ( in de beschutting en op het zuiden). We konden het merken de afgelopen week, mensen gaan hun kledingkasten inspecteren op de houdbaarheid van de kleding, opruimen of… In ieder geval al nieuwe kleding aanschaffen, blauw is favoriet.

Dus laat u gerust inspireren en kom gezellig langs, wij hebben in ieder geval  wat lekkers én een prachtige collectie klaar hangen.IMG_1326

Week 7:

Guur en koud en Piet zegt dat er ook nog sneeuw aankomt…we wachten het maar af. “t Is maar goed dat we dat niet kunnen sturen. Warme jas en sjaal om en een muts is ook geen overbodige luxe als je buiten bent. Wat een verschil als je dan onze winkel instapt, van winter is niet veel meer te bespeuren. Bijna overal waar je kijkt is het voorjaar wat je ziet, gelukkig hebben we dat voor buiten ook in het verschiet.

Geduldig wachten we maar af, evenals de laatste dingetjes in de winkel. Sommige bedenksels wil ik eerst even laten “bezinken” of het zo moet of juist toch weer anders…Niet van de impuls wijziging dus. Ideeën komen in veelvoud als je aan het veranderen bent, tenminste bij mij, daarom nu voor sommige zaken even laten inwerken hoe ik het uiteindelijk wil hebben. Om het vervolgens uit te werken. Leuk werk hoor, maar af en toe ook vermoeiend, want raar het speelt zich altijd af als ik wil gaan slapen….

Mensen het wordt vast een fijne week, kom gerust langs, we hebben donderdag en vrijdag nieuwe oogst schoentjes en laarsjes binnen gekregen en uiteraard in de meest gangbare maten al weer verkocht…nieuwgierig…graag oant sjen.

p.s zelfs het sokkengaren heeft zijn plekje weer gevonden….IMG_1304

Week 6:

Geen internet in Damwoude, dus ook geen mogelijkheid om aan dit blog te werken. Daarom nu op de maandagavond. Ben het afgelopen weekend weg geweest o.a weer voor de winkel, maar daarnaast ook privé, het aangename mét het aangename…( ja beide is nl LEUK) combineren. Manlief mee op inkoop, nee dat gebeurt niet zo vaak, maar blijkt voor herhaling mogelijk hoor. Niet dat er nu ineens ook door een man wordt ingekocht hoor….maar een paar mannen ogen kijken wel anders naar een collectie, vandaar…

Verder is de schilder nu met onze “voorgevel” bezig, mooi fris wit, oogt veel hoger. Dus dat zal deze week verder nog wel zijn/haar beslag krijgen. De koopjes kast krijgt ook al veel leuke reacties, zowel van klanten als van onze buren. Zij hebben nu een mooie “afscheiding” voor hun terras. Kortom work in progress nadert haar voltooiing.

De winkel is bijna helemaal met NIEUWE collectie gevuld, elke week wordt er weer nieuwe oogst geleverd, dus kom gerust even buurten en inspiratie opdoen. Of om onze “vernieuwde”winkel te bewonderen. Graag totziens.IMG_1247

 

Week 5:

Allereerst, morgen is de winkel gesloten ( maandag 30 januari) vanwege inkoopdag. We zijn weer druk bezig met voororderen van de najaarscollecties voor 2017. Hoe het is en gaat worden….daar wil je nu nog niet aan denken. Maar wij als retailers moeten ons al weer gaan bezinnen op wat we denken mooi te gaan vinden. Wordt vast vervolgd.

De winkel is al mooi aan het veranderen, de ruimte die we door het afbreken van de breihoek hebben gemaakt wordt met lof ontvangen. Wat een licht en lekker ruim, de winkel oogt idd groter, terwijl er geen cm2 bij is gekomen. We zijn er blij mee, ook met de nieuwe led verlichting, méér licht én ook nog eens zuiniger, gaandeweg dit jaar zal alle licht door led vervangen worden. De buitenboel is nu nog aan de beurt en een kast ( KOOPJES KAST) voor “over” ons koopjes rek. Dan oogt ook het aanzien van de winkel weer fris én licht…Mensen allemaal graag totziens en een fijne week.IMG_1240

Week 4:

De laatste week van januari breekt alweer aan….een beetje winter gevoel is er wel geweest, mooie zonnige dagen met rijp aan de bomen. Maar echt winter, wie weet,, ook al zeggen de weermannen en vrouwen voorlopig nog andere zaken. Het is maar goed dat we dat niet in de hand hebben.

Onze “verandering” krijgt al mooi gestalte, de eerste rekken zijn al ingehangen met nieuwe collecties. Verder deze week ook wat voordelig geprijsde laarsjes verwacht van Fabs en de eerste nieuwe collectie van Lizzy en Coco. En vast ook wel kleding van de andere merken. Voor in de winkel hebben we nog SALE ,verder is het grotendeels NIEUW. Maar goed sneupen levert vast nog leuke koopjes op, kom gerust langs en advies vragen. Uiteraard kan “vooruit” breien voor het voorjaar ook al plaats gaan vinden, of toch liever nog een andere sjaal voor de laatste wintermaanden. Kom maar gauw langs en neemt u “alle” bollen mee van de winterdraden dan geven we u 25% korting, mooi mee genomen toch.IMG_1255

Week 3;

De breihoek is eruit…..helemaal afgebroken om ergens anders weer “opgebouwd” te worden. Dus denkt u hé, die kast komt me bekend voor, zou zo maar kunnen…ik ben van de hergebruik, dus naar het stort kan altijd nog. En iemand anders was er erg blij mee, mooi toch…het kringetje weer rond.

En mooi wordt onze hoek, het deed al zo ruim aan, alles weg en leeg, de vloer kwam er prachtig onder vandaan. ( alleen een beetje stof en spinnenpoep, dus nog even goed aan de schoonmaak…) Direct  bij binnenkomst….ruimte…..het lijkt veel groter. De invulling gaat straks langzaam aan gestalte krijgen. Een beetje verven en sauzen, stellingen opbouwen, zowel hang als leg, de kast mooi inruimen, nieuwe poppen. Kortom een frisse nieuwe start van 2017, houdt ons maar in de gaten.

De komende week verwacht de collectie  van het merk Yest. Afgelopen week kregen we ook al weer mooie spullen binnen o.a van Maicazz..!!img_1250

Week 2:

De kop is er weer af de jaarwisseling al ‘bijna” vergeten…want hoe dan ook juist dat doorgaan in het stramien van de dag is sinds de opkomst van de snelle media nog meéér  aan de orde. Na een dag of 2 groeten we elkaar blijkbaar niet meer de beste wensen toe…en zijn we weer in het aloude ritme van de dag belandt. Het gegeven van de snelle tijd….er zijn leukere dingen te noemen….

Maar goed dat we dit soort dingen ook zelf nog een beetje kunnen en mogen beïnvloeden. Feit blijft dat wij al wel een hele lege winkel hadden en dusss heel eenvoudig de nieuwe spullen al konden inhangen. Doorschuiven naar voren in de winkel…én de breihoek is LEEG, ja helemaal leeg. Deze week gaan we een begin maken met het ontmantelen van die hoek, zin in. Net zoals het nieuwe frisse jaar 2017. Graag oansjen

ps de breibollen van de magische bal komen in de grootste deken van Europa, wordt vervolgd..img_1216

Week 1:

De start had ik persoonlijk iets beter kunnen wensen, gevloerd door de griep is nu niet direct het meest aantrekkelijke om mee van start te gaan. Maar goed nu worden er ook weer anti stoffen aangemaakt, laten we het maar op die positieve draai houden. In ieder geval  allemaal een heel fijn en warm 2017 toe gewenst.

Het huis vast alweer kerstboom vrij, de laatste dennennaalden evenwel vindt je soms medio juni nog wel ergens in een vloerkleed terug. Wat is het dan kaal eerst, maar ook wel weer opgeruimd, voor alles zo zijn tijd blijkbaar. Nu heb ik ooit een collega gehad in een ver verleden (in de verpleging) die er altijd maar moeite mee had om de boom weg te doen. Tot dat de boom geen naalden meer had bleef ie “groen” en daarna kreeg ie een kleurtje uit de spuitbus om tot aan de nieuwe boom met kerst te blijven staan. Een heel leuk en artistiek mens, de smaakmakers van het leven, want nu na 30 jaar weet ik me dat dus nog heel goed te herinneren…

Mensen een hele fijne week gewenst, kom gerust even langs, of blijf even uit de buurt om niet “aangestoken” te raken…weet zo 123 niet meer hoe het met de incubatietijd zit, google het anders maar op. He graag oant sjen.img_1187

Week 52:

De laatste week van het jaar 2016 alweer, een zeer enerverend jaar w.b het wereld gebeuren, heel veel akelige en verdrietige zaken hebben dit jaar gevuld. Zaken waar we onze ogen niet voor mogen sluiten maar eigenlijk qua gruwelijkheden bijna wel voor moeten sluiten ware het niet dat het ECHT is, echt de realiteit wat daar in Aleppo gebeurt,  te erg voor woorden. Waanzin…

Bidden en hopen op een beter 2017, een nieuw jaar waarin we dromen mogen proberen waar te maken, doelen mogen stellen om naar te streven. Al hoe groot de waanzin in de wereld mag zijn, het is nooit te veel of te weinig wat we kunnen doen.

Laten we onze ogen open houden voor goede dingen, kleine soms “nietszeggende” maar voor een ander juist wel veelbetekenis hebbende dingen, laten we ze blijven zeggen en doen. Denk om een ander, groet naar een ander, wees vriendelijk naar een ieder, dat kleurt de dag altijd mooier.  Een fijn en warm nieuwjaar gewenst en een ijskoude tocht der tochten….img_1204

Week 51:

Wat een gezellige drukte. De laatste weken zo voor de kerst zijn ook dit jaar weer erg aangenaam met heel tevreden en gezellige klanten. Fijne gesprekken ook onderling, klanten die elkaar advies geven op een ongedwongen prettige manier. Uitwisselen van tips of het vertellen van leuke anekdotes. mannen met een cabaresk achtige humor, kortom zeer afwisselende dagen.

De boom staat, alhoewel nog kaal en zonder lichtjes, dat moet zo nog wat tussen de drukke bedrijvigheid door….maar ook dat zal vast gaan lukken. Bent u nog iets nodig ( eigenlijk niet hé…) voor de gezelligheid bent u altijd hartelijk welkom. En anders vanaf deze plaats fijne dagen toegewenst.IMG_8676

Week 50:

DE week voor afgaande aan de kerstweek, de week dat je al wel nadenkt over de kerstperikelen, maar ze nog niet perse hoeft uit te voeren. De kerstboom staat wellicht al wel te stralen evenals de andere kerst gerelateerde dingen. De kerstkaarten moeten nog aangeschaft…? of zelf maken…om mooi voor de kerst bij de geadresseerden in de bus te vallen. Een mooie gedachte of versiering maakt het tot een persoonlijk iets. Iets tastbaars, alleen via de mail of app vind ik persoonlijk te kort door de bocht, tenzij het ook “onpersoonlijker contacten zijn”. Bedrijven doen het nl steeds meer met daarbij de toevoeging dat het uitgespaarde geld naar een goed doel gaat. Als dit zo is vind ik dat een heel mooi gebaar., dus laten we dat vooralsnog maar geloven. Ons goede doel OHANA gaat nog even door tot het seizoen is afgesloten en dat zal zo rond eind februari zijn. We hopen op een mooi bedrag dat we mogen overhandigen. ( het gaat helaas niet zo snel meer als jaren geleden….alle gehandwerkte items vlogen toen bijna letterlijk weg….het deelbedrag wat naar het goede doel ging was daardoor ook heel erg leuk. Maar goed alle beetjes helpen en we hebben inmiddels al wel honderden euro’s binnen!! Mooi toch en dat potje groeit nog mooi door. Wilt u ook doneren, dat kan uiteraard ook zonder iets te kopen, kijk maar eens op de fb pagina van ohana sisters.

Maar eerst wensen we u een fijne voorbereidingstijd toe tot aan de kerst. En wij…. wij hebben ook SALE…img_1193

Week 49:

De beste man is nog in het land, maar heeft waarschijnlijk de meeste families al bezocht het afgelopen weekend. Bij ons is ie in ieder geval al wel geweest, een heel fijn familie festijn, met gedichten, lekkers, gezelligheid en uiteraard cadeautjes. Niet in de orde van groot  groter grootst, maar in de vorm van een aardigheidje met een kwinkslag en een grapje hier en daar. Waarvan de gedichten eigenlijk nog het allermooist zijn….

Mooi is voor velen ook de naderende kerst met de boom als middelpunt. Deze week zal deze in opgetuigde variant wel weer heel veel worden opgezet. December is immers begonnen en Sinterklaas bijna weg…. Bij ons in het centrum gaan we deze week ook aan het versieren en optuigen….. en bij ons in de winkel>>>>> DECEMBER SALE.

Maar hebt u liever géén sale maar nieuw, ook dat is weer geleverd in prachtige blauw tinten!! Kom maar gezellig langs.  Enne we hopen deze week nog weer wat libelle kettingen ( en andere) binnen te krijgen, maar wees er snel bij, want deze mooi gestyleerde ketting annex broche/speld was steeds in no time uitverkocht!!img_1132

week 48:

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje enz enz. Wie nog in de kleine kinderen zit zal vast genieten van deze ( spannende) tijd, de schoen die vol verwachting bij de verwarming?? wordt gezet…ja waar zet je die als je geen ouderwetse kachel meer hebt? De iele ietwat zenuwachtig gezongen liedjes of voor de dapperen uit volle borst, want ja dat kon Sinterklaas horen hé… Nou nog een dikke week en die beste man is weer terug naar Spanje en mag de kerst zijn intrede gaan doen.

Nou wij hebben eerst ook een beetje uitpakken in de winkel, maar dan uitpakken met witte kaartjes aan de kleding. Op heel veel kleding nu een leuke Sinterklaas korting of zo u wilt black friday korting. Niet gelezen in de krant??? De korting gekte uit Amerika na Thanksgiving. Geef het een naam het is het zelfde “riedeltje”, maar ons Hollanders zijn ietwat nuchterder. alhoewel… een koopje is altijd meegenomen toch!!  Fijne week.img_1155

Week 47:

Guur weer, zeer harde windstoten, kortom de herfst laat zich nu zien. Gelukkig zitten we in een prachtig verbouwd overdekt winkelcentrum. En juist in dat winkelcentrum hebben we deze week met alle winkels een hele gezellige FAMILY night in de planning. Dat belooft wederom heel erg gezellig te worden en ik hoor een aantal mensen “denken”…. is me veel te druk…en toch juist door alle verscheidenheid in het centrum is die drukte heel erg goed te hanteren. Een fijn publiek als ik me uitlaat over 2015, echt beregezellig bij ons in de winkel én in het centrum.

Dus print deze avond in uw “geheugen” of op de kalender, want ook alle acties en kortingen zijn heel erg leuk meegenomen….Sint “ideetjes” genoeg, heel graag oant dan!img_1151

Week 46:

Zoals we vorige week berichten over St Maarten,, kunnen we dat nu doen over die andere heilige St Nicolaas. Veel is er over te zeggen en te doen geweest, maar laten wij het maar “gewoon” houden bij het fijne familie feest wat Sinterklaas feitelijk hoort te zijn. Het hoeft niet met een bombarie aan cadeau’s en andere uitspattingen. Een leuk gedicht een kwinkslag hier en daar. wat lekkers en gezelligheid. Dat is wat Sinterklaas wat ons betreft mag zijn. Die kleine cadeautjes, ook daar bieden wij een leuk assortiment. ( deze week zullen we daar wel foto’s van laten zien), of nog beter kom gewoon gezellig langs om met eigen ogen onze nieuwe collectie kleine sieraden te bewonderen. Onze jassen hebben inmiddels ook een ander prijskaartje gekregen en hier en daar vinden ook de “wijzigingen” in de andere collecties plaats. Kortom weer voldoende om een ritje Winkelcentrum te doen en met die centrale as bent u zo bij ons, het scheelt algauw een kwartier hoor ik klanten ( en vertegenwoordigers) vertellen. Graach oant sjen

En wellicht wel het allerleukste van Sinterklaas……. de schoen zetten….img_1102

Week 45:

Wat hebben we een mooi naseizoen, dan bedoel ik uiteraard de natuur, (door het mooie en nog best warme weer is de winterjas nu pas een beetje in beeld.) Prachtige kleuren en heel veel paddenstoelen, het doet je terug denken aan toen je nog een kind was. Paddenstoelen, kastanjes, beukennootjes, eikels enz. zoeken voor de herfsttafel op school, deze stond achter in de klas. De herfst beleving werd letterlijk naar binnen gehaald.

Laten we dat nu ook maar doen, korting op onze jassen! Kom ze maar snel passen. En voor de gezelligheid binnenshuis wordt er al weer naarstig gebreid aan heerlijk warme wintersjaals. Graag oantsjen.

ps niet vergeten wat lekkers in huis te halen, het is St Maarten a.s vrijdag.img_1083

Week 44:

De Sinterklaas lijstjes worden alweer via de mail verspreid, Het duurt feitelijk ook nog maar een kleine 5 weken, we willen er met zijn allen misschien nog niet aan, door het mooie nazomer/herfstweer zijn we een beetje op de “verkeerde” voet gezet w.b de tijd van het jaar. Wellicht dat we deze week nu de wintertijd weer is ingezet “echt” aan het indalen toekomen  en in de herfst/winter modus geraken. We wachten het af, het moet toch lukken na een uur langer slapen ( smiley). Fijne week en graag totziens.

p.s de lizzy en coco items worden weer warm ontvangen.img_1023

Week 43:

Tja echt een najaars achtig gevoel geeft het als je zo naar buiten kijkt, grauwig en het doet fris aan. Vannacht of in de vroege morgen vast hier en daar mistig geweest, kortom echt de intrede van de herfst. Voor mijn gevoel klopt het ook helemaal, na de herfstvakantie veel vallend gebladerte, roodbruine herfstkleuren, het hoort er echt allemaal bij.

Dus tijd voor het anders inruimen van de kapstok én de kast. De dunne zomerjasjes mogen nu echt gewassen of naar de stomerij ( wij hebben een heel goed stomerij depot van Miedema, dus kom uw kleding e.d gerust brengen) Om vervolgens de dikkere jas of zo u wilt de winterjas op te hangen. Maar moet er nog iets anders komen?? Ook daarin voorzien we u graag.

En juist voor het bijzondere én het speciale ook daarin hebben we afgelopen vrijdag weer heel erg mooie dingen ingehangen. Wat te denken van de lange blouses, omkeerjurkjes van Lizzy en Coco en omkeer jasjes, wederom om te smullen… Foto’s volgen nog, maar er staat al wel weer een nieuwe impressie bij 7 items, patronen, tips en weetjes. Juist ja weer wat leesvoer, ook dat hoort er bij in deze tijd. Veel leesplezier en een fijne week.img_1003

Week 42:

Herfstvakantie, “vroeger” als kind kon je er echt naar uitkijken, even vrij van school en vaak nog prima weer. ideaal om een herfst tafel te gaan maken, lekker struinen en banjeren met je laarzen aan in het sompige bos. Paddenstoelen, eikeltjes, kastanjes mooie bladeren en niet te vergeten mos voor op de bodem zoeken en verzamelen.. Had je mazzel en veel eikeltjes en kastanjes dan werden daar hele poppenfamilies van gemaakt. Heerlijk daar waren we best een halve vakantie zoet mee. Nu vullen we deze eerste vakantie week veel met korte vakanties even weg in eigen land…. We merken het aan de klanten in de winkel, logees, gasten of idd vakantiegangers.

Is bovenstaande allemaal niet uw cup off tea,  nou het brei virus waart ook weer rond. Dus wellicht laat u u besmetten…. met twee bolletjes mooi fantasiegaren kunt u al prachtige dingen maken, een kussen hoes, lange of korte sjaal, omslagdoek(je) bloempot mandjes ( op laten stijven) pinterest is een heel mooi inspiratiekanaal. Laat het u welgevallen, of kom gezellig langs bij ons inspiratie opdoen. Aan ons zal het niet liggen, ik ben alweer besmet en zie “overal” weer leuke dingen in. Hé graach oansjen.img_0886

Week 41:

Kwam men afgelopen maandag nog met de teenslippers binnen stappen, dat is nu toch echt verleden tijd. De najaarstemperatuur is ’s ochtends én ’s avonds echt “frisjes”, de warmere jas en een sjaal zijn weer geliefde kledingstukken. Al zal het hier en daar nog weer een samenspel met de zomerjas zijn. ’s Middags kan het nl best wel weer aangenaam zijn als het zonnetje lekker aanwezig is. Maar feit is de herfst doet haar intrede.

Dus ook weer meer binnenshuis aan de slag, lekker weer een nifelwurkje oppakken. raar he dat het dan ineens weer begint te kriebelen, tenminste zo gaat dat bij mij. De bollen breiwol van Katia hebben ineens weer een enorme aantrekkingskracht en de ideeën borrelen weer. Dus ook zin in een  nieuw kussenhoes, met 1 bol wol én een avondje pennen is dat gerealiseerd.

Fijne week en graag totziens.
img_0903

Week 40:

De afgelopen weken stonden in het teken van de Centrale As, afgelopen zaterdag een prachtig geslaagd evenement met de bedrijvenpresentaties op de nieuwe verbindingsweg tussen het Noorden en Nijega. Waar we als winkelcentrum dachten: it sil hjoed wol rustig bliuwe….was het ook bij ons een zeer geslaagde gezellige en drukke dag. De mensen krijgen blijkbaar toch ineens de kriebels, it giet oan. De herfst is aanstaande, dus die outfit, die tussenin jas, het lekker warme vest, de schoenen, laarsjes, die MOETEN er nu echt komen. Ja dat heb je soms, dan is ineens die omslag factor daar. De zomers tenues willen niet echt meer, je vind het niet echt meer met je mindset passen.

Nou niet getreurd, elk seizoen heeft zo haar charmes. Dus dit wordt vast een fijn en behaaglijk najaar. Tijd voor een lekker warme sjaal. Graag oant sjen.img_0928

WEEK 39

Daar kregen we nog een ongekend mooie najaarsweek, met zomerse temperaturen. De sportactiviteiten op de Centrale As konden het niet beter treffen, wat een succes, duizenden fietsers, honderden hardlopers hebben kunnen genieten van een welhaast uniek moment. In een mum was je van Dokkum naar Nijega en dat nog wel op de fiets!

Op de fiets naar ons Winkelcentrum?? Ook dat is heel goed mogelijk als je een beetje in de buurt woont, uiteraard is gratis parkeren voor uw auto ook mogelijk. En wat dat centrum betreft, ook dat is aan de laatste fase van de verbouwing toe. De prachtige verfraaiingen van staal maken het tot een eigentijds centrum wat weer jaren vooruit kan qua looks. En de  winkels binnenin hebben ook allemaal weer nieuwe en verse waar u klaarliggen/hangen.

Van de bakker tot de kleding enz. Heel graag oantsjen ook nu de temperaturen weer wat gaan zakken. En de najaarsmode zo zoetjes aan toch echt in beeld gaat komen.

P.s ook bij de diverse blog onderdelen is er een update, wat te denken van 7 items 7 styles…img_0857

 

Week 38:

Dit weer beeld lijkt iets meer op najaar, lekker aangename temperaturen waar je óók nog actief bij kunt zijn zonder enorm peentjes te zweten. Dat is uiteraard heerlijk als je lekker lui met vakantie bent, maar voor als je “gewoon” stevig aan het werk moet……is het ietsje anders.

Gelukkig hebben we er totaal geen invloed op en moeten we het “nemen” zoals het komt. Welnu de komende week fijn najaars weer, waarin we heel veel activiteiten op een normaal tempo kunnen uitvoeren.

Bent u al even wezen kijken bij al het mooie najaarsgoed?? Mooie ingetogen kleuren en warme breisels, ja het belooft weer een fijne herfst te worden. Graag totziens.fullsizerender-1

Week 37:

Ongekend mooi weer, met recht nazomeren. Buitenleven en genieten, de zomerkleding kan nog lekker aan. Ook gevoelsmatig klopt het nog want de temperatuur ligt nog ruim boven de 20 gr. Zodra deze naar beneden gaat wordt het op dat punt lastiger, je wilt nog best in je zomertenue maar het “weer” wil niet meer mee. Nou dat is nu even NIET aan de orde, het weer is prachtig. Voor ons als retail dan wellicht niet echt, want ja de winkels hangen zo zoetjes aan al goed vol met de nieuwste najaarsmode. Maar persoonlijk wil ik absoluut geen spelbreker zijn, want ook ik vind het mooie nazomer weer uiteraard heerlijk. Vertrouw gewoon op de goede klantenbinding en dan gaat de najaarsmode straks beslist als een speer de winkel uit. Dus geniet nu nog maar volop van dit najaars zonnetje, dan hebben we straks allemaal voldoende vitamines opgedaan voor de lange herfst en winterperiode. Graag oantsjen.IMG_0862

Week 36:

De kop is eraf. De jongere kinderen hebben het school gevoel al weer geproefd en ook het voortgezet onderwijs gaat de komende week los. Evenzo onze feestweek in Damwoude. Er wordt mooi zomer weer verwacht,, dus dat treffen we allemaal. Alle spelletjes en gezellige activiteiten, de optocht enz enz, zijn nog leuker als het zonnig weer is…Verder nog lekker nagenieten van een mooie nazomer, of pre autum, want ja de weermannen en vrouwen zeggen dat met het begin van de maand september ook de herfst is begonnen (-).Maar laten wij het maar mooi op 21 september houden.

Alhoewel…bij ons in de winkel is het al volop komend seizoen, maar met een kleine kwinkslag maakt u daar nog heel goed een nazomerse outfit van. Want eerlijk is eerlijk, het ziet er ondanks de iets ingetoger kleuren heel erg mooi uit. Kom gerust even buurten en rond neuzen. Een accessoire zoals een stola sjaal kan al snel gedragen worden en staat erg vrouwelijk, ook als u naar alle festiviteiten gaat.IMG_0859

Week 35:

Daar zijn we weer…..De scholen gaan maandag weer van start en ook wij zijn dan weer “helemaal” van de partij. En zoals u in ons blog kunt lezen met een winkel vol met najaarsmode. Voor in de winkel nog wat opruiming met een extra korting nl 3 halen 2 betalen. Dus zin in de nieuwe collecties kom dan maar gauw een kijkje nemen. Met een kleine aanpassing kan het ook heel goed met het mooie weer al gedragen worden. Nu zit september er aan te komen dus het zal straks ras anders worden, de avonden korten al. Maar nog wel een beetje na genieten hoor van het nazomer weer, zelfs onder het afdakje kan het  heel gezellig zijn ook al regent het. Enig voordeel is dat de ‘neefkes” út de buurt blijven, die houden niet van nattigheid. Fijne week en oant sjen.IMG_0806

Week 30/31/32/33/34

Ja de vakantie tijd is aangebroken, dus  ook voor dit onderdeel even reces.

De winkel is WEL open, maar de tijden zijn enigszins aangepast. VANAF de bouwvakantie geldt maandag gesloten evenals de vrijdagAVOND.  Dinsdag t/m zaterdag open van 10 tot 12 uur én 13.00 u tot 17.00u  M.a.w even een uurtje pauze voor de medewerksters.

Wij wensen u allemaal een hele fijne vakantie toe, een rust vakantie, fietsen, wandelen lekker eten of…..en  in de winkel is er iedere week nog wel iets NIEUWS te bespeuren, we proberen de gaten nog met leuke nieuwe artikelen op te vullen, maar ook deze nieuwe oogst “vliegt” de deur uit. Dus als u nog iets zoekt er snel bij zijn duss.

Nogmaals fijne vakantie en graag totziens.IMG_6972

Week 29:

Vakantie, het is zover, het duurde wellicht wat langer, maar nu mogen de meeste Nederlanders de vakantie koffers pakken om naar de camping af te reizen.

Tijden van onrust maken het misschien zorgelijker en helemaal nu ook de vakantie plaatsten door zoveel geweld en verdriet zijn geraakt. De wereld lijkt bizar en onwerkelijk te worden, hoe kan iemand zoiets aanrichten…antwoorden op dergelijke vragen zijn er niet zomaar te vinden. Het enige wat misschien blijft tellen is dat je niet meegaat in de haat, maar blijft geloven in een betere wereld met liefde, respect en verdraagzaamheid voor elkaar.

Mensen veel warmte van elkaar én de zon gewenst. dat laatste hoort toch een beetje bij het vakantie gevoel. Het komt eraan de komende week!IMG_0007

Week 28:

Het valt niet mee om de concentratie nog een beetje goed vast te houden op de scholen. Het lesmateriaal is “afgewerkt” maar de vakantie is nog even weg. Gelukkig aldus een docent is het nog niet heel warm weer. Want dan worden de nachten vanwege de warmte moeizamer én is men al helemaal loom en niet meer vooruit te branden. Zo zie je maar het heeft zo moeten zijn. Straks als de vakantie aanbreekt, breekt het mooie en stabiele weer ook aan. Voor ons als retail….ja dat zullen wisselende berichten zijn, de één doet het leuk de ander doet het minder leuk. Maar dat is van alle tijden en niet nieuw. Wel weet ik voor mezelf dat “bij jezelf” blijven erg belangrijk is, klanten hebben een bepaald verwachtings patroon van je, uiteraard mag je daarin weleens wat triggeren, want ja tijden veranderen en niets blijft bij het oude, meegaan met de tijd is een must. Maar authenticiteit blijft de belangrijkste factor, evenals beleving, voeg daarbij nog eens de gun factor en je hebt het plaatje in beeld. Verkopen is een prachtig iets maar oprecht zijn vind ik persoonlijk het belangrijkste item in het leven. Daar bouw je mee op!!  ( nu wil dat niet zeggen dat je álles maar klakkeloos mag en kunt zeggen, het is de toon waarop. Als iemand ergens plezier in heeft, hoef je daar geen afbreuk aan te doen door zouteloos je mening te ventileren, gun een ander zijn/haar plezier)

Onze in de steigers actie is nu gebeurt, de verbouwing nog niet… het gaat gestaag maar de klus komt heus klaar. Is het niet nu dan wel later (-) dus hier en daar even verder op parkeren of je fiets stallen, het is nog even zo…mensen een fijne week, die vakantie komt eraan. Kom anders nog maar gezellig even langs om te buurten.IMG_0739

Week 27:

We zijn inmiddels over de helft van het jaar 2016.Helaas zijn de regenbuien nog niet uit beeld maar we “pakken” onze momenten om buiten te zijn en genieten dan toch van het zonnetje.. Nu is dat w.b onze aanbieding niet een verkeerd iets. , die regen… immers iedere dag dat het regent gelden de dag én de daaropvolgende dag als aanbiedingsdagen. Onze dichte schoenmode ( met dichte snuit) voor half geld ( enkele uitzonderingen niet op de witte en grijze gympen). Dus ja dan is een buitje zo nu en dan niet heel erg.

Maar ja voor onze verbouwing is regen nu niet direct wenselijk, een dak isoleren gaat namelijk net iets beter met droog en stabiel weer. het is maar goed dat we het niet in de hand hebben. Wat we wel in de hand hebben is brei en haakgaren en laten we dat ook vanaf nu in de aanbieding doen. We hebben plannen voor 2017 en daar zijn nu eenmaal ietsje minder bolletjes garen bij gewenst. Vandaar dat we nu voor het eerst OOK het BREI en HAAK garen in de opruiming doen. 1 bol  =10 % , 2 bol = 20%  3 bol = 30%   4 bol = 40%  en 5 bollen en meer 50% korting! Dat is mooi meegenomen. Dus sla nu je slag en maak een voorraadje. We gaan NIET stoppen maar wel minderen.IMG_8954

week 26:

Bijna op de helft van het jaar, de eerste week van de zomer, met uitspattingen van de winter. Want ja hagelstenen als mini tennisballen, kun je nu niet direct een zomers fenomeen noemen. gelukkig is het bij ons in het hoge noorden enorm mee gevallen met deze extreme weers uitspattingen. En helemaal bij ons in de wouden… alle rare buien bogen wat om ons heen. Ook wij hebben een portie nattigheid gekregen, maar we mogen absoluut niet klagen, het viel allemaal best mee bij ons.

Dorpsfeesten hebben uiteraard liever de zon, maar ja het gaat zoals het gaat. En de feestvreugde zal er niet minder om zijn geweest. Nu eerst op naar de vakantie periode, het duurt nog een paar weken, maar dat gaat straks rap. De vakantie koffers nog vullen met een zomers rokje, jurkje, shirt of gewoon voor thuis een lekkere capri of toch een lange broek, het is nu mogelijk voor een fractie van de oorspronkelijke prijs. Uiteraard zolang de maat nog op voorraad is en het kort gelukkig voor ons al mooi in. De schappen worden al leger, wat ik altijd een erg fijn ding vind, heerlijk om dat te mogen constateren, dan is de inkoop weer goed geweest. Graag totziens en een fijne week gewenst. IMG_0674

Week 25:

Loop ik zomaar een week achter, in feite niet,  maar w.b de telling wel, lekker cryptisch zijn we weer…. Klakkeloos overnemen van de week ervoor zorgt dat ik dus in een andere telling ben beland met de weken. We zitten toch echt al in week 25 en hebben er echt niet eentje overgeslagen.

Week 25 bijna op de helft van het jaar, deze week start de echte zomer wb de kalender telling, althans zo hebben we dat ooit geleerd op school. 21 juni start van de zomer. Heerlijk, gras wat gemaaid en gedroogd wordt heerlijke natuur geuren als je de weilanden langs loopt of fietst. De natuur in volle bloei en groei en wij als winkel in volle kleurenpracht voor al die mooiweer dagen die echt wel komen hoor en nu met afgeprijsde prijzen. Op enkele dingen na . Deze week nog weer NIEUWE OOGST OMKEER jurkjes verwacht dus houdt facebook én de winkel maar in de gaten. Want dat is een best seller gebleken, zo maar op en op = op. he mensen een fijne week en graag totziens.IMG_0565

Week 23:

Een week vol uitersten w.b het weer, het was dan wel aangenaam qua temperatuur, maar de hoeveelheid nattigheid was nu niet bepaald van de lucht. Hier in het hoge Noorden zijn we er zeer genadig af gekomen. geen natte voeten of nog erger…. nee de avond4daags kon uitgelopen worden.

Bij ons ook een fijne start van de midseason sale, ja bijna een nieuw woord, want ja het bestond natuurlijk al lang maar werd als zodanig nog niet echt in de retail gebruikt. En nu duikt het ineens zomaar op. Want ja echt opruiming is het pas later in het seizoen, als de zomer ons echt gaat verlaten. Nu dus eerst MIDSEASON (midden in het seizoen)  sale. Genieten van KOOPJES én het mooie weer, het wordt zomer mensen heerlijk.IMG_0773

Week 22:

De maand mei is bijna al weer voorbij, stiekem glijden we de maand juni in. De avond4daags staat deze week gepland, lekker sportief bezig zijn. In de buurplaatsen hebben ze de afgelopen week al gelopen, wil je dus 2 keer dan is dat mogelijk. En voor de echte sportievelingen onder ons, de 4 jaarlijkse Slachte een wandeltocht van 42 km. met een afwisselend decor van kunst en muziek onderweg. Dus op dat gebied valt er voldoende te beleven.

Bij ons in het winkelcentrum vordert de verbouwing ook gestaag, al is dit voor u als toeschouwer niet direct waarneembaar, de werklieden zitten immers op het dak. Maar er wordt gestaag doorgewerkt aan een eigentijds en vernieuwd centrum En uiteraard iedere week kans op prijzen als u hebt meegedaan met onze stempelacties. Deze zijn nog steeds aan de orde, zolang de verbouwing gaande is. Bij ons in de winkel starten we met de eerste aanbiedingen. Op heel veel kleding en schoenmode nu 25% korting . Mooi meegenomen toch dus kom maar gezellig langs, voor advies of een praatje bent u uiteraard ook van harte welkom.

poools 1

Week 21:

“In mooi groeisum buike’ Fries voor een mooi groeizaam buitje ( regen). dit zegje om alle mopperaars maar even de mond te snoeren. De boeren willen graag wat nattigheid voor hun net gezaaide gras, mais enz. velden. Want laten we wel wezen het is ondanks het gebrek aan warmte toch nog erg droog. Dus een buitje nattigheid klaart de lucht op, alle viezigheid kan worden schoon geregend….en het groen gedijt er enorm op. Als je dan de natuur ingaat zie je de gewassen de grond uit schieten, evenzo de bomen groener worden. Een schitterende tijd, persoonlijk vind ik het de mooiste tijd, ben dan weer helemaal in mijn element, de bloembakken vullen en genieten van al het moois wat moeder aarde ons biedt. Fijne week allemaal geniet van de mooie dingen om je heen.IMG_0748

Week 20;

Mijn trouwe lezers blog volgers zullen wel denken…het is idd inmiddels alweer dinsdag. Maar naarmate de jaren verstrijken ( lees ouder worden) gaat de tijd zo snel én zijn de dagen doorgaans zo gevuld, dat ik af en toe “de tiid bjuster reitsje”. Maar hoe dan ook we proberen trouw het blog schrijven aan te houden.

De pinksterdagen een beetje fris maar toch nog best redelijk hier in het hoge Noorden. üt de wyn was het best goed toeven. En ja we zijn nog maar mei, voorjaar. De zomer mag uitpakken met warme en hoge temperaturen zoals het een zomer betaamd. Wij gaan er zo zoetjes aan een midseason sale ingooien. Een opruiming van de allereerste items, dus de lange mouw en de echt lange broeken van 31 en 32 inch long. Uiteraard staan ook de zomerjassen in de sale, want die mogen nu echt wel aan dus weg.

Op alle blanco witte kaartjes 25 % korting. Kom maar gauw kijken, de mouwen opstropen of afknippen geeft een 3/4 effect of nog korter, evenzo de lange broek oprollen of zomen en je hebt een capri broek met korting!IMG_0612

Week 19:

Wat een prachtig weer, het is genieten. Simpelweg alleen al buiten een bakje koffie met de krant erbij. Eindelijk zonder jas aan buiten zijn een beetje omploeteren in de tuin, de bloembakken zo zoetjes aan van een voorjaarsbloemetje voorzien. Ja de tuincentra hadden het maar druk mee gelukkig. Ook wij hebben veel mooie zomeritems de kassa zien passeren. Ineens kon en mocht het….de armen bloot en de benen idem dito. Het jurkje in al haar glorie kon aan. Maar ook de eerste bermuda’s vonden aftrek, nu zijn ze er nog; Want ja we wonen in Holland en niet in Spanje of verder weg. Dus er wordt ingekocht op basis van wat de Nederlandse markt wenst..en dat is nog altijd (door)draagbare zomermode. Voor meerdere weertypes te gebruiken, praktisch maar we willen uiteraard ook mooi én vrouwelijk.

Nou we hebben weer nieuwe omkeer jurkjes binnen, andere printjes en dessins uiteraard. We willen wel graag variëteit bieden. En genieten van het mooie weer, want ja in Nederland moeten we het er van nemen.Niet altijd uitstellen. Volgende week Pinksteren en dan is het voorlopig gebeurt met de knyntsjedagen…Fijne week.IMG_0673

Week 18:

Nog 8 weken te gaan en dan zitten we al weer op de helft van het jaar, daar wil je toch niet aan denken. Je zou het dan bijna als een voordeel kunnen zien dat de zomervakanties laat zijn dit jaar.. Iets moois in het verschiet….

Evenzo het ( commerciële ??) Moederdag gebeuren. Alhoewel, commercieel…. als je je moeder waardeert vind je het alleen maar leuk om haar eens in het zonnetje te zetten toch!! Het gaat ook meer om het kleine gebaar dan om grootse cadeaus. Dus die mopperkonten die zich negatief over Moederdag uitlaten, a la gewoon niet op reageren, mopperkonten zijn er altijd en ze zullen ook altijd iets weten te “vinden” om op te ageren/reageren. Zo oud als de wereld laten we maar zeggen. En die moeder van je, die heb je voor zolang ze er nog is, want er zijn er al voldoende mensen, kinderen die haar hebben moeten ontberen of geen moeder meer hebben. Dus geniet van die kleine festiviteiten op een gepaste wijze. Wij hebben het er gelukkig nog druk mee, want aan weerskanten zijn ze nog in leven en we hopen er nog lang genoeg naar gezondheid het toestaat van te mogen genieten. Fijne week en zondag gewenst.

Een moeder met kroost….IMG_9441

Week 17:

Het zegje april doet wat ie wil, is dit jaar wel heel erg actueel. Alle weertypen “vliegen” ons om de oren. De afgelopen dagen zelfs dikke hagelstenen en ook natte sneeuw is gesignaleerd. Dus die tuin en de bloembakken vullen is een tricky iets, beter nog even wachten tot na ijsheiligen.

Daarom nu nog de uitgelezen mogelijkheid om wat achter het glas, waar het zonnetje heerlijk aanvoelt een zomeritem te haken/breien, een plaid voor op het terras als het ’s avonds wat frisser wordt. Of een fris gekleurde zomer sjaal, lekker ontspannen bezig zijn. En laten we momenteel ook nog heel wat garens in de aanbieding hebben, let wel bij ietsje grotere afname. Dus koopt u meer dan 4 bollen dan krijgt u 20% lente voordeel. Kom maar gauw een keuze maken. ( let wel het garen kan niet meer geruild of retour,) we willen onze hoeveelheid handwerkitems zoetjes aan wat reduceren, vandaar!!IMG_0494

Week 16:

Deze week zit er weer een raad en win actie aan te komen op fb. Uiteraard mag u ook meedoen zonder fb, maar ja dan is een mailtje of briefje naar de winkel wel handig. Houdt het maar in de gaten. Via dit blog hebt u altijd toegang tot ons fb.

Verder is de verbouwing van ons winkelcentrum ook “los”. De grote kraan staat vandaag de hele ochtend bij het W.C opgesteld. Juist ja de winkelcentrum in de steigers periode is begonnen. Het uiteindelijk resultaat zal de moeite waard zijn. Ondertussen gaat de tijd gestaag door. De winterjassen willen nog niet “echt vervangen” worden vanwege de temperaturen buiten. Maar is het zonnetje erbij, dan genieten we wel volop. Het zal vast gaan komen, het is maar goed dat we daar geen hand in kunnen hebben.

Mensen eerst een hele fijne week gewenst, wij hebben in week 15 weer prachtige nieuwe spullen binnen gekregen. En zo gaat dat maar door. De handel en wandel van de retail.

Week 15:

Via facebook hebben we een leuke actie opgezet, een groot succes. Heel veel reacties om een poging te wagen met de RAAD en WIN actie één van de waardebonnen in de wacht te slepen. En het is al geraden, de juiste letter én cijfercombi. De letter is ook goed geraden, doch het juiste cijfer los van de combi, nog niet. Dus er zullen als dit zo blijft morgen 2 prijzen uitgaan. Een actie die absoluut voor herhaling vatbaar is. Wellicht in een iets ander jasje, maar toch. De Hollander is en blijft een spelletjes mens.

Nou als winkelcentrum zit er eerdaags ook een actie aan te komen. We gaan verbouwen en ja dat zal hier en daar toch voor enige overlast gaan zorgen. Vandaar een leuke actie, maar daarover later meer.

Graag totziens.

p.s een nieuwe update bij patronen, een andere spiegel en 7 items 7 styles.IMG_0625

Week 14:

De afgelopen week mochten we voorzichtig het naderende voorjaar ervaren. De zon maakte al ietsje meer vlieguren en op een beschut plekje kon je al een beetje kleur opdoen. De bleke winter teint gaat plaats maken voor een “gezonde”(–) blos/kleur. Zo ook het gevoel dat de winterjas nu echt een beetje teveel van het goede/warme wordt. Blote teenschoenen is dan nog wat te voorbarig, maar we hebben ze al wel hoor. Kom gerust even passen en het voorjaarsgevoel ervaren. Graag oantsjen.IMG_0591

Week 13: pasen 1De Paasbrunch weer achter de kiezen, de Passion van afgelopen donderdag nog in gedachten en de heftige gebeurtenissen van de dagen ervoor. Dan mogen en kunnen we wel stellen dat het heftig was en ons soms bang en moedeloos zou kunnen maken. Maar om met de Vlaamse schrijfster Griet op de Beeck deze iedere week te vullen:

laten we durven “laten we graag zien omdat we dat kunnen, en leven – voluit en gretig- omdat wij dat mogen en daarom dubbel zo goed moeten doen. Laten we beter leren weten, niet meer morsen met de dagen , die al die anderen, daar, zomaar, opeens zijn kwijt geraakt.

Laten we geen engelen zijn, maar als het kan toch ook geen duivels.

l;aten we mensen zijn. En helemaal onszelf worden. Niet dat we denken dat anderen wilden dat we waren. laten we moed houden, durven wankelen en durven redden wat er te redden valt. Onszelf bijvoorbeeld en mekaar.

Laten we stoppen met hopen en doen wat moet gebeuren om het te doen gebeuren en mild zijn voor wie dat nog niet kan. Laten we ze open laten; onze deuren, onze armen, onze geesten.

Laten we pantsers afleggen, en het andere tegemoet treden, telkens weer. Laten we slapende honden keihard wakker maken. Blijven geloven in dromen die ook uitkomen. Veel verwachten, genoeg spijt hebben. In 7 sloten tegelijk lopen. alle dingen aankijken óók wat ons verontrust.

En laten we minachting koesteren voor de hopeloosheid, weten wat we waard zijn, onszelf gunnen wat we verdienen. want dat is vaak meer, dan we geneigd zijn te denken.

En laten we begrijpen wat de liefde is, onthouden dat dat ALLES is , of toch bijna… Laten we DURVEN, JA.

 

Week 12:

Pasen in aantocht, het komend weekend is het al zover. Zoals al eerder vermeld vroeg dit jaar. En morgen is het alweer 21 maart, het begin van de lente. Reden genoeg om deze week extra feestelijk in te zetten. Als u abonnee bent van de krant zult u daarin al een aantal weken een opmerkelijk advertentie hebben gezien. Een foto van een model met het hoofd/gezicht vol bloemen. De aandachtstrekker voor de DAG VAN DE MODE, a.s zaterdag.

Ook wij doen mee, maar om nu alle aandacht op één dag te concentreren is wat karig. Dus wij verspreiden dat over meerdere dagen. Wat houdt dat concreet in; welnu in de krant hebben we als actie aangegeven, grabbel zelf de hoogte van uw korting bij aankoop van kleding en/of schoenen. Maar nog belangrijker, niet alleen op de dag(en) van de mode staan wij voor u klaar, NEEN alle dagen staan wij graag voor u klaar om u van het juiste advies te voorzien. En alleen even rond neuzen is ook helemaal geen bezwaar, ondertussen even lekker snoepend van wat lekkers. IMG_9135 (2)

Week 11:

Na onze plaatsing van een foto serie van de Lien&Giel jurkjes op dit blog was het een ware “run” in de winkel. Even in het echie zien en passen uiteraard. Wat resulteerde in een leuke start van de L&G jurkjes. De kop is er met recht af, dus helaas er zijn alweer manco’s in de maten. En ja met Pasen ( vroeg dit jaar) in aantocht is het toch ook vaak dat we iets nieuws willen aanschaffen. Al decennia lang; in het Paasnieuw. Kom gerust langs al is het alleen voor een praatje of om inspiratie op te doen. En echt waar we vinden het geen enkel probleem als u met “iets komt” waar iets nieuws bij gezocht moet worden. Dat is duurzaam en kunnen we van harte onderschrijven.. Nog een koopje van de winter outfit scoren…wees er dan snel bij, de laatste restanten voor € 10,- op het koopjesrek op het plein.IMG_0535

Week 10:

Het zit er weer op, de voorjaar vakantie is weer voorbij. De vakantiegangers zijn weer huiswaarts gekeerd en moeten weer “indalen” na een fijne (ski) vakantie in het dagelijkse leven. De alle daagse beslommeringen dienen zich weer aan. Maar dat is het “goede” van zo’n off work periode, je piekt niet alle dagen er zijn ook “hele gewone dagen” bij. Want daardoor blijft het allemaal leuk, terugkijken op en uitzien naar.

Voor velen is het nu uitzien naar een mooie lente en zomer periode. Waarin het tuinieren, fietsen, wandelen, terrasje pakken in het zonnetje meer aan de orde van de dag gaat komen. Wellicht een vakantie plannen, allemaal zomerse activiteiten. En ja daar hoort uiteraard een zonnige outfit bij, praktisch of sportief of juist vrouwelijk, we hebben keus genoeg. En ook de komende week wordt deze keuze weer aangevuld met nieuwe leveringen. Dus houd het maar in de gaten en sla tijdig uw slag, want ja de maatseries zijn snel géén series meer, door de (verkochte) hiaten. Fijne week.

P.s er heeft weer een update plaats gevonden bij 7 items en houd ook de andere blog onderdelen maar in de gaten!

Week 9:

Het staartje van de maand februari en dit jaar met een dag langer op de kalender. En dan zitten we al weer in de voorjaars maand MAART. Maar zoals het zegje maart roert zijn staart, is het idd afwachten hoe het weer zich gaat ontwikkelen. Het is momenteel nog steeds lekker fris om ‘e snút, wat ik persoonlijk nog wel heel erg prettig vind. Ook al zou je denken van niet, immers als ondernemer met een winkel vol voorjaarsmode zou je toch juist ander weer wensen zou je denken… maar de mensen die me kennen weten dat ik ” ouderwets” de seizoenen van het “weer” zoals de kalender deze aangeeft ambieer. Dus graag koud in de winter en lekker aangenaam in het voorjaar en zomer. En het komt toch zoals het komt…

Leek het bv de afgelopen week een rustig weekje te worden qua “winkel bezoek”, dan kan één dag dat beeld direct weer wijzigen. Lekker druk dus de afgelopen zaterdag. M.a.w en met recht het komt zoals het komt. Mensen geniet dus van de voorjaars vakantie. Wellicht pannenkoeken op het menu?? Hoort er zo’n beetje bij in dit soort vakanties en uiteraard gezellig even sneupen en winkelen. Kom gerust even langs!IMG_0384

Week 8:

Heb het wel eens vaker aangegeven bij dit onderdeel, de tijd gaat veel te snel. En ja TIJD kopen…is er niet bij. Een etmaal telt hoe je het ook wend of keert 24 uren. Ik zal het er mee moeten doen, maar de dingen die ik dus had willen “ondernemen” schieten er op deze manier wel eens bij in.

Afgelopen week weer zo ongelooflijk veel spullen binnen gekregen, dat het uitpakken, verkopen, opruimen enz was wat de klok sloeg. Niets mis mee, maar het foto’s maken en plaatsen is er dus bij ingeschoten. En dan krijgen we ook hele vriendelijke verzoeken om weer eens een modeshow te organiseren…ik begrijp dat best, want ja een modeshow kijken/bekijken kan heel erg inspirerend en leuk én gezellig zijn. Maar u voelt em vast al..vraagt ook tijd, tijd om ja om wat niet..En daar zit de kneep, die beruchte tijd. Op een gegeven moment kom je als ondernemer op een punt dat je de beleving voor de klant op een kleinere schaal zoekt. Want wij hebben (gelukkig !!) (veel) klanten die het juist in het kleinschalige zoeken, niet de grote groepen, grote ruimtes, grote drukte ambiëren, maar idd it “smûke”, authentieke en gemoedelijke van de kleinere winkel heel erg aangenaam vinden. En dat waarderen wij heel erg. Let wel dagelijks komen er mensen/klanten binnen om even te “kijken” ze lopen zo even binnen, want ja we zitten immers  in een goed voorzien winkelcentrum. En dat zo even binnen lopen resulteert in wel 80% tot een geslaagde aankoop. Dus die grote modeshow, met heel veel respect voor de collega’s die deze wel organiseren, daar zie ik voorlopig nog geen tijd voor in de agenda. De persoonlijke modeshow, mag u persoonlijk alle dagen wel bij ons lopen hoor ( smiley), want alles begint bij het (door) passen én kijken. Fijne week ondanks de regen, maar bij ons is het altijd droog én zonnig!!

Ps een nieuwe update bij 7 items, want ook naar dit onderdeel blijft er onverminderd vraag.IMG_0440

Week 7:

Ja hoor de prachtige collectie van Elsewhere is binnen! Met uiteraard weer een aantal eye catchers en grapjes. Want juist dit merk heeft een zeer uitgesproken en tijdloze signatuur. Met aparte en grappige details of juist in al haar eenvoud, tijdloos mooi. Zal proberen deze week een aantal foto’s te plaatsen. Want dat moet absoluut gebeuren want we hebben ook heel veel schoenmode binnen, dozen en dozen vol en ja een schoendoos kun je niet even ergens eenvoudig kwijt….de afmeting is de afmeting, oprollen of vouwen is er niet bij. Dus ja daar heb ik graag al snel in verkocht…lees ruimte ( smile).

Evenzo zal ik trachten tijd te vinden voor een nieuwe update bij 7 items enz. Heb al wel ideeën in mijn hoofd, nu dus nog zien te vertalen naar de lens.

Bij de diverse blog onderdelen is er weer een update geweest, zo oa bij patronen. Dus ben je liefhebber van handwerken kijk dan maar even bij dat deel van dit blog. rest ons nog jullie een aangename week toe te wensen.IMG_0408

Week 6:

Ja daar zijn we dan toch nog…kon vanmorgen met geen mogelijkheid in mijn account komen. Rare gewaarwording als je het altijd “bijna op de automatische piloot” doet en dan ineens is je wachtwoord ongeldig. Ondanks resetten van dat ww kon ik niet “binnen” komen. Maar dat probleem ( een virus op mijn “pagina” (–) ) was de boosdoener en is “aangepakt”!

Nou en van aanpakken willen we wel weten, de laatste weken gaan in van de opruiming. Iedere week kort het lekker in, nog een paar weekjes van de echte koopjes om daarna langzaam aan de winkel volledig in voorjaars kleuren te gaan hullen. Nu wil je daar nog niet aan als je naar buiten kijkt, wat een druilerig weer én een harde wind. Jammer van al die praalwagens in het zuiden, ze hebben er zo’n werk van gehad. Dat kunnen wij niet zeggen van het omtoveren van de winkel, dat gaat ons erg gemakkelijk af. Gevoelsmatig richt en kleur je de winkel weer in met kleding. En als het klopt geeft dat zo’n voldaan gevoel. En ook deze week zullen er wel weer nieuwe verrassingen worden bezorgd. Kom gerust eens effe buurten. IMG_0406

Week 5:

Zoetjes aan verandert de winkel van kleurstelling, het wordt lichter en oogt optisch ruimer. Ja wat kleur al niet kan doen, zowel met je gevoel, je gemoedstoestand als met een ruimte. En voorzichtig aan wordt ook de opmaak van ons blog naar het nieuwe seizoen gestyled. Nieuwe foto’s maken, kijken of het wat is en opnieuw “proberen”. Eind februari zal het “al met al” zijn geworden wat we voor ogen hadden. Een frisse uitstraling voor vast weer een mooi jaar. Daar doen we graag ons best voor.

Deze week verwachten we alvast een plukje kleding van Poools binnen. Zo gaat het gestaag richting voorjaar, met als verrassende nieuwe binnenkomer de kleur groen. Groen kost poen??? althans dat is het zegje in de retail…, nou bij ons toch echt niet! De kleur is momenteel de topper in de verkoop, zowel de blousjes als de vestjes!!  ’t Is dat u het even weet!! Maar handwerken kan ook altijd, hier een frisse mix van groentonen.IMG_0387

week 4:

Dat was me weer een week, de afgelopen week, wat een spullen zijn er binnen gekomen. We bleven aan het uitpakken en zijn er nog niet klaar mee. Gelukkig zijn de reacties weer erg goed, mooie zachte kleuren vullen zoetjes aan de winkel. met voorin nog een hoek(je) opruiming. En dat wil ook nog wel weg, nu is dat uiteraard ook nog prachtig spul alleen de maten hé. Vaak het laatste exemplaar en dan moet je net geluk hebben, dat het jouw maat is.

Maar we staan weer voor een frisse nieuwe week, de laatste week van de maand januari. Het blijft een cliché maar de tijd gaat (soms) veel te snel, helaas is daar ook nog geen middeltje voor te koop…dus we zullen het er mee moeten doen. Daarom deze week proberen in het NU te leven…? Duurzaam en toekomst proof. Fijne week gewenst en graag oant sjen.

Week 3:

Heerlijk, het oogt winters, het gevoel van een jaargetijde ervaren! Fris om de neus, handschoenen aan, winterboots desgewenst en eventueel nog spikes vanwege glibber partijen. Gelukkig even winter…want om nu direct al het voorjaar in te glijden….voor de retail zal dit vast gewenst zijn. Maar ik heb het al vaker gezegd, ik ben dan misschien wel een beetje ouderwets. Ik houd wel van de afbakening van seizoenen en houdt dat concreet in dat er dan minder omzet is, so be it. Thats life en ook de pieken en dalen van de handel. Nu mogen we absoluut niet klagen in een winkelcentrum is er immers altijd reuring. En er gaat geen dag voorbij dat er klanten zijn die niet vooropgezet langs komen om iets te kopen, maat toch geslaagd weer vertrekken. Ondanks de weergoden! Dus we nemen het voor lief wat het weer voor ons in petto heeft.

En wb de winkel, aangenaam verrast dat er al zoveel nieuwe spullen ingehangen kunnen worden. Ja u maakt de ruimte, koopt immers de hangertjes leeg. En al veel complimenten over de nieuwe collecties. Graag totziens.    En wilt u even gezellig aan het handwerken, we hebben prachtige garens om direct het mooiste resultaat mee te krijgen.IMG_0267

Week 2:

De kop is er af, de nieuwjaars wensen horen niet meer uitgesproken, nu bleek dat zelfs op 2 januari al een “bijna vergeten iets”. Het oh ja dat is ook zo werd bij ons in de winkel veelvuldig gezegd. Heel snel al weer in het ritme van het nieuwe jaar dus.

Voor deze week weten we niet exact wat de weergoden voor ons in petto hebben, de berichten staan wel op winters. Dus wees voorzichtig bij neerslag. In ons winkelcentrum daarentegen is het altijd droog en redlijk aangenaam wb temperaturen, nu kunnen we het wel merken dat u als klant koude lucht van buiten mee naar binnen neemt. Dan moet de thermostaat soms wel even hoger gezet. Maar winkelen bij een temperatuur van 18gr is een fijne temp. Want als u al het moois bij ons al binnen gekomen ziet hangen, stijgt uw temperatuur vanzelf. U leest het we gaan weer warm van start. Graag totziens.

Week 1 in 2016

Ja daar gaan we dan en wat een mooi begin. Er ligt sneeuw dus de temperatuur ligt zo rond het vriespunt. Anders konden we het volgende plaatje ook niet realiseren., nl kleine ijspegels aan de buitenpotten.. Maar wat een contrast, een bloeiende zomerplant naast een ijspegel pot. Laten we hier maar een positief signaal uithalen. Dat de kou echt nog niet is vertrokken door alle klimaat veranderingen. En dat het gelukkig nog steeds een winters tafereel kan opleveren hier in Friesland. Mensen alle goeds voor 2016 toegewenst, het zal emm aan de start niet liggen…

Graag totziens en ja we gaan  er weer voor, dus ook deze eerste week al nieuwe voorjaarsgoederen verwacht, we hebben de facturen al weer binnen. ( het gaat gewoon door…)IMG_0307

 

Op een gegeven moment wordt dit onderdeel gewist, dus helaas de weken hier voor zijn niet meer “leesbaar”….